Számlázás - Pénzbehajtás - csalás?


P.Attila # 2005.11.16. 18:06

T. Hozzáértők!

A következő lenne a gondom. Én kereskedelmeben dolgozom, mint eladó. Az egyik szerelőnek adtunk ki úgy anyagot, hogy csak egy megrendelés visszaigazolást kapott, mint bizonylat. Úgy egyeztünk meg (szóban), hogy ami nem kell anyag visszahozza, visszaírjuk és a maradékot számlázzuk ki. Ez több hónapon keresztül így rendesen működött is. Most viszont kb 400.000Ft értékben vitt anyagot, abból visszahozott, kb 280.000-ért. A maradék 120.000-t kellene fizeti. Csakhogy most meg már több, mint egy hete megy a huzavona, hogy Õ nem akar fizetni. A legújabb amivel előrukkolt, hogy mert olyan számlát állítottunk ki az Õ nevére, amiről Õ nem is tudott, és ezzel Õ meg is lett károsítva, meg ez adócsalás. Állítólag el is ment egy ügyvédhez és azt tanácsolta neki,hogy a kérdéses dátumú számlákat tisztáztassa velünk és annak függvényében lép tovább.
Az említett számlákat az egyik munkatársának adtuk ki, Õ vitte el az anyagot, amit fizetett is. Õ állítása szerint azokat az anyagokat, amit a munkatársa vitt el, magáncélra használta fel, amiről Õ nem tudott.
Kérdésem lenne, hogy mit tehetek én, mint kereskedő? Lehet-e ebből valami bajom, ha igen mi? Hogy érhetem el, hogy amit elvitt anyagot, kifizettessem?
Válaszukat előre is köszönöm!