Vadászat


nanemaaa # 2024.01.08. 09:14

Alternatív megoldás, veszel egy kazal 1-es, 2-es kategóriájú tűzijátékot. Az első puskalövés elhangzása után őrült tűzijátékot rendezel a kertedben, mert ott szabad. A második alkalom után maga a vadász tárasaság fog kérni, hogy ekkor és ekkor szeretne vadászni, légy szíves ne ugraszd meg a vadat. ;) :D

drbjozsef # 2024.01.06. 11:19

Adorjan80

http://vamosszabadi.hu/…kerdesekrol/

Ez alapján nemhogy előzetes tájékoztatásra sincs kötelessége, de külterületen akár a kerítésed tövében is - a megfelelő irányban - durrogtathatnak.

Ha esetleg hivatalosabb tájékoztatást szeretnél erről kapni, én a helyedben az Országos Vadászkamarához fordulnék egy tértivevényes levélben, és nekik tenném fel a kérdéseimet.

Adorjan80 # 2024.01.06. 09:42

Tisztelt Jogi Fórum!
A tanyám közvetlen közelében, - ahol a családommal élünk - , rendszeresen zajlik vadászati tevékenység . Több alkalommal kértem a vadásztársaságot, hogy értesítsenek a vadászat megkezdése előtt, mert teljesen random időpontokban riadunk fel a puskalövésekre. Ezt szóban és írásban is kértem, ennek ellenére az értesítés eddig egyetlen alkalommal sem történt meg. Kérdésem az, hogy kötelezi-e bármilyen jogszabály a vadásztársaságot, hogy a vadászterület közelében lakókat a vadászatról előzetesen értesítse? Ha igen ezt milyen formában és a vadászat megkezdése előtt mennyi idővel kell megtenni?
Köszönöm előre is a válaszokat!