Házasságkötés az EU-ban


dr. Bubo # 2005.04.11. 17:27

Legegyszerűbb, ha a szlovák nagykövetséget megkeresitek, biztosan tudnak segíteni. A Külügyminisztérium honlapján a külképviseletek Magyarországon címszó alatt megtalálható a cím és a telefonszám.
Ha itthon akartok házasodni, előbb beszéljetek az anyakönyvvezetővel, hogy ők milyen iratokat kérnek, utána irány a nagykövetség.
Leggyakrabban a családi állást igazoló okiratot kérnek, valamilyen felülhitelesítéssel, de pontos információt az adott ország külképviselete tud adni.
Sok boldogságot!

dagibaba # 2005.04.10. 11:17

Sziasztok!
Szeretném megkérdezni,hogy nem e tudja valaki,hogy mi kell egy Szlovák és egy Magyar állampolgár esküvőjéhez itt Magyarországon?
Esetleg ha tudtok egy oldalt ahol utána tudunk nézni,azt is megköszönnénk!

Előre is köszönjük!

Karel von Bahnhof # 2004.04.20. 15:32

OK, köszönöm, megpróbálok akkor a követségen tájékozódni.

the big cat # 2004.04.20. 11:50

A házasságkötés szabályai tagállami kompetenciába tartoznak, így a feltételek mindig attól függnek, hogy az adott tagállam ezt hogyan szabályozza.

Legegyszerűbb, ha a kiszemelt ország nagykövetségét kérdezed meg.

Sok ország 30-60 nap folyamatos ott tartózkodást ír elő, így túristaként nemigen lehet megvalósítani a házasságkötés, másoknál ez akár nulla nap is lehet, de mindenhol kérnek egy csomó hitelesített, lefordított igazolást és utána Mo-on ezt ismét el kell játzsani az anyakönyvezéshez.

Karel von Bahnhof # 2004.04.20. 10:49

Sziasztok! Május 1-je után két magyar állampolgár milyen feltételekkel tud házasságot kötni másik EU-tagországban?
Hol tudok esetleg utánanézni ennek a kérdésnek?