Házasság egyiptomival


Leila78 # 2010.08.14. 21:09

Sziasztok!
Még új vagyok az oldalon, és ebben a témában is. Nyaralásunk alatt megismertem egy Török férfit, 3 napot taliztunk, de a lányom is velem volt tehát a csókon kívül nem történt semmi. Elkérte a számomat és azt gondoltam nem fog jelentkezni, hát tévedtem. Megy katonának oktoberben és kérte, hogy menjek ki előtte legyünk kicsit együtt. Nagyon normálisnak tünt, és ami megfogott,hogy tud udvarolni. Nem tudom mi lesz később, de most úgy érzem ki kell mennem. Jól esne egy kis romantika, mert nem igen jutott ki mostanában. Tanácsot kérnék, mennyire hihetek neki, tehát kijön elém a reptérre, vagy inkább tegyem túl magam ezen. Nagyon megdobogtatta a szívem. Köszi elöre is.

szekelygabriella # 2010.08.28. 18:04

Sziasztok!
Kedves Házasulandó! Magyar férfi a férjem, és szerintem a magyar férfiak ugyanolyan kedvesek azzal, akit szeretnek, tudnak udvarolni és tisztelik a nőket. Legalábbis azok, akik körülöttem vannak. Ha arab férfihoz szeretnél hozzámenni-szíved joga.. Tanuld a kultúrájukat, ismerd meg, mert számukra sokkal fontosabbak a kultúrális szabályok, mint nekünk magyaroknak.
Volt már külföldi partnered, ha jól emlékszem az írásodra...akkor tudnod kell: az arabok védik a feleségüket minden szempontból..vigyáznak rá, mint te bármely számodra fontos kincsre-szinte tulajdonként...jelzem nem partnerként tekintenek rájuk.
Ez lehet számodra vonzó is mert, hát ki ne akarna mindentől védve lenni, csak a gyerekkel foglalkozni.. de a tulajdonlás nem csak ezt jelenti!
védik feleségüket más férfiak (nem vérszerinti családtagok) vágyától is, akár lefedve feleségük bájait. Szeretnél a leendő fiaddal néha a strandon lubickolni a ?garantáltan csak akkor fogsz, ha a férjed medencés házat vesz neked... egyébként használhatod a nő szakaszt...
Ugye apróságnak tűnik?? Nem lesz az, amikor ez lesz a hab a tortán.. Mert az élet sok sok apró részletből áll, ami még magyar házasságokat is meg tud nehezíteni. A multikulturális házasságok sokkal több buktatóval bírnak.

Félreértés ne essék, nem akarlak lebeszélni róla, de ismerd meg a kultúrájukat, tudd mire vállalkozol, mielőtt döntesz.. Vannak nagyon európaiasan gondolkodó arab férfiak is, akik valóban vonzzóak lehetnek számodra. Egy barátom is ilyen, aki rengeteget mesélt a szabályokról és a gonsolkodásukról.
Azt hiszem neked is jobban meg kellene ismerned jövendőbelidet, mielőtt hozzámész... Amúgy meg az arab férfiak számára nagyon fontos egy nő "tisztességének megőrzése, és számukra egy nő, aki nem szűz, az nem tisztességes, nem érdemli meg a tiszteletet.... Ez egy nagyon elterjedt felfogás az arab világban. Gondolkodj rajta.

Tina112 (törölt felhasználó) # 2010.09.05. 13:54

Kedves Forumozok,, Akik ferjhez akarnak menni arab allampolgaru emberhez ha lehet csak keruljetek el. En egy 22 eves lany vagyok aki hozza ment egy arab ferfihoz. Kimentunk hogy meg latogassam a szuleit de nem tertunk vissza. Pedig ugy volt hogy jovunk vissza egy het mulva. Lett egy kislanyom is akivel ((boldogan))) elek(unk), De 3 evbe telt mire megkaptaam a lanyomat, Addig csak arra az idore meg ettettem,, Aztan el vittek engem rabszolgakent dolgoztattak. Azert kaptam vissza a kislanyom mert elmentunk egy Romaniai kirandulasra es ott nekem volt ismerosom ahol megszalltunk, Mivel szallodaban szalltunk meg igy konnyu volt lelepni, De a rendorseggel kerestettett de nem lettunk meg mert az ismerosom haza hozott minket Magyarorszagra. Az o utlevele az nallam volt szoval meg az sem hogy megtalaltak volna. Most eppen Szegeden lakunk orizett hazban. Tenyleg aki csak teheti kerulje az arabokat mert olyan nagy lelki fajdalommal jar hogy nem eri meg. Kerek mindenkit aki akar csak nyugodtan csak szamoljon a kovetkezmennyekkel es SEGITSEGRE NE SZAMITSON. Mert az nem letezik.

