Nyugdíj igazolt munkaviszony nélkül?

szafika # 2013.06.03. 06:06

Az , azért magas , mint a tyúknak az abc , h aki suli után nem talál munkát az fizessen a semmiből 6ezer akárhányszáz ft egészségbiztosítást / akármi is most a neve ! / aki sok év munka után elveszti a munkáját , az is fizessen , mint a kisangyal , de közbe olyanoknak JÁR !!! akármilyen egyezmény alapján ingyenes orvosi ellátás , nyugdíj , minden egyéb ! INGYEN , mert ugye ide sose fizettek egy vasat se !!! miért nem annak jár bármi is , aki itt élt , itt él , ide fizetett , fizetne ma is ha lenne munkája , ez olyan , mintha a szomszéd gyerekét etetném , a sajátomat + hagynám éhen halni !!!!!!!!!!!

szafika # 2013.06.03. 05:57

Koviati , bocsi ! én is arra gondoltam , mint Debra .

Koviati # 2013.06.02. 19:44

Debra01:
Azt nem tudom, hogy milyen logika alapján következtetted ki, hogy ha valaki háztartásbeli, akkor ő biztosan özvegy.

Nekem legalábbis semmilyen kapcsolat nincs aközött, hogy ha valaki a háztartást vezeti, akkor az biztosan azért van, mert meghalt a férje.

Különböző okok miatt nem járt dolgozni, és otthon volt.

Nem özvegy, él a férje, aki már nyugdíjas.

szafika:
Eddig abból élt, amit a férje + a gyerekei kerestek.

szafika # 2013.05.31. 04:36

Miből élt eddig ? Ha + özvegyit kap = 60 % ! aki dolgozott egy életen át az sokszor nem kap annyit !

Debra01 # 2013.05.30. 20:57

Nyilván özvegy, ha háztartásbeli volt. Ha, kap özvegyit, akkor van biztosítása! (elvben)

Koviati # 2013.05.30. 18:45

Háztartásbeli volt, ezért nem tud munkaviszonyt igazolni

anne01 # 2013.05.25. 15:26

Koviati

1. Öregségi nyugdíjra valóban nem jogosult, de önkormányzatnál érdeklődni kell időskorúak járadékáról vagy esetleg valamilyen más ellátásról, amit még kaphat.
  2. Mivel nincs biztosítása fizetnie kell, de ha az önkormányzatnál leigazolják, hogy szociálisan rászorult, akkor mentesítik a fizetés alól. Az igazolással el kell szaladni NAV-hoz, hogy több csekket ne küldjenek.

Háztartásbeli volt, vagy feketén dolgozott?

Koviati # 2013.05.25. 12:27

Sziasztok!

2 kérdésben szeretnék tanácsot kérni:

1. 68 éves nő kaphat-e bármilyen jogcímen nyugdíjat, ha nem tudott semennyi munkaviszonyt igazolni?
  2. A NAV jogosan fizetteti-e vele az egészségügyi hozzájárulást minden hónapban vagy nem?

Egy ismerős azt mondta, hogy se az Egészségügyi hozzájárulás megfizettetése nem jogos ebben a korban, és a nyugdíjkorhatár elérése után kapnia kellett volna egy minimális összegű nyugdíjat is.

Előre is köszönöm a válaszokat!