Tisztelt Jogi Fórum!
A következő problémával fordulnék önökhöz.
2009-ben bejelentettem az APEH-nél,hogy nincs munkaviszonyom,de én magam szeretném fizetni havonta a Tb-járulékot. Azt mondták nincs akadálya a dolognak,csakhogy volt jó pár hónap 2009 előtt is,amikor nem volt bejelentett munkaviszonyom és bizony ezt a tartozást is rendeznem kell ami kb 30.000Ft volt akkor. Mire én: Ó persze,nem probléma. Nem is volt 2 hónapig,akkor ugyanis a nem bejelentett munkám (és a bevételi forrásom) is megszűnt. Azóta ez az összeg 270.000Ft.2011 nyarán beszéltem az APEH munkatársaival és mivel nem tudtam fizetni és semmi sincs a nevemen,szüneteltették a tartozást. 2011decemberétől 2012 júliusáig volt bejelentett munkaviszonyom,és az APEH küldött egy határozatot a fizetésem 30%-ának levonásáról,de a munkáltatóm akkor kapta meg a levelet,miután az utolsó havi béremet elutalta nekem,tehát nem vontak le semmit. Ráadásul amikor a munkát megkaptam decemberben, én mentem be az APEH-hez és mondtam,hogy van munkám és majd rendezni is szeretném valahogy a tartozásom.
Július végén bementem az APEH-hez ismét,hogy megszűnt a munkaviszonyom és férjhez mentem,akivel minimum 3 évre Kínába költözöm,de a férjem számlájáról utalnánk havonta a tb járulékot. És persze még mindig azon vagyok,hogy rendezzem a tartozásom,amint végre lesz valami jövedelmem. Úgy volt,hogy októberben megyünk haza,de bizonyos okok miatt nem tudunk,csak decemberben. így be sem tudok menni az APEH-ba,hogy valahogy megbeszéljük a dolgot.
Nekem nincs jövedelmem és a nevemen nincs semmi. A férjemmel van házassági szerződésünk,amiben az áll,hogy nincs közös vagyonunk és keresetünk még 15 évig.
Több kérdésem is lenne:
A férjem vagyonával fele e az én balgaságom miatt?
Hogyan tárgyaljak az APEH-el ha Kínában vagyok?
Van e arra valami lehetőségem,hogy csökkentsék a tartozás összegét,pl ha egyben befizetem a felét mondjuk?
Vagy húzzam halasszam amíg elévül? Elévülhet az ilyen egyáltalán?
A fizetési hajlandóságom megvan,csak sajnos nincs miből.
Köszönöm előre is ha valaki válaszol.