Diákhitel tartozás / részletfizetés


kristinamehes # 2019.09.17. 16:30

Sziaszztok.
Segítségre lenne szükségem.
2018 nov. 18.-án a NAV Csongrád Megyei Igazgatóságának letéti számlájára megérkezett a Diákhitel ZRT által eladott tartozásom, hagyatéki tárgyalás után.
Érdeklődtem a Diákhitel ZRT-nél, akik tájékoztattak, hogy ez még nem minősül kifizetésnek, mert még ki kell számolniuk a késedelmi kamatot.
Számomra információt tovább nem adtak, és arról, hogy nevem a BAR listán szerepel, tájékoztatást nem kaptam.
2018 szeptemberben haza jöttem és a rám váró hiteltartozást kiegyenlítettem. A kifizetés után, a Diákhitel ZRT- arról hogy a tartozás 98 százaléka kifizetésre került értesítést nem küldött.
A Szegedi Járásbíróságtól kaptam egy utólagos értesítést, hogy a fenálló további tartozásom, kamattartozás címén, 122 000 Ft. Ezt megprobálták a munkabéremből egyösszegben azonnal leemelni, amihez én tertmészetesen nem járultam hozzá.
Külföldi munavállalásomból adódóan, most jutottam el a fél éves foglalkoztatáshoz, és így alkalmam nyílt a fenálló tartozást egyösszegben megfizetni. (123.469 FT, 2019.09.13)
Mivel a tartozás 95 százalékát megtérítettem, 1 évvel ezelőtt, így nevem BAR listáról történő törlését kezdeményezniük kellett volna,tudtommal, ami nem történt meg. De ebbennem vgayok biztos.
Nem tudom, ki tudja ezek után megállapítani , hogy mi a helyes sorrend. A tartozás nagyobb részének kifizetése a figyelendő, vagy a kamat kifizetése.
Mivel az elöbbi esetében nem töröltek, utobbi esetében pedig köteleznek még 1 év BAR listás jelenlétre.
Most, hogy megfizettem a teljes tartozásomat, nem tudnak tájékoztatni, hogy kitől kell kérnem a BAR listás törlést. Ki az, aki jogosult a törlést végrehajtani?. Miért kell nekem kétszer végig állni a BAR listát, miután a kamat követelés nem érte el a mindenkori minimálbért?!Egyébként az egész ügy az MKK ZRTnél van, aki hajta hogy csak az kérheti a törlést, aki feltett.

Várom válaszotok.
Tisztelettel

oligaliga # 2019.09.17. 16:47

Olimpiapia

Anélkül, hogy regisztrálna, nem fogja megtudni. Nem tilos havonta többet fizetni, mint a kötelező minimum.