Köszi a hozzászólást, de légyszives kattins rá a kovacsz 08,15.-i hozzászólásnál a htp/www/jogiforum.hu -ra és ott megpróbáltam (remélem érthetően )leirni,hogy hogy is van a kapúbejáró.
(nehéz leirni ezt látni kellene)
vadvirág
Autókijáróba / bejáróba parkolás
Én azt nem értem, hogy ha a 6 m-es kapbejáróból 4 m a saját, 2 m a te ingatlanod előtt van akkor ezt a 2 m-t hogyan építhette oda?
Ha 4 m széles a kapuja, akkor nincs jogod lekorlátozni, hogy azt teljes szélességében használja. Az már más kérdés, hogy mi a fenének épített valaki ilyen széles kapubejárót, hiszen egy közúti forgalmi sáv szélessége is kb csak 2,5-2,8 m. (Kétirányú forgalmat bonyolító kapubejáró :D)
A szomszédunk kb 6 m széles kapúbejárot alakitott ki ,mely a mi ingatlanunk előtt van.(A kapúja kb 4m) Ha mi megállunk a kapúbejáróba úgy ,hogy marad még kb 3-m széles hely és egyáltalán nem akadályozzuk a ki/be közlekedésben rendőrt hív. Sajnos arra hivatkozva hogy kapúbejárat elött parkolunk el kell állni, függetlenül attól,hogy még a láthatáron gépkocsi sincs.
vadvirág
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólást.
Megnéztem már a belinkelt topikot is.
Még egyszer köszönöm!
Ugyan az mint:
A KRESZ 41. szakasza szerint tilos, ha ezzel akadályozza az ingatlanra történő be-/kihajtást. Nyilván vidéken is elvihetik, csak problémásabb megtalálni az útkezelőt.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Tisztelt Fórumozók és Szakértők!
Szeretném megkérdezni,hogy "vidéken" az autóbejárókba/kijárókba lehet-e parkolni?
Budapesten elvitetik az autót,ha beállnak és "vidéken"?
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02