Az , azért magas , mint a tyúknak az abc , h aki suli után nem talál munkát az fizessen a semmiből 6ezer akárhányszáz ft egészségbiztosítást / akármi is most a neve ! / aki sok év munka után elveszti a munkáját , az is fizessen , mint a kisangyal , de közbe olyanoknak JÁR !!! akármilyen egyezmény alapján ingyenes orvosi ellátás , nyugdíj , minden egyéb ! INGYEN , mert ugye ide sose fizettek egy vasat se !!! miért nem annak jár bármi is , aki itt élt , itt él , ide fizetett , fizetne ma is ha lenne munkája , ez olyan , mintha a szomszéd gyerekét etetném , a sajátomat + hagynám éhen halni !!!!!!!!!!!
Nyugdíj igazolt munkaviszony nélkül?
Koviati , bocsi ! én is arra gondoltam , mint Debra .
Debra01:
Azt nem tudom, hogy milyen logika alapján következtetted ki, hogy ha valaki háztartásbeli, akkor ő biztosan özvegy.
Nekem legalábbis semmilyen kapcsolat nincs aközött, hogy ha valaki a háztartást vezeti, akkor az biztosan azért van, mert meghalt a férje.
Különböző okok miatt nem járt dolgozni, és otthon volt.
Nem özvegy, él a férje, aki már nyugdíjas.
szafika:
Eddig abból élt, amit a férje + a gyerekei kerestek.
Miből élt eddig ? Ha + özvegyit kap = 60 % ! aki dolgozott egy életen át az sokszor nem kap annyit !
Nyilván özvegy, ha háztartásbeli volt. Ha, kap özvegyit, akkor van biztosítása! (elvben)
Háztartásbeli volt, ezért nem tud munkaviszonyt igazolni
Koviati
- Öregségi nyugdíjra valóban nem jogosult, de önkormányzatnál érdeklődni kell időskorúak járadékáról vagy esetleg valamilyen más ellátásról, amit még kaphat.
- Mivel nincs biztosítása fizetnie kell, de ha az önkormányzatnál leigazolják, hogy szociálisan rászorult, akkor mentesítik a fizetés alól. Az igazolással el kell szaladni NAV-hoz, hogy több csekket ne küldjenek.
Háztartásbeli volt, vagy feketén dolgozott?
Sziasztok!
2 kérdésben szeretnék tanácsot kérni:
- 68 éves nő kaphat-e bármilyen jogcímen nyugdíjat, ha nem tudott semennyi munkaviszonyt igazolni?
- A NAV jogosan fizetteti-e vele az egészségügyi hozzájárulást minden hónapban vagy nem?
Egy ismerős azt mondta, hogy se az Egészségügyi hozzájárulás megfizettetése nem jogos ebben a korban, és a nyugdíjkorhatár elérése után kapnia kellett volna egy minimális összegű nyugdíjat is.
Előre is köszönöm a válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02