Inaktív bankszámla

paragrafológia # 2010.07.27. 06:58

Arra kínosan vigyázzál, már most felhívom a figyelmedet, hogy ha a gyereknek a nevén van (máshol) pénz vagy más vagyon, akkor soha ne tegyél véletlenül se olyan kijelentést, hogy a gyereknek nincs vagyona. Azért ne tegyél, mert ez csalás bűncselekményének minősülhet. Tehát azt ne mondd, soha, sehol, hogy nincs a gyerekemnek pénze. Hallgatni viszont szabad. Nem nyilatkozni viszont szabad. Nem vagy köteles megmondani, hogy van vagyona, de ne állítsad azt hogy nincs. Ne nyilatkozzál a gyerek vagyonáról semmit.

Ha majd szóba kerül, később, ha tehát a Start számla nem ugyanazon banknál van, szóval azt majd nyilatkozhatod, hogy te mint szülő nem vagy kötelezhető a gyerek nevén lévő adósság kifizetésére, és hogy te mint szülő nem áldozol erre a célra a saját pénzedből 20 ezer forintot. Pont. És kész. És ez idáig igaz is.

Ha más banknál van a Start, akkor nem hiszem, hogy meg képesek találni a számlát. De, még ha náluk is van, akkor is kiűríthető a Start számla, és utána lehet cirkuszolni a problémás számlával, és akkor már ugye el is költhetted a gyerek érdekében azt a pénzt. Mert ugye, te mint meghatalmazott kiveheted a pénzt a Startról, és senki sem tudhatja, hogy mire költöted a gyerek érdekében azt a pénzt. És ilyen esetben a gyereknek már nincs semmilyen pénze vagy vagyona.

duplo # 2010.07.27. 06:44

Ugyanott van a Start számla is, és a Gondoskodó is, Gondoskodó számlacsomag néven.. De a Start számlám az államkincstári kezdő 40 ezer van rajta, ott csak azt a pénzt kezelheti a bank és a gyermekem 18 éves kora előtt nem lehet felvenni. Megszűntetni lehet és átvinni más bankhoz, de akkor igazolni kell azt, hogy másik bankhoz áttettem. Szóval a Start számlához nem nyúlhat senki, én sem, a gyerkőc sem, és a bank sem.

paragrafológia # 2010.07.27. 06:36

Nem. A meghatalmazott az nem az adós. Ha a szülő végig meghatalmazottként szerepel, és nem vállalt külön egyéb kötelezettségeket, akkor a szülő NEM FELELŐS.

Mondtad a start számlát. Azon van pénz? Van pénze a gyereknek? Ugyanazon banknál? Mert elvileg abból, mivel az a gyerek pénze, abból kielégíthetik a követelésüket, pláne, ha ugyanazon banknál van.

Ha nem azonos banknál van, akkor szerintem megúszható, mert nem szerezhetnek tudomást a másik banknál vezetett számláról, tehát nem szerezhetnek tudomást a gyerek vagyonáról.

duplo # 2010.07.26. 21:52

Azt találtam a szerződésben, hogy a szülő a meghatalmazott. Ez azt jelenti ebben az esetben, hogy az adós is?

duplo # 2010.07.26. 21:38

A gyermekem nevére van nyitva ez a számla is, ugyanúgy, mint a Start számla. A szerződést viszont megkeresem és elolvasom. De mivel én írtam alá, én nyitottam, akkor sem hajthatnak be rajtam semmit, mivel más nevén van a számla?

Feri29 # 2010.07.26. 21:33

Szerintem más lehetőséged nem nagyon van. Ha nem fizeted ki a tartozás csak folyamatosan nőni fog.
Esetleg azt meg lehet próbálni, hogy írsz egy kérelmet, hogy a félreértésre való tekintettel engedjék el a tartozást, bár a bankok nem a méltányosságról híresek.

paragrafológia # 2010.07.26. 21:30

Ha a gyerek nevére van nyitva, akkor ő a számlatulajdonos, akkor ő tartozik. Vagyis, tőled nem lehet letiltani, behajtani az adósságot, mertd a gyerek tartozik. Ha a bank akarja, akkor várjon a gyerek 18 éves koráig, mert addig a gyerek nem önállóan dönteni képes, és nem lesz vagyona. Utána meg a gyerek védekezik azzal, ha 18 évig üzemeltetné a bank a számlát, hogy ő nem nyitott semmit, és más cselekedeteiért nem lehet felelős, más által csinált adósságot nem fizeti meg.

Vállaltál olyat a szerződésben, hogy te, tehát a elnőtt megfizeted a költségeket? Mert ha nem, akkor te nem kell, hogy bármit kifizessél, és akkor veled nem csinálhatnak semmit. Később meg a gyerekkel sem. Tehát én nem fizetnék be semmit, csináljanak amit akarnak.

Ezt persze feltételesen mondom, mert tudni kéne, hogy mit írtál alá pontosan a szerződéskötéskor, mi áll pontosan a szerződésben, mit vállalsz te, mint szülő, és mit vállal a gyerek.

duplo # 2010.07.26. 20:19

Ha lenne erre 20 ezrem, megtenném... De nincs. Pláne úgy, hogy egy éve azt írták, hogy ŐK megszűntetik a számlát.

Feri29 # 2010.07.26. 20:14

Fizesd be a tartozást és szüntesd meg a számlát.

duplo # 2010.07.26. 20:03

Sziasztok!

A helyzet a következő. Három éve nyitottam az akkor született kicsim nevére Gondoskodó számlát a Start számla mellé, mert elvileg a nagyszülők fizettek volna rá pénzt. Ez azonban nem történt meg, tavaly derült ki, mivel a nagyszülőkhöz mennek a számlakivonatok és én nem kaptam meg őket, csak egy éve egyszerre egy-kettőt. Az egyik pont a felszólító levél volt, hogy a felgyülemlett számlavezetési díjakat fizessem be (tavaly kb. 10 ezer ft volt), ellenkező esetben felmondják a bankszámlát. Én nem tudtam megfizetni és gondoltam, nem is baj, ha megszűnik a bankszámla, mivel úgysem ment rá egy fillér sem. El is felejtettem az ügyet, azonban most rákérdeztem a bankban, hogy mi a helyzet a számlával és megdöbbenésemre azt mondták, hogy továbbra is él, a bank "meghitelezte" nekem a tartozást a számlavezetési díjakra és már a hitelezésre óriási kamatokat számláz, így az egy évvel ezelőtti 10 ezres számlavezetési díj 20 ezerre nőtt..
Megdöbbentem azon, hogy nem szűnt meg a számla.
Mit lehet most ilyenkor tennem?
Köszönöm a válaszokat.