Dominika

metalstorm # 2010.10.10. 14:35

Kedves Vandula és hozzászólók!

Úgy gondolom, hogy a kultúra ismeretségének hiányában nem szerencsés kijelentéseket tenni. Minden országban vannak olyan férfiak, akik megalázzák a feleségüket. Ilyet bármelyik európai országban talál az ember. Számtalan olyan vegyes házasságot láttam már, ahol egymást a legnagyobb tiszteletben tartva élnek a házastársak, amíg meg nem halnak. Még olyat is láttam, hogy magyar nő vert át arab férfit. De még ennél tovább is mennék. Sokat jártam olyan sivatagi törzsek között, akikről itthon azt hiszik, hogy láncon tartják asszonyaikat és odadobják nekik a vacsorából megmaradt tevecsontot. Pedig ez nem így van! Az, hogy a feleség otthon van és ellátja a háztartást náluk tradíció ugyanúgy, ahogyan a férfinak güriznie kell éjjel-nappal, hogy ételt tegyen az asztalra. Ha venné a fáradtságot bárki közűletek és elmenne egy arab országba csodák csodájára rádöbbenne, hogy mégsem kellett volna általánosítani. A családon belüli erőszak nem az arabok kiváltsága. Körül kell nézni, hogy Magyaroszág hányadik helyen áll alkoholizmus és családon belüli erőszak tekintetében. Azthiszem nyugodtan mondthatom a magyar férfiak nevében, hogy ők sem örülnének ha róluk írnák ezt külföldi fórumokon. Aki meg hülyéhez megy feleségül és fejjel megy a falnak az vessen magára.

Grád András # 2010.10.10. 16:57

Egy öreg bontós tapasztalata, hogy a különböző kultúrákból jövőknek sokszoros az esélye a házasság tönkremenetelére. Nem azért, mert a külföldi házastárs rosszabb, mint a magyar lenne, hanem mert más. Másképp szocializálódott stb. Az arab világ nagyon más kultúrkör, minimális (talán 10%) az esély a sikeres házasságra. Én szóltam.


dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

MajorDomus # 2010.10.10. 18:35

Metalstb.
en 2 hete jottem haza egy arab orszagbol s minden evben egy masik muszlim orszagban to.tom a szabsdsagomat. Mar 10 eve..
Nem lettem egy Germanus Gyula, de megismertem a szokadaikat, ami fontosabb a gondolkodasukat is.
teljes mertekben igazat kell kell adnom abban, hogy nem jobbak s nem is rosszabbak mint mi, az utolsó mondat is stimmel. Aki hülyehez megy magara vessen. Ugyanakkor dr. grad álláspontjaval értek egyet. Mások mint mi. S nagyon sok év kell míg össze csiszolodnak. Ennyi idő viszont nincs.

dodi0223 # 2010.10.19. 11:00

Sziasztok!
A jövőben tervezem egyiptomi barátommal való házasságot. (egyiptomban)
Ha van itt olyan aki már végigjárta ezt az utat és tanácsokkal tudna szolgálni, kérem vegyen fel msn-re! dorka23end@freemail.hu köszönettel: Dorka

kadaj01 # 2010.10.19. 11:29

MajorDomus jó látni, hogy ilyen jól fizet a közös képviselet...

