"Tiltott helyen várakozás"

monalisa1 # 2009.06.06. 14:03

Kedves Websas!

Olvastalak, köszönöm.

Ezzel együtt a kérdezőnek írt válaszolással a véleményemet írtam le.

Ahol nem lehet szabályosan leállni ott leállunk AKÁR a fűre is? - szerinted is?!

Mert a történés ezzel kezdődött, valamint a valószínűleges büntetés alóli kibúváskereséssel.

Üdv.

nanemaaa # 2009.06.06. 09:05

Ha a szabs feljelentés elment, akkor a hatóság lefolytatja a szabs eljárást. Elméletileg nem kizárt, hogy tartanak tárgyalást is, ahol hozhatsz fel mentségeket, netán közölhetsz egyéb figyelembe vehető körülményt. A hatóság pedig majd mérlegel, és dönt.

websas # 2009.06.05. 16:22

Kedves monalisa 1 !

"ez a Fórum nem azt hivatott szolgálni, hogy jogsértésre adjon tippeket" és azt sem, hogy a Te közhelyes, kioktatásaidat olvasnunk kellene!

Azt belátom, hogy keyboard függő vagy, és mindenképpen nyomogatnod kell, de ha esetleg kihúznád a gépből nem érezném, hogy pótolhatatlan veszteség ért.

websas

monalisa1 # 2009.06.05. 14:16

Kimondva kimondatlanul azt kérdezted, hogy a büntetés alól hogyan lehetne majd kibujni? Nos nem tudom, egyuttal ez a Fórum nem azt hivatott szolgálni, hogy jogsértésre adjon tippeket...

Bárkivel megeshet, hogy szándékától függetlenül elkövet egy közlekedési szabálysértést - ilyesmi, de annak következményét férfiasan viselje.

Üdv.

alvaro # 2009.06.05. 13:27

Köszönöm!
Ezzel igazán semmit sem segítettél, annak ellenére hogy egyetértek Veled :)

monalisa1 # 2009.06.04. 20:17

Tessék nem tiltott helyen várakozni, illetőleg tömegközlekedni valamint némi gyaloglás - az utóbbi egészséges is.

Olvastam már, hogy zöldterűlet (= Nemzeti Park táblával jelzett várakozni tilos részén) 150e Ft volt a büntetés., méltányosságot nem alkalmaztak legfeljebb részletfizetésre adtak lehetőséget.

Befizetni...

Szóval oda kell figyelni hol rakjuk le a kocsit, mert bár parkolni ma már szinte képtelenség, de zöldterületben méginkább hiány van.

"Lisa"
laikus hozzászóló

alvaro # 2009.06.04. 19:31

Az alábbi üzenettel kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni, hogy mire számíthatok:

Tisztelt Gépjárművezető! Tiltott helyen várakozik! A közterület felügyeletről szóló 1999.évi 63.tv.1(5) ... közcélú zöldterület (park) szabályainak megszegése miatt szabálysértési eljárást kezdeményeztem. ... Helyszín ... Időpont ...

Hogyan lehet ez ellen védekezni? Mekkora bírságra számíthatok? Mit kell tennem?