Üdvözlöm a Tisztelt Segítőket!
A segítségüket szeretném kérni a következő téma alapján:
Bt-ként(családi vállalkozás) dolgozunk egy Kft-nek megbízási szerződés alapján.
2003.01.20-i fizetési határidőre állítottuk ki a munka elvégzéséről a számlát, melyet a mai napig nem egyenlítettek ki.
Telefonon többször is kértük a Kft vezetőjét, hogy utalja át a számlán szerpelő összeget, de Õ a Kft vagyoni helyzetére hivatkozva ezt közölte velem' a Kft-nek nincs pénze, akkor utalunk, ha lesz pénz'
Hogy hivatalossá tegyük a kérésünket, levélben értesíttettük a vezetőt, hogy ha 2003.01.27-én nem utalnak, úgy kénytelenek leszünk az ügyvédünkkel felvenni a kapcsolatot.
Persze 27-én egy fillért sem utaltak, de biztos hogy már van pénze a Kft-nek, mert néhány ott dolgozó (vállalkozó) ismerősünk azt mondta, hogy ők megkapták a pénzüket 31-én.
Most teljesen úgy áll a dolog, hogy csakazért sem fizetnek nekünk.
Amit még a dologhoz hozzáfűznék:
Gyed-en vagyok itthon a kisfiammal. A pénz hiánya miatt csak egy ismerősömtől kért kölcsönből tudom -nagyon nehezen- a fiam ellátását biztosítani.
A MATÁV ma kikapcsolta a telefonunkat, a rezsit egyáltalán nem tudtuk befizetni.
A késedelmi kamaton és az ügyvédi díjjon kívül ha kártérítést is követelnék, akkor van-e esélyem arra, hogy megnyerjem a pert?
Mit lehet ilyen esetben tenni?
Nagyon köszönöm segítségüket!!
Üdvözlettel: Andrea