Joghallgatói segítség

Rexor # 2003.03.18. 08:17

Ahhoz elég súlyos bűncselekmény szükséges, hogy a feljelentés elmulasztását büntessék ha jól emlékszem, különösen hozzátartozó esetében (azt hiszem az állam ellenes bűncselekmények ilyenek, vagy terrorcselekmény pl.). De gondolom ennnél azért enyhébb dologról van szó.

Béres-Deák Attila # 2003.03.17. 21:43

Az attólfügg, hogy mi az a bűncselekmény. Van amikor a hozzátartozó is köteles feljelentést tenni.

attika

Tónika (törölt felhasználó) # 2003.03.17. 10:08

hello,nekem is hasonló a problémám,mégis más.
Nemrég szereztem tudomást arról,hogy a párom büntettet követett el.Nem történt feljelentés,de van egy kedves jóakarója,aki ezzel fenyegetőzik.
Tegyük fel egyszer csak megteszi és elindul az ügy.Engem,mint élettársát elövehetnek-e,rám kenhetnek-e valamit,ha az egészröl nem tudtam semmit,csak miután már megvolt a baj.

Biró vagy jegyző szeretnék lenni és oda feddhetetlenség kivánatos.
Mint élettárs nem vagyok köteles feljelentést és semmit sem lépni ellene,de mint leendő jogász,féltem a még el sem induló karrierem.

Béres-Deák Attila # 2003.02.09. 07:37

Nem fogják vizsgálni. Megnyugodhatnak a szülök.Sok jogász él terheltel, elitélttel házastársi, vagy élettársi kapcsolatban.

attika

Rebi # 2003.02.08. 20:16

A szüleim nagyon aggódnak és féltenek, hogy ez a diplomaszerzésemet vagy a jogi pályámat befolyásolhatja. Van ebben valami? Vizsgálják-e az élettársam előéletét később, ha jogász leszek?

Béres-Deák Attila # 2003.02.08. 13:07

Semmien hátrány nem érhet. A teendőd annyi, hogy próbáld meg kihozni a bajból.

attika

Rebi # 2003.02.08. 12:36

IV. éves joghallgató vagyok. Élettársi viszonyban élek. Az élettársam ellen eljárás van folyamatban. Hátrányosan érinthet-e az engem a későbbiekben, ha esetlegesen elmarasztaló ítélet születik ellene, illetve van-e valami tennivalóm ilyenkor.