Kedves Olvasók!
Szeretném kérni a segítségeteket.
A nyár elején fejeztem be joghallgatóként a második évemet az Eltén. Most lett aktuális az első évfolyam dolgozat megírása. Már választottam témát: A közép- és újkori büntetőjog fejlődéstörténete lenne a címe. Elképzelésem az, hogy a jogtörténeti fejtegetésekben az anyagi jogi részek mellett említést tennék az eljárásjog fejlődéséről, emellett néhány jelentősebb Európai büntetőjogi kódex (pl Code Criminalle, Constitutio Criminalis Carolina) vázlatos bemutatását is megpróbálnám.
Már átkutattam pár könyvtár anyagát, de sajnos nem sikerült még a témával kapcsolatos szakirodalomra bukkannom, vagy amit találtam, az francia illetve egyéb idegen nyelvű munka volt (sajnos nekem csak szerény angol tudásom van). Azt szeretném kérni Tőletek, ha tudtok vagy ismertek olyan irodalmi forrást, amit felhasználhatnék a dolgozat megírásához (elsősorban a kódexekkel kapcsolatos részben), kérlek írjátok meg nekem a címét, esetleg a fellelhetőségét. De egyéb jó szándékú észrevételeiteket is szívesen fogadom. Tervem, ha elkészült az írásmű, közszemlére tenném itt a honlapon a Publikációk rovatban.
Elérhetőségem, ahová írhattok: lacipeti@vebso.hu
Segítségeteket előre is köszönöm
lpa