Mentességi jog gyorshajtásnál


monalisa1 # 2006.06.08. 17:05

Na, az a kormányrendelet-féle módosítás ugyancsak várat magára...

Alapból az a baj, hogy a Parlamentben "jobbról - balról" nem ritkán sárdobálás folyik csak - érdemi munkavégzés helyett.

Már az Alkotmánybíróság is "rájuk szólt", hogy törvényhozási késedelemben vannak, nem is kevéssé.

monalisa1 # 2006.06.08. 17:01

Kedves Jedi25: azzal kapcsolatban ne legyen semmi problémád, hogy esetlegesen nem egy jó topicba írtál - nem te vagy az egyetlen, sőt...

Az a lényeg, hogy a Jogi Fórumot megtaláltad, és hogy bármikor bármivel kapcsolatban is írj csak nyugodtan.

Egyébként ObudaFan megadta a helyes választ - ő jogász.

Jedi25 # 2006.06.07. 17:58

Gyorsan néztem végig a topikokat, és csak a gyorshajtásra koncentráltam, amikor kerestem a választ az esetemre. De utólag megtaláltam az ide vonatkozó kérdéseket. A két témát véletlenül indítottam, és kitörölni nem sikerült.
Első eset volt, és remélem többször nem fordul elő. Olvastam egy cikket, amely szerint módosítják a törvényt, és ezért nem voltam biztos benne, hogy pénzbüntetés nélkül megúszhatjuk az esetet :D
http://index.hu/…ztabaly0730/

Köszön a segítséget

monalisa1 # 2006.06.07. 09:38

Itt a jogi fúrumban az "autók, motorok" topicban a téma oda-vissza már le lett tárgyalva előzőekben - csak olvasgassad vissza az egyes beírásokat.

Egyébként SAJÁT MAGA ellen nem köteles senki sem terhelő vallomást tenni, arra meg "nem emlékszel", hogy x napon kinek is adtad kölcsön a kocsit.

Prívát: ha nem túl jelentős a sebességtúllépés, és remélve megúszható néhány tízezer forintnyi pénzbírsággal, inkább bevállalni a dolgot, mert egy esetleges hasonló esetben a hatóság "vissza fog emlékezni" egy adatszolgáltatási megtagadásra már...

Szóval egyszer - kétszer ez még eljátszható, de végtelen időkig/esetig nem fog menni.

Jedi25 # 2006.06.06. 17:36

Sziasztok!

Kaptam egy levelet, melynek tárgya: ADATSZOLGÁLTATÁSRA TÖRTÉNÕ FELHÍVÁS
Az ......- forgalmi rendszámú gépjármű -amely a rendőrség által alkalmazott közúti sebesség- és forgaloellenőrző technikai eszköz képi rögzítése alapján részt vett a közúti közlekedésben, és sebességtullépést követett el. Az adatkérés célja szabálysértési eljárás indítása.
Olyan kérdésem lenne, hogy a mentességi jogomra való tekintettel megtagadhatom még mindig az adatszolgáltatást, és így az eljárás megszűnik, vagy ilyen esetben a gépjármű tulajdonosát vonják felelősségre?

Segitségeteket előre is köszönöm!