Fórum adózás, illeték és pénzügyek régebbi elöl     új hozzászólás


Provident

wers #   2019.02.22. 08:40

Ha ezt 8 éve bejelentetted a Providentnek is

Van egy olyan sejtésem, hogy 8 éve már régóta tartozott, és nem nagyon akarta felhívni magára a figyelmet, vagy egyszerűen nem foglalkozott vele.

drbjozsef #   2019.02.22. 08:35

Jelenlegi címememen 8 éve vagyok bejelentve.

Ha ezt 8 éve bejelentetted a Providentnek is a - feltehetően - szerződésetek szerint, akkor akár el is évülhetett. Bejelentetted?

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

wers #   2019.02.22. 08:27

jogos e a követelés,az adott időt figyelembe véve

Ha tartozol akkor miért ne lenne jogos a követelés, akár húsz év múlva is, addig, ameddig ki nem fizeted. Gyanítom azt próbálod itt kideríteni, hogy ez a követelés elévült-e, és bírósági úton érvényesíthető-e vagy már nem. Mivel nem tudni most mit kaptál, és azt sem, hogy eddig mit nem vettél át. Vagy elévült, vagy nem, de ismétlem, nem maga a tartozás évül el.

Adrienn106 # e-mail 2019.02.22. 08:20

Üdvözlök Mindenkit!

Kérdésem,hogy 2005-ben felvett Provident kölcsönt,10 évvel később adnak át a behajtási cégnek (Intrum),hogy jogos e a követelés,az adott időt figyelembe véve.A behajtási cégnek 2016-ban adták át.Az adott időn belül senkitől nem kaptam semmilyen levelet,nem kerestek.Elmondásuk alapján mindent a régi lakcímemre küldtek.Éppen ebből kifolyólag,aláírt,átvett levél sem volt.a Jelenlegi címememen 8 éve vagyok bejelentve.

drbjozsef #   2018.09.29. 17:37

Egyszerűen nem értem, hogy miért hiszi valaki, hogy más választ kap másik topikban, ugyanezen a fórumon.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.09.29. 15:11

Erre egyszer már kaptál választ.

www.kbs-ugyved.hu

Kata20000 #   2018.09.29. 14:02

Szerintetek mennyire aggalyos az a Providentes kolcsonszerzodes, amit az ugyintezo irt ala egyreszt a tarsasag neveben, mint szerzodo fel ES mint tanu is, eltero kriksz-kraksszal? ez igy jogilag rendben van?

elore is koszonom a valaszokat.

Leopoldo # e-mail 2014.04.29. 12:03

Üdv , Érdeklődnék hogy mi történik akkor ha sajnos megszűnt az állásom és már nem tudom fizetni a felvett hitelt? heti 5 e ft ot kellene fizetnem. Valóban Verőlegények és stb modszerei vannak a providentnek?

menekulok # e-mail 2013.10.21. 19:42

Üdvözlöm Önöket !

Provident kölcsönös ügyfél meghal, örökösök a gyerekek akik lemondtak az örökségről, mely ingatlan tulajdon rész volt (szülői ház), az elhunytnak nincs a nevén semmi - mit tehet ilyenkor a Provident !

Kérem válaszukat ! Tisztelettel

Zsoooooti # e-mail 2013.09.19. 17:47

Üdv! 230ezret készülök felvenni (50% ár az esély).
Stabil állami cégnél dolgozom, minden nyugodt, új generáció vagyok, építenek rám stb. A törlesztő kb ~5ezer ft/hét lenne most 2013.szept. Ha rendesen minden héten utalgatok nekik (be tudom állítani netbankon) akkor lehet bármi gondom velük? Terveim szerint előtörlesztek is. Azaz előre beállítom, hogy pl 4 hetente a törlesztő kétszeresét utalja át.
Alap helyzetben havi kb ~20 ezer a törlesztés, de ha nincs váratlan kiadás a 40 ezer/hó is menne, sőt akár az 50ezer is.
Van bármi félnivalóm ha rendesen utalgatok? Köszönöm!

finchy # e-mail 2013.07.09. 13:48

Sziasztok
elvesztettem a munkahelyem nem tudom fizetni a részleteket de nincs a nevemen semmi mit tud csinálni a provident hogyan tudja ezt behajtani?

