Társasági szerződés módosításának bejelentése


old-guy # 2004.03.11. 19:06

Kedves fogiani,

Általános esetben a társaság székhelyének, telephelyének, ill. tevékenységi körének változását a Cégbíróság az APEH felé hivatalból továbbítja:
"Amennyiben az üzletszerű gazdasági tevékenység folytatásához cégbírósági bejegyzés szükséges, az adózó a cégbírósághoz intézett bejegyzés iránti kérelem benyújtásával teljesíti az állami adóhatósághoz történő bejelentkezését is."
"A cégbírósági bejegyzéshez kötött tevékenységet folytató adózók a cégbírósághoz teljesített bejelentkezéstől számított 15 napon belül – további adatok vonatkozásában – adatbejelentést teljesítenek közvetlenül az állami adóhatósághoz. A bejelentendő adatok közé tartozik a könyvvezetés módja, az iratok őrzésének helye, ha az nem azonos az adózó székhelyével, telephelyével, a jogelőd adóazonosító száma, a tulajdonosok, vezető tisztségviselők, a képviselő, a könyvvizsgáló adóazonosító száma, a magánszemély levelezési címe, ha az nem azonos székhelyével, telephelyével."

Ugyanezek érvényesek a módosításokra is.
Üdv.

fogiani # 2004.03.11. 15:58

Kedves Válaszolók!
Módosult a társasági szerződésünk (lakcím), és ezt be kell jelenteni az apehnál (is), úgy tudom 15 napon belül. Ez a 15 nap magától a változástól számítódik, vagy onnét, ahogy megjön a végzés? Mi van, ha elutasítják?
És mennyire veszik szigorúan, hogy engedélyhez kötött lett egy csomó tevékenység? Olyan is , amihez nem lehet engedélyt kapni?
Köszi a válaszokat.