Hibás eljárás


bellicus # 2006.12.28. 11:22

Úgy tudom, halott nevére érkező levelet vissza kell küldeni. Evvel tájékoztatják a feladót, hogy más a teendője.
Ha átveszik a levelét, a hatóság megmarad a tévedésében, hogy vélt ügyfele még él.

csufi99 # 2006.11.04. 10:50

Az elméleti kérdésre is választ kaptál, az az eljárás nem eljárás, a felszólítás nem érvényes, ha büntetnének az sem érvényes. Egy elhunyt nem ügyfél.

A problémádra megoldás lenne, ha összefognátok, tulajdonosok, s méressétek ki pontosan a területet. Így nem lehet vita, kinek mi , s mely területen van kötelezettsége..ezt az idő ki fogja kényszeríteni előbb-utóbb.

manovics # 2006.11.04. 08:35

Köszönöm az eddigi válaszokat!

  1. nem az a problémám, hogy felszólítanak a törvényi kötelezettségemre. Amihez csak annyi hozzászólást (látszik, hogy nem vagytok hasonló helyzetben) akinek van kárpótlási földje az tudja, hogy ezeket a földeket kb. 10 évvel ezelőtt mérték ki. Az akkor lerakott karók, amik a földek határát jelezte már régen eltüntek. Sőt egyik évben agy ilyen felszólításra az Édesapám kiment és lekaszálta a területet, de mégis megbüntették, mert hogy nem a sajátját kaszálta le!!! Magyarul mivel a karók már régen nincsenek meg azt sem biztos, hogy jót kaszálsz le, és akkor is megbüntetnek.
  2. Elméleti kérdést tettem fel arról, hogy mi van akkor ha a hatóság olyan ügyfelet nevezett meg az eljárásban, aki már nem él? Erre irányult a kérdésem.

De nyilván senkisem szól szívesen azért, hogy kérem szépen én vagyok az ügyfél valójában, engem büntessenek meg. stb.stb.

A hivatalos levélről szóló értesítés természetesen a mi címünkre jött, ahol a családom él. Így vettem át a levelet.

_Lala_ # 2006.11.03. 22:48

Tulajdonképpen egy valamit nem értek: mi a problémád az eljárással érdemben?

  • Nem indokolt a parlagfű elleni védekezés? (törvény írja elő, okkal, tessék betartani)
  • Nem indokolt, hogy felszólítanak, mert nem is a tiéd a föld? (hát éppenhogy az ellenkezőjét írtad)
  • Nem indokolt, hogy felszólítanak, mert el van pusztítva a parlagfű? (nem szoktak poénból ilyen leveleket küldeni, de tessék nekik szólni)
  • Nem szereted, ha felhívják a figyelmedet a törvényi kötelezettségedre? (hát, így jártál, még mindig jobb, mintha kényszerkaszálást rendelnek el a tulajdonos költségére)
csufi99 # 2006.11.03. 21:59

Növényvedelem távol áll tőlem ugyan..
Nem létező ügyfél- nincs eljárás,a határozat sem határozat, ahogyan írod.
Név azonosság? Valahonnan értesültél, átvetted a határozatot?
Én visszajeleznék a hibás adatok miatt, s megelőzném a felszólítást, bírságolást...a kötelességet jobb teljesíteni, tulajdonos vagy. Ez akkor is fennáll, ha rossz a határozatuk, előbb-utóbb rájönnek, s vélhetően át is vetted az iratot.
Másrészt úgy gondolom a pralagfűirtás kötelességed, mint tulajdonosnak, minden felszólítás nélkül.

manovics # 2006.11.03. 20:13

Kedves Forumozók!

Segítséget szeretnék kérni Tőletek.

Az Édesapám felöl, aki lassan 4 éve, hogy elhunyt több kárpótlás útján megszerzett földet örököltem. Ezeket a Földhivatal a hagyatéki eljárást követően át is írta a nevemre, engem jegyzett be új tulajdonosként. Az egyik föld esetében a növényvédelmi szolgálat eljárást indított parlagfű elleni védekezés elmulasztása miatt és felszólított a védekezésre. Azonban ezt nem ellenem indította, mint tulajdonos ellen, hanem az Édesapámat jelölte meg ügyfélként! Illetve bírság kiszabását helyezte kilátásba. Kérdezem én, ebben az esetben mit tegyek vagy mit ne tegyek? Itt egyértelmű, hogy a hatóság hibázott, mert nem nézte meg alaposan, hogy ki a tulajdonos. Nem hiszem, hogy nekem kellene a hatóságot felvilágosítani erről!

A MÁSIK ESET HASONLÓ:

Egy másik földnél szintén ugyanez a hatóság ugyanilyen eljárást indított, de ebben az esetben már ellenem is. Tehát egy 1/1 tulajdoni hányadban álló föld esetében 2 ügyfél ellen indította meg ugyanazt az eljárást. Ebből számomra az következik, hogy nem fogható a Földhivatal lassúságára az átvezetés (mondom ami több mint 2 éve már határozatba foglaltatott), mert mégis tudnak rólam mint új tulajról. De ugyanakkor az Édesapám ellen is megindult az eljárás.

Összegezve, mi a teendő akkor, amikor a közigazgatási szerv rossz ügyfelet jelöl meg az eljárásában? Szerintem így az egész eljárás, határozat eleve hibás, és értelmetlen.