Kriszmösz # 2011.01.26. 10:59

Sziasztok! Megosztanék egy ellen példát, azaz egy jól működő vegyes házzaság történetét, ami a sajátom. :)
31 éves vagyok és Kairóban élek, mivel a férjem egyiptomi állampolgár. A családom (az itteni) kivételes emberekből áll,akik az első perctől elfogadtak és támogattak,próbáltak segíteni, hogy minél előbb önállóan tudjak boldogulni. Semmiben nem korlátoztak egy percig sem. A klasszikus értelembe vett"európai" életemet élhetem és nem szenvedek hiányt semmiben. A humorunktól kezdve, a világnézetünkön át, ezer közös dolgog van,ami miatt ez a kapcsolat működik.
Nincs problémám a magyar férfiakkal, sem egyéb nációval. Ez a személyiség kérdése, nem az állampolgárságé. Mindegy ki az,akivel te érdemben meg tudod osztani az életed,ha a végeredménye a boldogság.
Éltem otthon, dolgoztam, önkéntes munkát is vállaltam, fizettem sok adót, dolgoztam az államnak, dolgoztam a verseny szférában, de csak úgy alakult az életem, hogy itt kötöttem ki.
Nem terveztem soha, bár az utóbbi években Angliában éltem, főleg a szakmám miatt, hogy nemzetközi tapasztalatot szerezzek. Nincs problémám Magyarországgal, örök szerelmem marad Budapest és a Velencei-tó,ahol felnőttem, minden percben gondolok az illatokra és az emlékekre, mert semmi sem változtathat azon, hogy magyar vagyok. Viszont tény az is, hogy érdemes nyitottnak lenni és nyitott szemmel járni, mert az otthonunk a föld nevű bolygó és nem egy db, határokkal körbevett terület. Több otthonra és boldogságra lehet találni bárhol.

dodi0223 # 2011.02.18. 17:31

üdv. mindenkinek!

A barátom egy egyiptomi orvos, most éppen kardiológiára specializálódik, de ezt meg kellett szakítania a katonaság miatt! már 3 és fél éve ismerjük egymást!
Meghívólevelet szeretnék küldeni neki, hogy egy kicsit kikapcsolódhasson...
Tudom, hogy mire van szükség a meghívóhoz, amit édesapám küldene neki, aki elég jól keres, azonban felfüggesztett több milliós adótartozása van (apámnak)...:S
Na most azt is kell igazolni, hogy nincs a meghívó félnek adótartozása......:(
Nem tudom, hogy a felfüggesztett adótartozás keresztbe húzza e a meghívólevél küldésének ötletét...
Aki tud valamit, kérem segítsen!

Maged # 2011.02.22. 09:52

Kedves Dodi0223!

A jövedelemigazolás a jövedelemről szól, nem az adótartozásról, pláne nem a felfüggesztett tartozásról. A Bevándorlási Hivatal nem vizsgálja úgysem az okot, hogy miért történt, ráadásul pláne, ha felfüggesztett státuszban van a tartozás.

A meghívólevél a nagyon jó jövedelem mellett sem biztosítja, hogy megkapja a barátod a vízumot. Ettől függetlenül neki ugyanúgy bizonyítania kell, hogy rendelkezik-e kellő anyagi fedezettel, bankszámla kivonattal, munkahellyel, tanulói jogviszonnyal, vagyis kellően alá kell támasztania, hogy ő vissza fog térni Egyiptomba.

Jelenleg a vízumkiadás a közel-keleti helyzet miatt szünetel a Magyar Nagykövetségen, de érdemes lenne őket felhívni már most, hogy időpontot kérjetek, vagy bővebb felvilágosítást adjanak, mikor lesz ügyintézés.

Sok sikert!

Maged

dodi0223 # 2011.02.22. 13:58

Köszönöm szépen a segítséget :)

damonic # 2011.08.01. 16:47

Sziasztok,üdvözlök mindenkit!Segitséget szeretnék kèrni egy "kusza" ügyben.Mi az értelme,ha egy magyar hölgy hozzàmegy egy egyiptomi férfihez Hollandiàba és ezért elég sok pènzt kap.Mit ér el vagy mit akar elérni ezzel a fèrfi,milyen papirt vàr ettől a dologtol?Ràadásul ez màr 2 éve huzodik.Nagyon fontos lenne ezt megtudnom a párkapcsolatom végett.Előre is köszönöm!

Dr.Attika # 2011.08.01. 18:02

Az egyiptomi férfi könnyebben kap holland, így uniós vízumot. Ismerve a holland liberalizmust, lehet, hogy a holland törvények alapján automatikusan megkapja.

