Egyéves az új Polgári Perrendtartás - Lehetőségeket vagy akadályokat teremt az új törvény? - Szakértők válaszolnak | Budapest, 2019. március 20. szerda | Regisztráljon most!

Fórum közigazgatási jog régebbi elöl     új hozzászólás


Szemétlerakás - Ismeretlen személy elleni tanuskodás

Géza1970 # e-mail 2018.06.14. 10:10

Köszönöm a hozzászólásokat,

Ha van még véleménye valakinek az általam le írtakkal kapcsolatban akkor megköszönöm, megírja.

Géza

alfateam # e-mail 2018.06.13. 10:25

Az illegális hulladéklerakás bűncselekményi kategóriát is kimeríthet, amely esetben a cselekmény akár szabadságvesztéssel is büntethető. A Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 248. § (1) bekezdés a) pontja értelmében, aki arra a célra hatóság által nem engedélyezett helyen hulladékot elhelyez, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a bűncselekményt veszélyes hulladékra követik el. Aki pedig a bűncselekményt gondatlanságból követi el, vétség miatt egy, vagy veszélyes hulladék esetén két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Btk. szerint hulladék mindaz, amit a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény hulladéknak minősít, ha alkalmas az emberi élet, testi épség, egészség, a föld, a víz, a levegő vagy azok összetevői, illetve élő szervezet egyedének veszélyeztetésére.

wers # e-mail 2018.06.13. 10:14

Ha jól emlékszem Poirot nyomozott ki egy öngyilkosságnak álcázott gyilkosságot, hogy a gépelt búcsúlevélnek csak az egyik oldalán volt újlenyomat.

Rexor # e-mail 2018.06.13. 10:04

"Igy nem tudom, hogy mit kell mondanom mivel nem tudom miről van szó."

Szerintem azt kellen mondanod, hogy nem tudod miről van szó.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2018.06.13. 09:57

Mesélős hónapunk van. Vagy a hunfnágelnek klónja lett.

www.kbs-ugyved.hu

Géza1970 # e-mail 2018.06.13. 08:47

Tisztelt Dr. Attika,

Nagyon szépen köszönöm erre nem is gondoltam, oda fogok rá figyelni.

Géza

Dr.Attika # e-mail 2018.06.13. 08:41

Tisztelt Géza!
Arra figyeljen, hogy ha a kihallgatáson Ön elé tárják azt a papírt (számla egyéb) véletlenül se fogja meg, hogy megnézi. Azonnal kérje, hogy vegyenek ujlenyomatot. Ha nincs rajta az öné, akkor biztosan odatette valaki.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

Géza1970 # e-mail 2018.06.13. 08:17

Tisztelt Fórumozók,

Pár napja kaptam egy idézést, miszerint ki kívánnak hallgatni ismeretlen személy ellen illegális szemétlerakás ügyében.

Az egyik probléma az, hogy nem emlékszem, hogy láttam volna olyan esetet amiért behívnak.

Igy nem tudom, hogy mit kell mondanom mivel nem tudom miről van szó.

Viszont a fenti dolognak van egy kicsit más színezete is ez egy picit hosszabb történet.

Páromnak volt egy 12 évig tartó vagyonmegosztási pere amiben én is átéltem, nagyon hosszú volt.

Több bíró is tárgyalta az ügyünket 4 ingatlanszakértő 2 ügyvéd. A szakértők egyik feléről kiderült, hogy nincs kompetenciájuk vagy éppen összefonódás van a párom volt férjének ismeretségi körével. Volt a per során büntető ügy is amikor csak úgy tudtunk győzni, hogy utána jártunk dolgoknak, hogy miért utasítanak el minket mindenbe folyamatosan, hát kiderült, hogy a rendőrségen is vannak ismerősök, ennek is utána mentünk, igazunk lett, a rendőr ma már nem dolgozik ott ahol ez történt. A pert megnyertük sokszor nagy ellenszélben mivel a bíróságon dolgozott a párom volt férjének a felesége és ez bizony mindig érezhető volt a per folyamán. Meg említeném még, hogy Strasbourgban is pert nyertünk több ezer eurós kártérítést kaptunk.

És itt visszakanyarodnék az eredeti történethez a párom rokonainak egy része nem kedvel. Okokat nem részletezem mert hosszú lenne de nincs okuk rá. Ők egyébként a párom volt férjével jó kapcsolatban vannak a mai napig.

A napokban megkapott idézést furcsálltuk és a pereskedés alatt szerzett tapasztalatunk alapján jártunk el. Utána néztünk közösségi fórumokon az ügyintézönek és lás csodát az ügyintéző jó kapcsolatban van a párom rokonságának tagjaival.

Azonnal irtunk az ügyintézőnek jelezve, hogy össze fonodást látunk az ügy és a párom rokonai közt, természetesen tagadta az ügyintéző ezt levélben tette meg tehát nyoma van. Sőt még oda is írta, hogy azért mert ismeri a rokonságot az nem jelent semmit a munkájában.
Nos mi ezt nem hiszük el, miszerintünk az alábbi dolog fog történni, valakik szemetet tettek le valahová amibe bele tettek borítékot amin a nevem van, vagy vásároltak valamit és a nevemre irt számlát beletették a szemét közé, majd bejelentették az illegális szemét lerakást.
Úgy gondolom, hogy most tanúként majd utána gyanúsítottként lennék már beidézve, mindezt koholt bizonyítékok és hamis vád alapján.

Most írtunk a feletess szerveknek és kértük a meghallgatás áthelyezését. Elküldtük részükre az ügyintézővel folytatott levelezésünket is.

Szeretnék véleményeket kérni illetve megszeretném kérdezni, hogy mire figyeljek oda. Érdemes e ügyvédet vinni tanú meghallgatásra ennek lehetőségét meg is írtuk az ügyintézőnek.

Köszönöm figyelmet.

Üdvözlettel: Géza