Partykusz # e-mail 2013.06.28. 10:37

Silenthill
A hiteles autót nem kell idekeverni, azt viszi a bank ha nem tudod fizetni, lefoglalják majd idővel...
Gondolom annak a hitele máshol van.
Az a baj hogy a Provident nem igazán veszi figyelembe a körülményeket, az elején közlik hogy mennyit kell törleszteni és hogy milyen rendszerességgel. El lehet csúszni egy két hetet, majd azt pótolva többet fizetve lehet akkor utol érni a törlesztést.
Rengeteg ember lesz a Provident áldozata, mert gyakorlatilag egy jól működő uzsorás cég.

Sem védeni, sem ellene nem akarok lenni, de az én tapasztalatom az, hogy "sokkal jobb", ha náluk van kölcsönöd, mint pl az OTP-nél. Legalábbis mi meg tudtuk beszélni, el tudtuk intézni, és nem kellett plusz ötven, de még csak plusz tízezreket sem ráfizetni. Úgy gondolom, ha mi is emberi módon viselkedünk, akkor ugyanazt kapjuk vissza. Ha meg nem, akkor nem.

Az uzsora céghez pedig annyit, hogy nem kényelmi hitelt kell felvenni, hanem a számláról vonatni a havi díjat, és a 30ezerre 33, nem 45öt fizetünk vissza.

kovacsmama # e-mail 2013.06.09. 11:41

Hol lehet a zsaroló csoportvezető ellen bejelentést tenni?Azzal zsarol,hogy elmondja a férjemnek,hogy van hitelem náluk,ha nem fizetek minden héten rendesen.Köszi!

Immaculata (törölt felhasználó) #   2013.06.09. 08:59

Minden dolgozója megteheti, a kiválasztás rátermettség útján történik.

kovacsmama # e-mail 2013.06.09. 08:02

Sziasztok!Arra lennék kiváncsi,tudja e valaki,hogy a providentes képviselők főnöke vagy csoportvezetője milyen jogkörrel van felhatalmazva?Ő iz mehet házhoz pénzt behajtani?Köszi!

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2013.06.03. 10:56

Nem gondolod, hogy be kellett volna jelenteni a lakcímváltozást?

Egyébként egy évi 40-60%-os kamatú kölcsönnél nagyon nem nyerő taktika a halogatás, bújkálás.

www.kbs-ugyved.hu

anirak # e-mail 2013.05.30. 16:03

Sziasztok!Szeretnék információt kérni:kb.3 éve vettem fel provident kölcsönt amit sajnos nem tudtam fizetni,fel is mondták a szerződésem.De azóta arról a címről már elköltöztem ahová a hitelt felvettem.Semmi féle leveleket nem kaptam még tőlük,mert az állandó lakcímemen élek.Ahová küldik a leveleket azokat én nem kapom meg.Mit tehetek?5 év után tényleg elévül a hitelem?Kihez fordulhatnék,mert így BAR listás lettem.Hol érdeklődjek a felmondott hitelemmel kapcsolatban?

Katalin59 (törölt felhasználó) #   2012.11.28. 14:19

Szép napot!
A fiam vett használtan 1 autót 900.000-ért de aztán nem tudta fizetni,mert munkanélküli lett kisebb csuszásokkal de kifizetett egymilliót közben rátenyereltek az autóra elvitték,és még mindíg követelnek 1milliót.Hogy is van ez?
Köszönöm a választ!

marguly # e-mail 2012.11.28. 13:25

Tisztelt Fórumozók!
Jogi tanácsot szeretnék kérni!
360ezer lejárt provident tartozásom (még a régi kamattal vettem fel ami 65% volt ha jólemlékszem)van amit a provident behajtócsoport szeretne begajtani rajtam.
széndékomban áll kifizetni ha megtudnénkegyezni.
de amit jelenleg kérnek az erömön felül van.
kérdésem az lenne:
Le tiltható-e a fizetésemböl a 33 százalék, és ha igen milyen jogi lépések alapján.
elöre is köszönöm a választ.

Zoltán

Küzdeni az igazunkért!

