iratkezelés


szol_i # 2006.06.20. 10:34

Szerintem törvény szabályozza, meg kellene keresni.

(önkormányzatit pl. 38/1998.(IX.4.)BM rendelet + helyi szabályozás a rendelet szerinti kérdésben)

péterapó # 2006.06.14. 19:13

Helló kispali!
Tanulmányozd az 1995. évi LXV. törvényt
a(z államtitokról és a szolgálati titokról) és az Adatvédelmi tv-t .
Választ kaphatsz kérdéseidre.
Üdv


Polgár légy, ne alattvaló!

kispali2 # 2006.06.14. 07:58

Kérem, ha tudtok, adjatok praktikumtanácsokat az alábbiakhoz.
Előre is köszönet.
kérdés:
1.)
Minisztérium iratkezelési szabályzata, azon belül egy konkrét minisztériumi háttérszerv iratkezelési szabályzata mennyire publikus, mennyiben 'kötelesek' azt feltárni, megmutatni, abba betekintést engedni kérelemre (indokolt kérelemre) ?
2.)
Az ilyen iratkezelési szabályzat tartalmazza a kb. selejtezésre, selejtezhetőségre vonatkozó rendelkezéseket is? (pl. ha vkit régebbi időkből származó papírok - akkori - irattározási szabályozása érdekel)
3.)
Arra a kérdésre választ keresvén, hogy egy bizonyos témakörben van-e irat, vagy sem, ... hogyan lehet célszerűen keresni, tájékozódni, ... akkor, ha a Szervnek nemkívánatos, és mindenképpen terhes az ezzel való bíbelődés, ... meg esetleg TÜK-ös terület is érintődhet, ... ... ... és a nyílt és célt felfedő éreklődés akár visszájára is elsülhet ?
4.)
Abban a kérdésben, hogy vajon egy miniszteriális szerv a '80-as évek végén, '90-es évek elején folytatott külföldi levelezése egy adott témában mennyire lehet hozzáférhető, valamint, hogy az ilyen levelezések hivatalból lefordítódtak-e magyarra, vagy sem, s reálisannak tűnhet-e, hogy akkoriben ez ment fordítás nélkül (külker. téma) ... jártas, vagy akkoriban szerzett tapasztalatokkal is bíró T. Fórumozó ha tudna meglátást, véleményt közölni, - kérem szépen tegye meg.
Esetleg, ha van/volt rálátása a külföld felé menő levelezés irattározási idejeire, mikéntjeire.
Köszönet.