Kedves Fórumozók!
Először is szeretném megköszönni az előző kérdésre adott válaszokat. Azonban most újabb kérdések merültek fel, mivel változtatásra került sor az esküvő helyszínével kapcsolatban. Vőlegényemmel úgy döntöttünk, hogy Egyiptomban kötnénk házasságot, tekintettel arra, hogy az én családom, barátaim könnyen felvehetik a vízumot a repülőtéren, míg az ő családja számára ez sokkal körülményesebb. Személyesen beszéltünk a kairói magyar konzullal, aki elmondta, milyen papírok szükségesek a kinti házasságkötéshez (születési anyakönyvi kivonat, családi állapot igazolását szolgáló okirat, valamint házassági tanúsítvány). Kérdésem a következő: ugyebár a házassági tanúsítványt az anyakönyvvezetőnél kell kérelmezni. A konzul úr elmondta, hogy ezt számomra Magyarországon állítják ki. Viszont rákerestem az interneten, mit lehet tudni erről a papírról és némely dolog sajnos nem egészen világos számomra. Tehát, amennyiben külföldön, jelen esetben Egyiptomban, óhajtok házasságot kötni, egyiptomi állampolgárral, aki jelenleg éppen Egyiptomban is tartózkodik, elegendő-e, ha én egyedül, személyesen kérelmezem a házassági tanúsítványt, vagy az ő részéről is kell valamilyen dokumentumokat csatolnom? Előre is köszönöm a segítséget!