Fahéjasalma # e-mail 2012.11.21. 16:00

A provi fel tehet a KHR-re bárkit, mivel pénzintézet.
A provisok meg call centeres majmok, kapják a hívásokat automatikusan a rendszertöl, hogy kit kell hívni, nem válogatnak és nem érdekli öket kivel beszélnek. Ha megszakad a rendszer visszadob a sorba, majd hívnak. A hívási szám a lényeg, nem az hogy pont xy-nal beszéljenek.
Teljesítménybérben vannak, ne csodálkozzatok ha 5000 ft-ért is könyörögnek.
Ez a legtöbb call center szabálya, ugyanígy müködnek az idegesítö marketinges hívások is. Ha nem veszi fel vki a tel-t azt a kutya sem nézi, az nem jelent se plusz se negatív pontot.
A provi a khr-en kívül nem nagyon tud mit tenni, de ez a fegyverük h a halálba szekálják az embert a hívásaikkal. Sokan eltünnek (eldobják a kártyát, új cím) nem szoktak utána menni hogy hol az ember. Persze kivétel mindig lehet.

wers #   2012.11.21. 12:34

Veronika21, arra vigyázz, hogy a behejtó irtózatos napi kamattal számol(hat), büntetlenül. Ne hagyd addig jutni, egyezz meg a providenttel, szerezz pénzt, mert a végén sokkal nagyobb nagyobb pácban leszel, mint amiben most vagy.

ius latratus # e-mail 2012.11.21. 12:25

"A nevemen nincs semmi elég szegényes a lakásunk is- A behajto el viheti e a butort a tartozásom miatt."

A behajtó nem.

Veronika21 # e-mail 2012.11.21. 12:16

Kedves forumozok!
Sajnos nekem is gondon van a providentel, nem tudom fizetni a kölcsönt mert meg szünt a munkám egyik napról a másikra.Kétnaponta hívogatnak mikor tudok fizetni. Meg mondtam nem tudom egyelöre a heti törlesztést mert nincs miböl akkor legaláb a kamatot fizessem azt mondták.egy hónapja kaptam tölük egy levelet amiben azt közölték ha nyolcnapon belül nem fizetem ki az elmaradást akkor átadják egy behajtócégnek, (nem tudok fizetni.)De azért 2-naponta telefonálnak, tegnap is amikor felvettem mondja kivel szeretne beszélni mondom én vagyok adjam meg a születési évem majd közli a beszélgetést rögzitik mire azt feleltel én is, erre megszakadt a vonal nem hívtak vissza!Tudom hogy fizetnem kell de sajnos nem tudok miböl. A nevemen nincs semmi elég szegényes a lakásunk is- A behajto el viheti e a butort a tartozásom miatt.

Böbemama # e-mail 2012.11.21. 11:46

Kedves forumozok!
Sajnos nekem is gondon van a providentel, nem tudom fizetni a kölcsönt mert meg szünt a munkám egyik napról a másikra.Kétnaponta hívogatnak mikor tudok fizetni. Meg mondtam nem tudom egyelöre a heti törlesztést mert nincs miböl akkor legaláb a kamatot fizessem azt mondták.egy hónapja kaptam tölük egy levelet amiben azt közölték ha nyolcnapon belül nem fizetem ki az elmaradást akkor átadják egy behajtócégnek, (nem tudok fizetni.)De azért 2-naponta telefonálnak, tegnap is amikor felvettem mondja kivel szeretne beszélni mondom én vagyok adjam meg a születési évem majd közli a beszélgetést rögzitik mire azt feleltel én is, erre megszakadt a vonal nem hívtak vissza!Tudom hogy fizetnem kell de sajnos nem tudok miböl. A nevemen nincs semmi elég szegényes a lakásunk is- A behajto el viheti e a butort a tartozásom miatt.

ius latratus # e-mail 2012.09.16. 11:07

"egy ismerősöm ott dolgozik a providentnél és nem tudnak csinálni semmit mivel nem minősülnek hitelintézetnek a magas kamataik miatt ezért csak fenyegetőzni tudnak de nem zaklathatnak, nem foglalhatnak nem csinálhatnak semmit."

He-he.., miért, ha "hitelintézet" lenne, akkor minderre jogosult? Semmiképpen.
Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tudja érvényesíteni követelését.

"mivel személyi jogaimat sértik azzal hogyha hétvégén vagy olyan órában hívnak mint pl. ebédidő, éjszaka stb. erre is tövény van tehát senki ne dőljön be a fenyegetőzéseiknek mert nem tehetnek semmit nincs hozzá hatáskörük...."

Melyik ez a törvény? Azért remélem, hogy nem mindenki dől itt be neked, mikor azt próbálod elhitetni, hogy a Providentnek esélye sincs azokkal szemben, akik már el-elfelejtenek időben fizetni.