Szemétlerakás - Ismeretlen személy elleni tanuskodás


alfateam # 2020.04.27. 08:20

Aha, biztosan ebből indultál ki:"Bár módosítok, hogy akár kommunálisat is."

https://24.hu/…kesfehervar/

wers # 2020.04.27. 06:20

Bár módosítok, hogy akár kommunálisat is. Mi jelent, lerakni?

wers # 2020.04.27. 06:17

kommunális hulladékot (főként ágak, szöges deszkák, néhány műanyag székdarab, műanyag zsák)

Nem kommunálisat nem. De amiket felsoroltál az nem az. Azokat igen.

szeline # 2020.04.27. 05:44

Tisztelt Fórumozók!
Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e joga külterületen a föld tulajdonosának a saját területére kommunális hulladékot (főként ágak, szöges deszkák, néhány műanyag székdarab, műanyag zsák) lerakni?

Géza1970 # 2018.06.14. 08:10

Köszönöm a hozzászólásokat,

Ha van még véleménye valakinek az általam le írtakkal kapcsolatban akkor megköszönöm, megírja.

Géza

alfateam # 2018.06.13. 08:25

Az illegális hulladéklerakás bűncselekményi kategóriát is kimeríthet, amely esetben a cselekmény akár szabadságvesztéssel is büntethető. A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 248. § (1) bekezdés a) pontja értelmében, aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt veszélyes hulladékra követik el. Aki pedig a bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt egy, vagy veszélyes hulladék esetén két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Btk. szerint hulladék mindaz, amit a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény hulladéknak minősít, ha alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére.

wers # 2018.06.13. 08:14

Ha jól emlékszem Poirot nyomozott ki egy öngyilkosságnak álcázott gyilkosságot, hogy a gépelt búcsúlevélnek csak az egyik oldalán volt újlenyomat.

Rexor # 2018.06.13. 08:04

"Igy nem tudom, hogy mit kell mondanom mivel nem tudom miről van szó."

Szerintem azt kellen mondanod, hogy nem tudod miről van szó.

Kovács_Béla_Sándor # 2018.06.13. 07:57

Mesélős hónapunk van. Vagy a hunfnágelnek klónja lett.

Géza1970 # 2018.06.13. 06:47

Tisztelt Dr. Attika,

Nagyon szépen köszönöm erre nem is gondoltam, oda fogok rá figyelni.

Géza

Dr.Attika # 2018.06.13. 06:41

Tisztelt Géza!
Arra figyeljen, hogy ha a kihallgatáson Ön elé tárják azt a papírt (számla egyéb) véletlenül se fogja meg, hogy megnézi. Azonnal kérje, hogy vegyenek ujlenyomatot. Ha nincs rajta az öné, akkor biztosan odatette valaki.

Géza1970 # 2018.06.13. 06:17

Tisztelt Fórumozók,

Pár napja kaptam egy idézést, miszerint ki kívánnak hallgatni ismeretlen személy ellen illegális szemétlerakás ügyében.

Az egyik probléma az, hogy nem emlékszem, hogy láttam volna olyan esetet amiért behívnak.

Igy nem tudom, hogy mit kell mondanom mivel nem tudom miről van szó.

Viszont a fenti dolognak van egy kicsit más színezete is ez egy picit hosszabb történet.

Páromnak volt egy 12 évig tartó vagyonmegosztási pere amiben én is átéltem, nagyon hosszú volt.

Több bíró is tárgyalta az ügyünket 4 ingatlanszakértő 2 ügyvéd. A szakértők egyik feléről kiderült, hogy nincs kompetenciájuk vagy éppen összefonódás van a párom volt férjének ismeretségi körével. Volt a per során büntető ügy is amikor csak úgy tudtunk győzni, hogy utána jártunk dolgoknak, hogy miért utasítanak el minket mindenbe folyamatosan, hát kiderült, hogy a rendőrségen is vannak ismerősök, ennek is utána mentünk, igazunk lett, a rendőr ma már nem dolgozik ott ahol ez történt. A pert megnyertük sokszor nagy ellenszélben mivel a bíróságon dolgozott a párom volt férjének a felesége és ez bizony mindig érezhető volt a per folyamán. Meg említeném még, hogy Strasbourgban is pert nyertünk több ezer eurós kártérítést kaptunk.

És itt visszakanyarodnék az eredeti történethez a párom rokonainak egy része nem kedvel. Okokat nem részletezem mert hosszú lenne de nincs okuk rá. Ők egyébként a párom volt férjével jó kapcsolatban vannak a mai napig.

A napokban megkapott idézést furcsálltuk és a pereskedés alatt szerzett tapasztalatunk alapján jártunk el. Utána néztünk közösségi fórumokon az ügyintézönek és lás csodát az ügyintéző jó kapcsolatban van a párom rokonságának tagjaival.

Azonnal irtunk az ügyintézőnek jelezve, hogy össze fonodást látunk az ügy és a párom rokonai közt, természetesen tagadta az ügyintéző ezt levélben tette meg tehát nyoma van. Sőt még oda is írta, hogy azért mert ismeri a rokonságot az nem jelent semmit a munkájában.
Nos mi ezt nem hiszük el, miszerintünk az alábbi dolog fog történni, valakik szemetet tettek le valahová amibe bele tettek borítékot amin a nevem van, vagy vásároltak valamit és a nevemre irt számlát beletették a szemét közé, majd bejelentették az illegális szemét lerakást.
Úgy gondolom, hogy most tanúként majd utána gyanúsítottként lennék már beidézve, mindezt koholt bizonyítékok és hamis vád alapján.

Most írtunk a feletess szerveknek és kértük a meghallgatás áthelyezését. Elküldtük részükre az ügyintézővel folytatott levelezésünket is.

Szeretnék véleményeket kérni illetve megszeretném kérdezni, hogy mire figyeljek oda. Érdemes e ügyvédet vinni tanú meghallgatásra ennek lehetőségét meg is írtuk az ügyintézőnek.

Köszönöm figyelmet.

Üdvözlettel: Géza