Mit kobozhat el a rendőr és milyen körülmények között?


bioscor # 2004.04.07. 06:21

Köszönöm a gyors reagálást.Azt szeretném még kérdezni hogy ezt a neten megtalálom-e valahol és ha igen akkor hol keressem?
End

Nick Name # 2004.04.05. 03:42

Melléklet a 175/2003. (X. 28.) Korm. rendelethez
A közbiztonságra különösen veszélyes eszköz:

  1. az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cm-t meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli);

A részletszabályokat is ebben a rendeletben találod. Az elkobzásra pedig az Sztv és a Be rendelkezései vonatkoznak, utóbbi esetben például a 77. § (1) b./ pontja szerint el kell kobozni azt a dolgot, amelynek birtoklása a közbiztonságot veszélyezteti, vagy jogszabályba ütközik.


Nick Name

bioscor # 2004.04.04. 19:40

Üdv mindenkinek

Egy olyan problémával fordulnék a fórumhoz hogy szeretnék egy jogszabályt megtalálni pontos szöveggel.A témáj az lenne hogy a 8centi alatti pengéjű kés minek minősül és miképpen járhat el a rendőr.Érdekelne még az is mi minősül szúró vágó és egyébb fegyvernek.Kérném ha jogszabályt vagy esetleg erre vonatkozó linket valaki tudna nekem adni azt akár itt vagy emailben elküldené nekem a theend@startadsl.hu cimre.Köszönöm a segítséget.

End