Büntetettség típusának lekérése hivatalos úton?


batka75 # 2018.05.17. 06:13

T Dolby !
Az emberölésért 2 hónap valóban nem hihető.. Az adat amit meg akarsz tudni különleges személyes adat, nem fogod megtudni sehonnan hacsaknem az érintett elmondja neked vagy sem. Amire kíváncsi voltál, hogy volt-e büntetve megtudtad az erkölcsiből. Ugyanakkor óva intenélek attól, hogy alkalmazási jogviszonyt attól tennél függővé, hogy miért volt büntetve, hacsak nem feddhetetlen előélet az alkalmazási feltétel. Ha nem akkor letöltötte, megbűnhődött és dolgozni akar...

Dolby # 2018.05.12. 07:00

Kedves Fórumozók!

Egy szociális bentlakásos intézményben dolgozom, ahová nemrég érkezett egy új lakó. Az iratanyagában nincs szó büntetett előéletről, mégis, mikor erkölcsit próbáltunk készíttetni a lakónak az új munkahelyéhez, az a válasz érkezett, hogy a bűnügyi nyilvántartásban szerepel és büntetett előéletű.

A többi lakó és a saját védelmünk érdekében is sürgető lenne kideríteni, hogy milyen típusú bűncselekményről van szó, de a lakó megkérdezésével nem jutottunk egyről a kettőre (saját bevallása szerint 2 hónapot ült emberölésért, ami nem tűnik túl hihetőnek).

Az lenne a kérdésem, hogy (az állami fenntartású szociális intézményünkön keresztül) milyen módon lehet a személy büntetettségéről hivatalos úton információt szerezni.