Ahhoz elég súlyos bűncselekmény szükséges, hogy a feljelentés elmulasztását büntessék ha jól emlékszem, különösen hozzátartozó esetében (azt hiszem az állam ellenes bűncselekmények ilyenek, vagy terrorcselekmény pl.). De gondolom ennnél azért enyhébb dologról van szó.
Joghallgatói segítség
Az attólfügg, hogy mi az a bűncselekmény. Van amikor a hozzátartozó is köteles feljelentést tenni.
attika
hello,nekem is hasonló a problémám,mégis más.
Nemrég szereztem tudomást arról,hogy a párom büntettet követett el.Nem történt feljelentés,de van egy kedves jóakarója,aki ezzel fenyegetőzik.
Tegyük fel egyszer csak megteszi és elindul az ügy.Engem,mint élettársát elövehetnek-e,rám kenhetnek-e valamit,ha az egészröl nem tudtam semmit,csak miután már megvolt a baj.
Biró vagy jegyző szeretnék lenni és oda feddhetetlenség kivánatos.
Mint élettárs nem vagyok köteles feljelentést és semmit sem lépni ellene,de mint leendő jogász,féltem a még el sem induló karrierem.
Nem fogják vizsgálni. Megnyugodhatnak a szülök.Sok jogász él terheltel, elitélttel házastársi, vagy élettársi kapcsolatban.
attika
A szüleim nagyon aggódnak és féltenek, hogy ez a diplomaszerzésemet vagy a jogi pályámat befolyásolhatja. Van ebben valami? Vizsgálják-e az élettársam előéletét később, ha jogász leszek?
Semmien hátrány nem érhet. A teendőd annyi, hogy próbáld meg kihozni a bajból.
attika
IV. éves joghallgató vagyok. Élettársi viszonyban élek. Az élettársam ellen eljárás van folyamatban. Hátrányosan érinthet-e az engem a későbbiekben, ha esetlegesen elmarasztaló ítélet születik ellene, illetve van-e valami tennivalóm ilyenkor.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02