Vízműtársulás

enza # 2005.12.06. 22:59

Sziasztok!
Van egy kis nyaralóm egy faluban, ahol csatornát építettek. Még tavaly aláírtam az OTP kölcsönszerződését, a megfelelő rovatba beírtam a pesti címemet. Mivel semmiféle értesítést nem kaptam, többször érdeklődtem a falu polgármesteri hivatalában, mit tegyek, hogyan fizessem a havi 1.500 Ft-os lakossági csatornabekötési részletet. Többször meghagytam a pesti címemet, legutóbb a polgármesternél, aki a vízműtársulás elnöke. Ma kaptam egy levelet tőle, amiben ez áll: "A telektulajdonosok hozzájárulását az OTP LTP szerződés megkötésével megszerveztük, ami azt jelenti, hogy minden telektulajdonos, aki belépett az LTP-be, 96 hónapig 1.500,- Ft-os befizetéssel tud hozzájárulni a beruházás megvalósításához. Ön azonban sajnos ennek a kötelezettségnek nem tett eleget. A befizetések ellenőrzésénél kimutatható, hogy Ön többszöri felszólításra sem fizette ki a szerződésben vállalt összeget. Az Ön tartozása 2005. nov. 30-án 12.000,- Ft. Ezért felszólítom, hogy amennyiben a tartozását dec. 7-ig nem rendezi, kezdeményezni fogjuk az idevonatkozó törvény rendelkezései alapján az adók módjára történő behajtást, amennyiben ez nem vezet eredményre, a tulajdonát képező ingatlan jelzálogjoggal történő megterhelését."
Ilyenkor mi a teendő? Fizetnék én, de hova és kinek? A vízműtársulás szervezésekor nem adtak példányt az OTP szerződésből. Számlaszámot nem tudok. Engem soha senki nem szólított fel, hogy fizessek.
Ilyenkor mi a teendő? Jogszerűen jár el a polgármester, aki a társulás elnöke?
A választ előre is köszönöm.