Csak egy tartozásod van, de a bank szeret minnél nagyobb ingatlanfedezettel kölcsönt adni.
Azaz nem elég neki szinte semmi!
Ez tényleg csak egy technikai dolog, csak gennyes szerintem!!!!!!!!!!!!!!!!
jelzálogkölcsön
Sziasztok! Én új vagyok, de lenne egy számomra fontos kérdésem!
Vennék egy 13.000.000,- Ft értékű ingatlant lakáscélú jelzáloghitelből. A banknál megfelelő minden feltétel (fizetésem mértéke, ingatlanvagyonom, stb...), DE a bank azt állítja, hogy a jelzálog bejegyzésénél neki a már meglévő ingatlanomra és a vásárolandó ingatlanra is be kell jegyeznie a jelzálogot. Ezzel még nem is lenne problémám csak azt nem értem, hogy miért kell mind a két ingatlanra 13 M forint jelzálogot terhelni. Az ügyintéző szerint ez nem matematika (mármint 13 M+13M= 26M) csak egy technikai dolog! Nem hiszem el hogy a hitelezéskor nem lehet megoszani a jezálog terhet!!
Főleg, hogy akkor nekem még egy (szüleimét) ingatlant is be kellene vonnom, amit szintén 13M -ra megterhelnének?
Tudja valaki, hogy milyen jogszabályi helyen van ez leírva?
Köszönöm ha segítetek!!
Kedves Kata!
Sajnos a GYED, GYES, nyugdíj, ha nem végleges, akkor nem veszik figyelembe!
Maradhat adós a férjed, a tulajdonjogáról pedig mondjon le a gyerekek javára!
Két hónapja járom ismét a Bankokat, de nem emlékszem ilyesfajta kikötésre sehol!
Adós, illetve adóstárs minimálbérrel!
Ennyi a követelmény és az ingatlan.
Első Lakáshitel volt a legkorrektebb, de ennek is ára van!
WWW.Elsőlakáshitel.hu
Még nem vettük fel, de aktualitása van!
Sok sikert!
Kedves ZF Kata!
Ne hidd el kedves Kata, hogy a többi bank bármivel kevesebb biztosítékot kért volna tőled, az csak reklám. Sajnos nem olyan egyzserű az eset, mert ha az egyik adóstárs "kiesik" akkor a banknak új hitelminősítést kell végeznie és egyedüli adósként nem biztos, hogy a fedezeti ingatlan értéke, a fizetésed elegendő bizotsíték lesz a bank számára. A férjed vagy volt férjedet nem "engedd ki" olyan könnyen az adóstársi pozícióból, nehogy úgy járj, hogy közbe a bank is felmondja azonnali hatállyal a kölcsönödet, ugyanis "látatlanban" is biztos vagyok benne, hogy a szerződésben van egy olyan rendelkezés, hogy ha jövadelmi vagy egyéb körülményeidben olyan változás áll be amely alapján a bank valószinűsíti, hogy a kölcsön visszafizetése bizonytalanná válik, jogosult azonnali hatállyal a kölcsönt felmondani.
Javaslom, hogy először a banki ügyintézővel "informálisan" beszéld meg a kérdést - feltéve, ha az OTP volt a hitelező, mert ott segítségre ne nagyon számíts - és utána döntsd el hogy mit teszel nehogy nagyobb bajba kerülj!
Üdvözlettel:
Biztosítással kombinált jelzálogkölcsönt akartunk felvenni egy banknál lakásfelújításra. A ház az enyém volt, de mivel én gyesen voltam, csak adóstárs lehettem, az adós a férjem lett. A szükséges biztosítás megkötése, az igénylés, az értékbecslés kifizetése, jelentős ráfordítások után kaptunk egy faxot, hogy csak akkor kaphatjuk meg a kölcsönt, ha a férjem is tulajdonos lesz a házban. Azóta megtudtam, hogy ez csak ennél a bizonyos banknál szokás, máshol csak nyilatkozat szükséges a tulajdonostól. Jogos volt ez a kikötés? Akkor vagyonközösséget alapítottunk a férjemmel a házra, és megkaptuk a kölcsönt. Most válni készülünk, a házat visszaadná a férjem, de a kölcsönt nem tudjuk visszafizetni egyösszegben. Ha valakinek van jó ötlete, megköszönném, ha megosztaná velem.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02