Nem lehet gond az igazolás. Azt viszont nem a jegyző állítja ki, hanem a munkaszervezet vezetője. (önálló munkaszervezet költségvetési szerv, vezetője a "vezető".)
A jegyző akkor állítaná ki, ha a körzetközpont PH látná el a feladatot, akkor viszont köztisztviselő lennél.
Többcélú Kistérségi Társulások
- 1
- 2
Üdv Kedves Magus:)
Teljesen igazad van!
Szerinted a munkaszervezetben jogi referensként dolgozó közalkalmazottnak nem lehet próblémája a szakvizsga bizottságnál a gyakorlati idő elfogadása miatt?!
A jegyző pédául igazolhatja az ott töltött időt!
Vanda
A munkaszervezetre vonatkozó szabályok - finoman fogalmazva is - hiányosak. Egy ilyen alulszabályozott területen bármi elképzelhető.
Szerintem a Ktv.-t nem lehet alkalmazni a dolgozókra. Közalkalmazottak az ok, szerintem.
De az Mt.-t azért tartom szerencsésebbnek, mert szabadon megállapodhatnak a bérben. Most egyébként van pénz, ugyhogy nyugodtan lehet a Ktv-ben illetve a Kjt.-ben rögzítetteknél nagyob bért adni. (egyébként meg is érdemlik azok, akik képesek ilyen zavaros jogi szabályozás mellett is dolgozni)
Én is hallottam az esetleges január 1-től bevezetendő változás-tervezetről, de várjuk ki a végét.
Sziasztok!
Érdeklődni szeretnék,hogy az országban működő Többcélú Kistérségi Társulások Munkaszervezeteinek dolgozóianak általában milyen a státusza?
Több helyen hallottam,hogy közalkalmazottak,másutt(kevesebb helyen)köztisztviselők.
Január 1-től állítólag mindenhol köztisztviselők lennék,de kötve hiszem,hogy a mostani "elvonásos"időszakban megadnák mintegy 160 kistérség kb.átlagban munkaszervezetenként 10 embernek,ami összesen kb1600 embernek a köztisztviselői státusz?!
Szép napot kívánok:
Vanda
- 1
- 2

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02