wjudit1982 # 2011.08.08. 14:31

Sziasztok! Szeretnék véleményt kérni tőletek egy velem történt nagyon kellemetlen este kapcsán. Férjem tunéziai állampolgár, februárban kötöttünk házasságot. Minden papirmunkát stb lassan végigjártunk és beadtuk a családegyesítő vizumkérelmet. természetesen kérésünket elutasították és nem az anyagiakra hivatkozva. Mondvacsinált semmilen okokkal.De nekem nem is ez a bajom, hanem az eljárásrend. nem értesítettek hivatalos útun a döntésről, nagy nehezen elértük őket telefonon, erre közlik, h már lejárt a felllebbezési idő.. hogy amikor az ügyfél nem is tudta, hogy mi a döntés. Nem küldtek semmilyen hivatalos értesítőt. Bármilyen kérdésre a válasz nem tudom.. velm szemben magyar állampolgárral szemben is.. van valaikent ötlete, hogy ez ellen hol tudnék hivatalosan panaszt tenni? Ez nem normális eljárásmód egy konzulátuson. Az országot ítélik meg ezzel. Érdemes e ügyvédet fogadnom ezellen. Ha valakinek van véleménye tapasztalata nagyon megköszönném ha megosztaná velem

Yabatta # 2011.08.23. 19:15

Kedves damonic!
Az egyiptomi férfi valószínűleg uniós tartózkodási engedélyt vár a házasságtól, mert máskülönben egyiptominak lehetetlen ehhez hozzájutni. Ha a holland egyiptomi nagykövetségen történt a házasságkötés, és nincs szerencséje a hölgynek az úrral, akkor ebből még többször 2 éves ügy is lehet. Nem vagyok jogász, de egyiptomi a férjem, úgyhogy tudok pár dolgot az ilyen ügyekről.

Yabatta # 2011.08.23. 19:19

Kriszmösz!
Mi ismerjük ám egymást :)) Én is boldog vegyesházas vagyok egyébként, ha valakit érdekel :)))

kocács # 2011.08.24. 15:51

Én nem abban látok rosszat,ha egy magyar egy egyiptomival,törökkel...stb köt házasságot,hanem azt ha egy keresztény egy muszlimmal köt házasságot!Minden keresztényt óva intek attól,hogy egy muszlimmal kössön házasságot!

angel86 # 2011.08.26. 15:34

sziasztok a segitségeteket kérem abban ha valaki tudja hogy álljak neki egy egyiptomi válásnak,a holland egyiptomi nagykövetségen tartottuk az esküvöt de nem ugy alakult ahogy szerettem volna és most szeretnék elválni pillanatnyilag Magyarországon tartozkodom a férjem Hollandiában és szeretném elinditani innen Magyarországrol a válást de nem tudom hogy kezdjek bele mert nem szivesen mennék ki Hollandiába légyszives adjatok nekem tanácsot elöre is köszönöm.

Lotta # 2011.10.24. 20:42

Sziasztok! Egyiptomi származású vőlegényemmel szeretnénk házasságot kötni Magyarországon. Az érdekelne, hogy a beutazó vízumon kívül, milyen dokumentumokra van szüksége a házasságkötéshez. Előre is köszönöm a segítséget!

karolinka29 # 2011.11.08. 20:31

Sziasztok!
Nekem is hasonló kérdésem lenne. Van egy egyiptomi barátom aki hollandiában él és dolgozik viszont megszünik a munkahelye, igy a tartózkodási joga is. Gondoltuk hogy akkor ideköltözne hozzám, de még nem akarunk összeházasodni. Hogy maradhatna akkor itt velem? Ha például regisztrált élettársi kapcsolatban leszünk akkor maradhat? Nekem van jó munkahelyem, és az anyagi dolgok igazolása az nem lenne gond.

Laca1968 # 2011.11.12. 15:20

a Magyarországon való házasságkötés elég bonyolult
először is: neki kell egy nyilatkozatot tenni az anyakönyvvezető előtt odakint,hogy téged szeretne elvenni,és ennek a személyes joga szerint nincs akadálya. ebben a nyilatkozatban az ő adatainak (név,lakcim,nem,családi állapot,apa és anya neve,szül adatok,utlevélszám,nemzetiség)és a tieidnek is szerepelnie kell. illetve kell egy ún.házassági tanúsitvány,amit szintén az anyakönyvvezető ad ki,ezeket felül kell hitelesittetni az adott ország magyar nagykövetségén (25-35€/dok.),kell a születési anyakönyvi kivonata és az útlevelének másolata.ezeket el kell küldenie neked.
te pedig elmész a hozzád legközelebb eső OFFI irodába és egy vagyonért lefordittatod.(KARAKTERENKÉNT 4,25ft+áfa).minimum 130-180 ezer ft a 4 dokumentum forditása.persze lehet lektoráltatni is, az csak 3ft/karakter.
eddig ez volt a kisebbik gond

