London, ingalanrész örökség, nincs eredmény..


klári75 # 2009.04.20. 06:42

Köszönöm szépen a tippeket.

monalisa1 # 2009.04.19. 20:19

Vagy az itt balra található "Szolgálatások" rovat "ügyfél keres ügyvédet" rovatba röviden leírni a problémát - hátha lesz jelentkező ügyvéd aki segíteni tudna.

monalisa1 # 2009.04.19. 20:17

Jut még eszembe, hogy a Bp-i Ügyvédi Kamarától és/vagy a lakhely szerinti megyei Ügyvédi Kamarától is kérhetsz segítséget, legalább is nevet/címet/telefonszámot olyan ügyvédről aki topp az angol öröklési dolgokban - remélve csak köztük ilyen is...

monalisa1 # 2009.04.19. 20:12

Egy angol jogban jártas hozzáértőt leghamarabb szerintem a Brit Nagykövetségen találsz., 1051 Budapest, Harmincad utca 6. Tel.: 1/429-6360.

Egy rövid levél- vagy előzetes időpont egyeztetéssel személyes elmenetel, és kérjed egy angliai magyar származású ügyvéd nevét/címét/telefonszámát/e-mail címét, aki az örökséggel kapcsolatban adódott probléma miatt segítségetekre tudna lenni.

A magyar ingatlanjogban úgy van, hogy végtelen időkig senki sem ülhet a másik vagyoni értékén, tehát azt vagy magához váltja a tulajdonostárs vagy bírósági eljárásra lesz szükség a közös tulajdon megszüntetéséhez, amikor is legrosszabb esetben árverezésre kerül sor.

Az hogy az elhunyt néni a lakásban lakott azt jelenti hogy ott legalább egy szoba felszabadult, azt a probléma végső megoldásáig akár bérbe is lehetne adni - bevétel az anyukádnak. (Ha a bentlakó tulajdonos tiltakozik ez ellen akkor fizessen többlethasználat címén havi járadékot a mamádnak.)

Sajnos egy ilyen per 2-3 évig is eltarthat és költséges.

"Lisa"
Laikus hozzászóló

klári75 # 2009.04.19. 16:59

Üdvözlök mindenkit!

Segítséget kérek szépen!

Édesanyám magyar állampolgárként megörökölte kettős állampolgárságú férje(Magyar, Brit) vagyonát, tavaly
márciusban.

Az örökség része egy londoni ingatlan 1/3 tulajdonrésze is.

Az ingatlanban jelenleg egy magyar, (egykor baráti) házaspár él, 2/3 tulajdonrésszel.

A hagyatéki eljárásban eljáró londoni ügyvédnő, az ügy kezdetekor, azaz tavaly nyáron elidegenítési tilalmat jegyeztetett be a földhivatalnál. Majd felvette a házaspárral a kapcsolatot az ügy rendezése céljából.

Az eredmény számomra megdöbbentő. Azt mondta nekünk, csak a házaspár beleegyezésével jegyezhető be az édesanyám az 1/3 tulajdonrészre, ami az ő örökségének a része.

Csakhogy a hagyatéki eljárás lezárásával egy halott ember nevéhez fűződő tulajdonrészre marad meg az elidegenítési tilalom? Egyáltalán az megmarad-e?
Ha szeretnénk élni a tulajdonjogunkkal de még kulcsunk sincs a házhoz, miközben egy örökségről beszélünk...

Tanácsot kérek szépen egy angol jogban jártas hozzáértőtől, mit lehet ebben az ügyben tenni?