"Tiltott helyen várakozás"

gergo84 # 2009.08.28. 07:33

Tiszteletem!
Kérdésem illetve problémám a következő lenne!
Kaptam egy "Tiltott helyen várakozik" cetlit!
Az autóm a IV. ker.-ben a Nyár utca 38. szám elött állt.Ott a ház után járda van amin a szmetes kocsi is elfér és a járda után van egy nagy füves terület amire pont rá látok az ablakomból.Körülbelűl már 1éve parkolok ott, tábla 100m-es körzetben nics se arról hogy nem lehet a füre parkolni vagy hasonló!Le is fényképeztem!Felhívtam a közterületett és aztt mondták hogy bejelentés alapján mentek ki, hogy rongálom a füvet-ami nem nevezhető annak mivel sokan parkolnak oda és a kutyák is telepiszkították már- senkit nem akadályozok a közlekedésben!
Kérdezem én miért kell feljelenteni az embert egyből , miért nem lehet figyelmeztettni hogy rosz helyen állok.
Mi a teendö ebben az esetben?Mire számíthatok sok lesz a büntetésem?

Előre is köszönöm a segítséget!
Választ a moriczgergo@gmail.com email címre is várnám!
Tisztelettel gergo84

szapy # 2009.08.28. 11:07

Üdvözletem!

Mint ahogy látom szóba került a tavaly történt Balatonalmádiban történő parkolás, büntetés és visszafizetés! Nagyon örülök hogy rátaláltam erre, mert van egy nagy problémám!
Én is köztük voltam és be is fizettem a 150ezer Ft-ot, és rá 2 napra tájékozódtam h visszafizetik aki már befizette. Igen ám, csak hogy nekem még a mai napig nem érkezett vissza a pénz, pedig nagy szükségem lenne mint egyetemista! Szóval kérdezném a jártasokat hogy ilyenkor mi a teendő? Kihez forduljak? Menjek be személyesen vgy írjak levelet?

Tanácstalan vagyok!
Segítséget előre is köszönöm!

szapy # 2009.08.28. 11:08

Üdvözletem!

Mint ahogy látom szóba került a tavaly történt Balatonalmádiban történő parkolás, büntetés és visszafizetés! Nagyon örülök hogy rátaláltam erre, mert van egy nagy problémám!
Én is köztük voltam és be is fizettem a 150ezer Ft-ot, és rá 2 napra tájékozódtam h visszafizetik aki már befizette. Igen ám, csak hogy nekem még a mai napig nem érkezett vissza a pénz, pedig nagy szükségem lenne mint egyetemista! Szóval kérdezném a jártasokat hogy ilyenkor mi a teendő? Kihez forduljak? Menjek be személyesen vgy írjak levelet?

Tanácstalan vagyok!
Segítséget előre is köszönöm!

catrace # 2009.08.30. 08:27

Kedves Szapi!

Újrafelvételi kérelmet írj (én XY., az ilyen és ilyen számú ügyemben, melyben befizettem a közig bírságot, erre és erre hivatkozva kérem felülvizsgálni a düntésüket)!

Cat

Ani81 # 2010.02.06. 13:16

Keves Fórumozók!

Szeretném a segítségetek, információitokat kérni az alábbi szerintem jogtalan szabálysértési feljelentés miatt.

2009.augusztusában páromat a Gvadányi úti APEH-kal szemben "pontosabban a APEH melletti benzinkúttal szemben a parkolás végett szabálysértési feljelentést kezdeményeztek ellene.A következő történt, beparkolt a többi ott parkoló autók mellé szabályosan.A parkolást nem tiltotta sem közúti jelzőtábla, sem az útra festett egyéb tiltó jelzés.Ezen a részen parkolóautomata sincsen,a parkolásért itt nem kell fizetni.Párom kitette a mozgássérült kártyát, és bekísérte az anyukáját az APEH-hoz.Ez kb 5 perc volt.

Mire visszaért az autóján talált egy cédulát miszerint megszegte a várakozni tilos szabályt.Körbenézett és az összes többi autón is látott.Mindössze 5 perc alatt legalább 10-15 autóra helyeztek el hasonló cetlit.Párom átment a szemközti benzinkúthoz, és érdeklődött az ottani személyzettől, hogy ez szokványos dolog-e és, hogy nem e látták a bírságoló személyeket.Ők azt mondták,hogy így szokták, kipattannak az autójukból szétszórják a cetliket, fotóznak és gyorsan eltűznek.Ezek után párom telefonált a közterületeseknek,majd a közterületesek javaslatára a Zuglói polgármesteri hivatalba ,ahol azt az információt kapta, hogy majd kap róla egy tájékoztatást és akkor majd elmondhatja,vagy leírhatja mi történt.Most jött el ez az idő.Szeretném megtudni,hogy jogosan bírságoltak-e meg.Illetve ha igen akkor milyen úton kérhetem a lehető legkissebb bírságolási összeg kiszabását,mivel igen szegény körülmények között élünk.
Párom is azt mondta a 18 éves Renault 19-se nem ér annyit mint maga a bírság lesz.Kérem segítsenek információjukkal.

Köszönettel Kis Anett

ui:a válaszotok sürgős lenne,mert már csak 4 napom van a 8 napból

nanemaaa # 2010.02.10. 13:11

Próbáld meg a jogerőre emlekdés előtt gyorsan befizetni a bírságot. Ha nem megy, akkor szappan, fogkefe....
Olyan nincs, hogy több eljárást lefolytatnak és te nem tudsz róla. Max nem hitted el, hogy "veled is meg lehet csinálni". (apa majd elintézi...)
A vége akár így, akár úgy lesz, tanulópénznek mindenképpen jó.

malkavian # 2010.06.18. 11:47

Tisztelt Ügyvéd Úr!

Olyan kérdésem lenne, melyre a KRESZ-ben nem találtam egyértelmű választ. Történetesen mi a pontos definíciója és jogi értelmezése a „behajtás“-nak.
Illetőleg megvalósítom e a tiltott várakozás szabálysértést, ha lerobbant autómat „betolom“, egy a „mindkét irányból behajtani tilos“ táblával a forgalom elől elzárt területre, hogy ne okozzak fennakadást, balesetveszélyt.
Értelmezésem szerint a tábla a behajtást tiltja, és nem a várakozást.
A fent vázolt esettel állok szemben jelenleg, és szeretném tudni, mit tehetek az ügy érdekében, van e értelme fellebbezni, és ha igen, milyen alapon tegyem.
Van esélye bírság mérsékelésnek?

Válaszát előre is tisztelettel megköszönöm!

Malkavian