MOKK - Magyar Országos Közjegyzői Kamara

Zoooldike # 2013.07.04. 08:02

Szép napot,
egy olyan kérdéssel fordulok Önökhöz, hogy jött a MOKK-tól egy Végzés nevű kézbesítési értesítő, de akinek jött az már nem lakik itt. Hivatalosan sose lakott ezen a címen. Egy telekom-os internetes tartozás miatt jött szerintem a levél ami körülbelül 3 éve történt. Így történhet bármiféle végrehajtás, behajtás? Úgy hogy az ő nevén van ez a küldemény, de én mint a lakás tulajdonosa nem tudom, hogy hol él, illetve az ő nevén volt ez a tartozás? Tudnának javasolni valamit, hogy mit tegyek?
Tisztelettel:
Zoooldike

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.17. 16:54

Nem. Ha nem veszi át, kézbesítettnek számít. (Tkp. úgy, mint a postai kézbesítésnél.)

Egyjogász # 2013.03.17. 16:35

Ez nem úgy működik, hogyha valaki elektronikusan nem veszi át az értesítést, akkor a MOKK-nak meg kell küldeni postai úton és a határidő a postai küldemény kézhez vételekor indul?
Én erre emlékszem, persze lehet, hogy már változott.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.03.17. 16:05

Akkor elvesznek a korábbi ügyei. S valószínűleg nem is hagyná ugyanazokkal az adatokkal. Ez azért nem egy ingyenes postafiók. :)

Sherlock # 2013.03.17. 14:08

Próbáltátok már törölni az accountodat és újat csinálni?

balesetijogasz # 2013.03.17. 13:17

Segítséget szeretnék kérni az fmh elektronikus aláírásával kapcsolatban A probléma technikai jellegű, amire sajnos a MOKK informatikusai nem tudják már hetek óta a megoldást.

A rendszerbe be tudok lépni az aláírásommal, de nem tudom átvenni az értesítéseket, mert hibás aláírás üzenet jön ki. Tehát érdemben nem tudok dolgozni, mert új kérelmet sem tudok feltölteni.

A MOKK-nál teljes a tanácstalanság, a határidő pedig telik.

Ha valakinek van valamilyen ötlete szívesen veszem, mert az újratelepítésen, Java frissítésen már túl vagyok. És az e-szigno-ban pedig semmi probléma.

Dr.Attika # 2013.01.23. 12:28
Lütyő1 # 2013.01.23. 12:05

Köszi!Akkor írok neki,hátha.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.23. 12:02

Leginkább az eljáró közjegyzőtől.

Lütyő1 # 2013.01.23. 11:58

Sziasztok!

nekem is jött a MOKK-tól fmh...Én is részletet szeretnék eszközölni,épp erre irányulna a kérdésem: kitől kérjem meg:a Mokk-tól, vagy a megbízójától?

Vszilvia # 2011.08.08. 16:33

Nem neki, erről hogy MOKK nem is hallottam, az interneten kell megtudnom mi is az.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.08. 16:29

Azt te tudod, hogy tartozol-e. (Nem a MOKK-nak, azt biztos.) Ha tartozol, akkor természetesen nincs sok értelme ellent mondani.

Vszilvia # 2011.08.08. 16:28

Mért, ha ellentmondok, akkor mi következik? Csak időhúzás, nem? Ha részletfizetést kérek, meghatározhatom a részletet?

Dr.Attika # 2011.08.08. 16:25

Nem minősül ellentmondásnak, de ez benne a jó. Ugyanis korábban a bíróság most pedig a közjegyző dönt a részletfizetés megadásáról. Ők ezt még nem igazán fogták fel.
Tessék nyugodta előterjeszteni a részlet fizetésre vonatkozó kérelmet. Erre a jogalkotó sem gondolt, amikor rátestálta a FMH-t a közjegyzőkre.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.08. 16:19

Kérhetsz. De az ez iránti kérelem nem minősül ellentmondásnak.

Vszilvia # 2011.08.08. 16:17

Sziasztok.

Nem olvastam az összes üzenetet, de a problémám hasonló. Levelet kaptam a MOKK-tól, fizetési meghagyás, ez mit takar konkrétan? Ha egyben nem tudom kifizetni, de szándékomban áll, részletfizetés lehet?

Doky1988 # 2010.09.12. 16:04

Okés, és ha megegyezek az EOS KSI -val valahogy, akkor ez a MOKK ez érvénytelen?

hunfrakk # 2010.09.12. 11:17

esély megvan - elvileg
a jogosulttal kell megbeszélni majd

a MOKK nem fog részletfizetésről vitázni, egyezkedni

Doky1988 # 2010.09.11. 16:51

tehát akkor esélyem az van még részletfizetést kérni ugye? Csak kérdés h adnak-e!

Doky1988 # 2010.09.11. 16:48

Igen szeretnék részletfizetést kérni mert most van állásom, de ilyenkor a behajtó céggel kell egyezkednem?
Vagy a tré onlinenal?:) Úgyértem részletfizetéssel kapcsolatosan!

Kacsa1111 # 2010.09.11. 16:31

Kedves Doky1988,

szerintem a MOKK-kal ne próbálj egyezkedni...:)))

ha a fizetési meghagyásnak ellentmondasz az eljárás perré alakul, és az eljárási költségek emelkednek, melyet majd neked kell állnod, ha a bíróság elmarasztal.
ha nem mondasz ellent, akkor jogerős lesz és végrehajtható.

magyarul: ha tartozol, akkor fizess, ha nem (vagy nem ennyivel), akkor mondj ellent (15 napon belül - de ez rajta van az FMH-n). ha fizetsz, akkor próbálj meg részletfizetést kérni...

Kacsa11

hunfrakk # 2010.09.11. 16:29

kaptál tehát egy fizetési meghagyást
ezt eddig bíróság küldte
most már közjegyző
ha nem élsz ellentmondással - végrehajtóhoz megy az ügy (végrehajtható okirat a jogerős fizetési meghagyás)
ha ellentmondasz - perré alakul az ügy és lehet bíróságra járni
a MOKK-ot senki nem bízta meg semmire, egyszerűen fizetési meghagyás iránti kérelmet nyújtottak be hozzá
most már tömegesen ezek fognak indulni

Doky1988 # 2010.09.11. 15:33

Üdvözlet mindenkinek!

Következő lenne a problémám!
2 éve tartozom a T-Mobilenak akkor még 63.000forint volt most 108ezer forint. Ugye ők ki adták az EOS-KSI -nek, 1 év után ők meg tovább a MOKK -nak.. Róluk hallott már valaki valamit? Mert most kaptam egy fizetési meghagyást hogy fizessem ki a 103.000ftot + 5000ügyvédi költséget. Egy az egybe, vagy perré alakulhat a dolog. Ilyenkor velük kell egyezkednem vagy a behajtó céggel? Ha kifizetem a T-Mobilenak, mivel ők bízták meg a a MOKK-ot, akkor az EOS-KSI-hez nincs tartozásom? Vagy ez hogy működik?

Köszönöm a válaszokat előre is!