jön a következő lépés: meg kell jelenni MIND A KÉT FÉLNEK az adott anyakönyvezető előtt,ahol házasságot kivántok kötni.
fel lehet hivni a Magyar Külügyminisztériumot hogy hány turista vizumot adtak ki az elmúlt években a muszlim országok állampolgárainak (talált-süllyedt- ez a szám lesz a 0)
tehát más úton kell turista vizumot kérni, az én barátaim általában a spanyol,holland avagy francia követségen kérnek turista vizumot
de figyelem!! elsőre csak 7 naposat kap mindenki
ez az idő pedig nem elég a házasságkötésre
ugyanis: az anykönyvvezető megnézi a papirokat,és jegyzőkönyvet vesz fel ezek alapján (ha nem tud az illető magyarul-hivatalos tolmácsigazolvánnyal rendelkező személyt kell hivni !!!!)
a jegyzőkönyvet és a papirokat az anyakönyvvezető tovább küldi a megyei Közigazgatási Hivatalba
ahonnan 30 napon belül kell visszajönnie a válasznak hogy lehet e házasságot kötni vagy nem (egy vessző hiba is NEMleges választ jelent)

na ha minden papir készen van és van engedély a házasságkötésre, 30 napos várakozási idő elteltével lehet házasságot kötni, ugye ujabb vizumkérelem szükséges a fiatalembernek
persze az adott jegyző adhat mentességet a 30 napos várakozási idő alol- de akkor is ujabb vizum kell

a schengeni vizumhoz kell:

  • vizumkérőlap
  • 2db fénykép
  • útlevélmásolat
  • 30 ezer € fedezetű schengeni biztositás
  • 60 euro befizetése
  • utolsó 3 havi munkabérjegyzék
  • utolsó 3havi bankszámlakivonat (teljes)

a bankszámlakivonaton az utazás napjainak megfelelően napi 60€ fedezet

  • repülőjegyvisszaigazolás
  • szállás (hotel)visszaigazolás

nagyon fontos,hogy minden muszlim ország repülőterén megnézik a kilépő pénztárcáját,mennyi készpénz van nála, illetve schengeni belépésnél is-persze ez ország válogatja

további infok: www.varosok.blog.hu (Házasságkötés Afrikában vagy itthon)

Dr.Attika # 2011.11.12. 17:12

Kedves "Karolinka29"!
A regisztrált élettársi kapcsolat csak azonos neműek között működik. Ugye itt nem erről van szó?
Nyugodtan ideköltözhet a barátja, de a tartózkodási engedélyt be kell szereznie.Kérdezze meg tőle, hogy meddig érvényes a holland vízuma. No addig lakhat Magyarországon is. Ha tovább akar tartózkodni az Unió területén, akkor azt itt kell kérvényeznie.

karolinka29 # 2011.11.12. 18:59

Kedves Dr Attika,

Nem nem azonos nemüek vagyunk. Úgy tudom hogy a holland tartózkodási engedély lejárta után 28 napja van hogy elhagyja az országot. Ez idő alatt az ide tudna jönni. Sima schengeni vizumot kell akkor neki kérvényezni?

sovanylara3@gmail.com # 2011.12.06. 20:07

Üdvözlök mindenkit!

Én is Hollandiában élek Egyiptomi származású férjemmel,és Magyarországon kötöttünk házasságot.
Nem volt semmi bonyodalom.Egy igazolást kellett vinnünk az Arab nagykövetségről amiben az állt,hogy ő nem házas és semmi törvényes akadálya nincs a házasság kötésünknek.Ezt természetesen leadtuk az okmányirodába és egy hónapon belül értesítettek minket,hogy minden rendben van és választhatunk időpontot.
Valóban nagyon sok érdek házasság van itt Hollandiában
(Magyar-Török)(Magyar-Arab)
Sok esetben még csak nem is beszélnek egy nyelvet sem.....
Az ok,hogy miért?Egyszerű!Magyarországon kilátástalannak látják ezek a lányok a helyzetüket.
Igen kevés pénzért és a külföldi munka lehetőségével szinte bármit elvállalnának.Akár még egy érdek házasságot is.....További kérdésetek van szívesen válaszolok akár részletesebben is.
Email címem:sovanylara3@gmail.com