borravaló


Krisztián77 # 2004.06.14. 18:03

Kedves Lilla!

Köszönöm válaszát, ami egyben újabb kérdéseket vet fel bennem.
A lehetséges borravalót az említett KSH adatok alapján becsülik meg minden esetben (ez a gyakorlat) vagy egyéb tényezők figyelembevételével "egyedi" megállapításra is juthat, ami ugyancsak megfellebezhetetlen?

Köszönettel:
Krisztián

Ui: Várom azok hozzászólását is, akiknek volt hasonló gondjuk a Nagy Testvérrel.

Dr. Csomós Lilla (törölt felhasználó) # 2004.06.08. 17:10

Kedves Krisztián77!

Az APEH a vonatkozó jogszabályok alapján "alkalmazhat becslést". Azaz nem köteles elfogadni az általad bevallott jövedelmelt, nyereséget stb. A KSH minden évben közli, hogy az adott szakmában mennyi az "elfogadható" minimálbér összege pl. 2003 évben egy festő-mázolónak 70.000 Ft bruttó volt az "elfogadható" minimálbére - sajnos -. Vannak olyan tevékenységek, ahol nem "érdemes" kockáztatni az 53.000 Ft-os minimálbérre való bejelentést, tetszik- nem tetszik.

Üdvözletel:

Krisztián77 # 2004.06.08. 16:15

Szép napot mindenkinek!

A fenti jogcímen lenne pár kérdésem. Az első, hogy magánszemélyként (önadózó vagyok) alkalmazhat-e becslést az APEH? Ha nem, nincs is több kérdésem. Ha igen, akkor viszont milyen eséllyel, és lehetőségekkel tudom megvédeni az álláspontomat az APEH, majd a bíróság előtt? (A végsőkig hajlandó vagyok elmenni.)
Annyit elmondanék, hogy nem kevés pótlékkal növelt minimálbérrel rendelkezem, továbbá bevallottam egy kis (de nem elhanyagolható) összeget.

Több embertől is szívesen fogadok választ, esetleg hasonló tapasztalatokkal rendelkezőktől. Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv.