Beperelni egy ügyvédet?

Wolf A # 2003.04.23. 02:49

Tisztelt Forum.
Egy ugyben ugyved jogi segitsegere volt szuksegem. Ezert ugyvedi megbizast kotottem egy ugyveddel. Erre az ugyre az ugyvedi megbizasi munkadijat az ugyved bankszamlajara befizettem. Az illetekes birosaghoz fordultunk ugyunkkel. Itt tudtuk meg, hogy az ellenfel szinten birosagi pert kezdemenyezett velem szemben. Erre az  ugyre ugyvedemnek megbizasa nem volt, ezert, erre az ugyre is megbizast adtam neki, aminek a munkadijat szinten az ugyved bankszamlajara atutaltam. Egyeb okok miatt mar nem ragaszkodom az altalam mostmar ket ugyben megbizott ugyved jogi kepviseletehez. Szeretnek mas ugyvedet keresni. Van -e lehetosegem az ugyvedi munkadijat visszakerni a masodik ugyben ami meg nem indult meg, de mar az ugyvedi munkadijat atutaltam.

Két Lotti # 2003.03.20. 16:38

Azt tanácsolom, hogy adj egy konzuli meghatalamzást valakinek, aki itt eljárhat az ügyben helyetted.  Akkor nem kell hazajönnöd.

Ügyvéd - Társasági szakjogász

Wolf A # 2003.03.20. 02:32

Tisztelt Rexor.
koszonom szepen hozzaszolasodat a temahoz. Sajnos nekem van egy masik megerzesem, hogy nem az ugyved hozzanemertese vezetett idaig, hanam anyagi erdekek alnak a dolog mogott. Ez hatarozott megygozodesem, mivel ismerem az ugyvednot, es nem tegnap irta az elso adas-veteli szerzodeset. De nem akarok ebbe a temaba mar melyebben belemenni. Sajnos ilyen idoket elunk manapsag! Es itt a forumon napvilagot latott ugyek, csak toredeke az a mindenapi eletben elofordulo hasonlo eseteknek. Azt azert megkerdeznem, hogy menyi lehet ilyen esetben a karteritesi koveteles?  Mikor elhetek karteritesiigenyemmel? Mert tulajdonkeppen nekem ebbol az ugybol nem csak az ingatlannal kapcsolatosan ert kar, hanem az eletvitelemben is karok keltkezhetnek. Ezt ugy ertem, hogy jelenleg Amerikaban elek, esha a birosag ugy rendelkezik,hogy az ugy erdekeben haza kell utaznom, akkor ez a statuszomba kerulhat. Jelenleg elbiralas alatt van a zoldkartya kerelmem. Ez azt jelenti, hogyha most elhagyom Amerikat, akkor visszautazni mar nem tudok,mert a torvenyek ertelmeben nem lephetek ki innen amig a kerelmemet vegleg el nem fogadjak.Ha elhagyom Amerikat, akkor a statuszomtol is elesek.
Tisztelettel:
Wolf.

Rexor # 2003.03.19. 08:22

Én mondjuk ebben az esetben az ellenjegyző ügyvéd nyakába is akasztanék egy kis kártérítési pert. Miután az ügyvéd megbízási jellegű szerződés alapján jár el, köteles a tőle elvárható gondossággal eljárni. Ebben az esetben (és még sok másikban is, amiről már hallottam) igen nagy mértékben az ügyvéd szakmai hozzá nem értése okozta a problémát.

Wolf A # 2003.03.18. 23:04

Tisztelt dr Suti.
Marcius 3-an volt a targyalas. Sajnos elorelepes most sem tortent. A birosag allaspontja a kovetkezo. Valoszinusithetoen a szerzodest ervenytelennek mondja majd ki a birosag. Legalab is nagyon remelem! Ugyvedem elmondasa szerint, ha nem tudok peren kivul megegyezni a felekkel, akkor eloszor a birosag az en fizeto kepessegemet fogja vizsgalni. allitolag azert van szukseg, mert vissza kell fizetnem azt az osszeget amit a lakasomba illegalisan bekoltozott szemely idokozben a lakasra koltott. Ezek allitolag ertek novelo tenyezok. Mert a birosag csak ezutan allitja vissza az eredeti allapotot. Tehat ha en visszaakarom kapni a sajat tulajdonu lakasomat, akkorfizetnem kell, vagyis letetbe kell helyeznem ezt az osszeget. Ez a jelenlegi Magyar torveny! Mindenesetre nekem ez egy kicsit magas.
udvozlettel:
Wolf

Wolf A # 2003.03.06. 02:46

dr Suti!
Koszonom hozzaszolasodat a temahaoz.
A Magyar torvenyek ertelmeben ingatlan adas-veteli ugylethez okiratszerkezto ellenjegyzo ugyvedre van szukseg. mivel az allampolgar nem tehet mast ilyen ugyben, ezert felkeres egy ilyen iranyu szakembert, ugyvedet, aki feleskudott az ugyvedi hivatasara. en is igy tettem es ennek a szakembernek az elmondasa tanacsa szerint cselekedtem es ezert irtam ala az ominozus iratot. Sajnos akkor meg nem tudtam, hogy rosszat lepek. Mint az elet mas teruleten is vannak rossz bacsik es rossz nenik. Nagyon erdekes amit irtal a vagyoni es nem vagyoni karteritesrol. Ha leirnad hogy mi az a vagyoni es nem vagyoni karterites, es hogyan tamaszthatnek igenyt ra azt nagyon megkoszonnem. Menyi lehet ez az igeny? Egyebkent megtettem a feljelentest a rendorsegen is. Holnap  6-an lessz megint targyalas az ugyben . Kivancsian varom, hogy az 5-ik targyalason hajlando lessze a birosag az ugy lenyeges reszeivel foglalkozni, mert idaig egy ev elteltevel, meg elore lepes nem tortent.
Tisztelettel:
Wolf A

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.02.21. 22:58

Sziasztok,

Eddig azt hittem nem sok olyan idiota van, mint en, akit at lehet verni. Raadasul, akit ugyved ver at. En mar tobb helyen szorgalmaztam, hogy keszitsunk egy kulon weblapot, ahol felsoroljuk az en es a ti illetve masok eseteit, hatha vegre masok tanulnak a mi karunkbol (nekem mar van ilyen oldalam, de valami komolyabb kellene).
Mit gondoltok rola? Irjatok, ha van otletetek egyeb: nora.sz@freemail.hu

Dr.Süti # 2003.02.20. 21:07

Kedves Wolf A!
Amit leírsz az borzalmas, de hadd kérdezzem meg, hogy minek írtál meg egy bianco szreződést a házad adásvételéről és az hogy kerülhetett annak a tulajdonába, aki végülis átvert. Ugy vélem, ez nagy gondatlanság volt és csak a szrencséden múlt, hogy a földhivatalon nem ment át. Ami a pert illeti, remélem az áltulajdonos ötmilliós igényével szemben te is érvényesíteni kívánsz valamennyi kárigényt. Mondjuk ötmilliót, mint vagyoni és nem vagyoni kárt. És akkor egálba is vagytok és a kis kakukk mehet a ..... És remélem a bűntetőfeljentést is megtetted minden résztvevő ellen. A tényállás: csalás, méghozzá annak sem a vétségi alakzata, ha nagyobb értékű ingatlanról volt szó.
Ezúton kérlek téged is meg mindenkit, aki olvassa ezt, hogy ne írjatok alá semmit, amit nem olvastok el vagy amivel utóbb vissza lehet élni (ár, dátum,stb nélküli szerződések).  

Dr.Süti

Wolf A # 2003.02.19. 23:37

A topikban a multkor megjelent segitseg atvert egy ugyved, es a beperelni egy ugyvedet,iroinak,  es mindenkinek.
1997-ben az USAba utaztam tanulas celjabol. Meg abban az evben megkeresett egy ismerosom, hogy a Magyarorszagi hazamat megvasarolna. En kozoltem vele, hogy legelobb csak 4 ev mulva esedekes az adas-vetel, mivel a hazat szoc pol elidegenitesi terhelesi tilalom terheli. Hogy addig ne maradjon uresen a hazam az illetonek az ingatlanba berloi jogot engedelyeztem. Mivel hajlottam az adas-vetel re megkertem hogy egy regebrol altalam ismert ugyvedhez forduljon, aki jogilag megtudja oldani a majdani adas-vetelt.
Megegyeztunk, hogy irunk egy adas-veteli szerzodest, amit ha letelik a jelzalogkolcson 4 ev mulva ledatumozunk vagy kicserelunk egy ervenyes okiratra.
2 ev mulva az illeto keresett engem, hogy adjam hozzajarulasomat, hogy az ingatlanomat ertekesitse egy harmadik szemelynek. En ebbe nem egyeztem bele, es ekkor megfenyegetett. ezert levelben majd telefonon az ugyvedhez fordultam segitsegert. Az ugyved kozolte velem, hogy o mar semmit sem tud tenni ebben az ugyben, es forduljak egy masik ugyvedhez, aki talan tud nekem segiteni. Kesobb az otthoni szomszedaimtol arrol ertesultem, hogy a hazamban egy csalad lakik, akik allitolag az ingatlanomat megvasaroltak. Ekkor ujra felhivtam az ugyvedet, aki elmondta hogy tud a dologrol. Az adas-veteli okiratot o szerkeztette. Ekkor egy masik ugyvedhez, es a birosaghoz fordultam. Felhivtam telefonon, azt az illetot aki a hazamba bekoltozott. o elmondta, hogy tudomasa van arrol, hogy nem a tulajdonostol vasarolta az ingatlant, mert latta a mi korabban keszitett adas-veteli szerzodesunket, amin nem volt datum. Neki azt mondta az elado es az ugyved, hogy en mar nem terek vissza Magyaorszagra. Kozben a szoc pol jelzalog kolcson 2001 november 18-an lejart. Az eredeti vevo, aki csak lett volna vevo, a mi korabban keszitett datumnelkuli szerzodesunket, 2001 november19-i datummal ledatumozta. november 20-an meg megirtak az uj szerzodest a harmadik szemelyel aki a hazamba lakik. Ezeket az okiratokat is ugyanaz az ugyved keszitette aki annak idejen az enyemet. A foldhivatalnal is eljartak kertek a tulajdonjog bejegyzes iranti kerelmuket. Szerencsere a foldhivatalnal resen voltak es atlattak a dolgot es a kervenyeket elutasitottak. Az illeto aki a hazamba lakik, aki csalassal jutot az ingatlanomhoz ,idokozben elmondasa szerint 5 milliot invesztalt az ingatlanomba Jelenleg az otodik targyalasra keszulunk. A helyzet most ugy all, hogy allitolag nekem ki kell fizetnem az illeto beinvesztalt koltsegeit, kulomben nem allitjak vissza az eredeti allapotot, vagyis nem kapom vissza a hazamat. Ezt a jelenlegi ugyvedem mondja. Itt vilagosan lathato egy csalas amiben az erdeti leendo vevo, az okiratokat szerkezto ugyved, es az uj vevoegyarant erintett. A haz kb 2o milliot er most. Ajelenlegi ugyvedemnek mar kozel fel milliot fizettem. Ugy allok, hogy van egy hazam ami az ervenyes tulajdoni lappal igazolhatoan az en tulajdonomat, kepezi. Be nem mehetek, vissza nem kaphatom, amig nem fizetek. Nem tudom tud e valaki ehez valamit hozza fuzni.
Egyenlore tanacstalan vagyok, mert a kovetelt osszeget en most kifizetni nem tudom.
Kezdem ugy latni, hogy ma Magyarorszagon sokminden mellet megszunt a jog es az igazsag szolgaltatas is.

Wolf. A

csinszka # 2003.02.18. 19:16

Mint ahogy itt is... Soxor dühítő ha tehetetlen az ember...

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.02.18. 03:21

>Ez szinte hihetetlen...végigolvastam >az oldaladat és megállapítottam, hogy >én még egész jól jártam..:o)
Na igen, elkepzelheto, hogy evekig pereskedhetem az ugyveddel a sajat penzemert, es elkepzelheto, hogy sosem kapom meg.
>Komolyan, eszméletlen ami veled >történt. És felmerült bennem a >gondolat: Miért nincs egyetlen olyan >fórum sem, a kamarán kívül, ami >ügyvédi hibákkal és túlkapásokkal >foglalkozik?
En is ezt forsziroznam, ugyanis a rendorseg nem nagyon akarodzik segiteni, es az en ugyem nem fer bele a 'lakasmaffia' ugyeibe sem, merthogy nem az.
>Hova fordulhat az akit úgy mint Téged >ilyen szinten ver át egy ügyvéd?
Gyakorlatilag sehova, a magyar jogrendszer lehetove teszi, hogy egy jogi szemely atverjen - a joggal visszaelve - egy artatlan embert, es az az artatlan ember meg alljon es nezzen, mint borju az uj kapura...
>Láttam a topicodat gyorsan >lesüllyesztették, nem is értem miért >nem volt talán 2 emberen kívül >senkinek semmi hozzáfüznivalója :o)
ugye, ugye?!?! valahogy mindenki hallgat.

csinszka # 2003.02.17. 20:08

Szia Nóra!
Ez szinte hihetetlen...végigolvastam az oldaladat és megállapítottam, hogy én még egész jól jártam..:o)
Komolyan, eszméletlen ami veled történt. És felmerült bennem a gondolat: Miért nincs egyetlen olyan fórum sem, a kamarán kívül, ami ügyvédi hibákkal és túlkapásokkal foglalkozik? Hova fordulhat az akit úgy mint Téged ilyen szinten ver át egy ügyvéd? Láttam a topicodat gyorsan lesüllyesztették, nem is értem miért nem volt talán 2 emberen kívül senkinek semmi hozzáfűznivalója :o))

Szatmári Nóra (törölt felhasználó) # 2003.02.17. 16:30

Szia,

Engem is egy ügyvéd vert át, keresd meg a 'Segitség, átvert egy ügyvéd ' topicot. Gyakorlatilag rendörségi feljelentést tettem, 24-én lesz az Ügyvédi Kamaránál a Fegyelmi tárgyalása, de tul sok megoldást nem várok, mert sajnos szembesülnöm kellett azzal, hogy védik de kegyetlenül a mundér becsületét, még akkor is ha ök cseszték el, még akkor is ha ezt pontosan tudják!
Másik ügyvédet keresni pedig szintén pénzbe kerül, bár nekem 8 hónap után (!!!) sikerült egyet találnom, aki felvállalta, hogy ügyvéd ügyvéd ellen. Ha akarod megadom az elérhetöségét.

Ja igen, a sajtó... az én ügyem sokakat érdekelt volna, de amikor részletesen beleolvastak, valahogy hirtelen mindenki azt mondta, bocs de ez annyira zürös, és annyira igazad van, hogy inkabb keress valaki mást...

csinszka # 2003.02.17. 10:38

Gondoltam itt kérek tanácsot, mert vannak itt olyanok, akik jobban értenek a témához, mint én. Pláne hogy én kb semennyire nem értek :o))
Lakáscsere kellős közepén állok, eladtam, vettem, de nagyon szövevényesen, mert a régiről szocpolt, stb-t át kellett terheltetni arra amit vásárolok. Természetesen én is mint mindenki ügyvédhez fordultam, bár sokan néztek hülyének azért, mert sztárügyvéd segítségét kértem. Hogy miért volt ez nekem fontos? Ez a lakáscsere volt az uccso esélyem arra, hogy anyagilag rendbe tegyem az életemet, válás után 2 gyerekkel azt gondoltam véletlenül sem szeretnék elszúrni semmit, mivel szövevényes a dolog inkább fizessek többet de aludjak nyugodtan. Nos a több jóval több lett, azért hogy kikért pl egy tulajdoni lapot 30.000-et perkáltatott le, utólag. Lenyeltem volna mindezt ha simán megy a dolog. Kötöttem egy adásvételit a vevőmmel, akinél nem volt benne határidő, egyet az eladómmal, ahol január 30 volt. Mindezt november közepén. Akárki akinek mesélek róla azt mondja az ügyvédnek tudnia kellett volna a tények ismeretében, hogy esélyem nem lesz mindent elintézni addigra. Én rohangáltam az önkormányzathoz, az OTP-be, tulképp csak tudósítottam neki, hol milyen akadályba ütköztem, kitaláltam a megoldásokat, megint rohangáltam, kapartam tovább, ha szerződésmódosítás vagy bármilyen jogi papír kellett azt megírta kőkemény pénzekért, de egyre jobban húzta a száját, hogy ennyire bonyolult az ügy. Eljött a január 31, persze nem voltam meg az ügyintézéssel, én könyörögtem az egész láncnak előttem, hogy ne bontsanak szerződést, hosszabbítsunk, fizethettem vagy 4 láncszemnek a szerződésmódosítást, nameg némi kamatot is behajtottak rajtam, amire sztárügyvédem annyit mondott nemes egyszerűséggel, hogy hülye vagyok hogy kifizettem. Nos neki van lakása és nem lebeg a feje fölött az, hogy az utcára kerül két gyerekkel... Az utolsó csepp az volt, amikor 2 órán keresztül ültünk az irodájában az eladómmal, és találtunk ki mindenféle jogi csűrcsavarokat arra, hogyan lehetne megoldani azt a helyzetet, hogy a bank azt várja el, hogy ő járuljon hozzá a tulajdonjogom bejegyzéséhez még mielőtt kifizetném a lakást, de érthető módon ő is szeretne valamilyen garanciát. Ügyvédem mindeközben rohangált köztünk és a többi ügyfél között, amikor velünk volt okosan hallgatott, aztán burkoltan közölte, hogy az ő ideje drága, találjuk már ki mit akarunk, vagy menjünk a pcsába... (bocs a stílusért de most is felhúzom magam). Módosítottunk időpontot március 31-re, de még mindig fennáll a veszély hogy elvesztem a foglalót mert nem lesz meg minden, és belekerült ez a történet eddig kb fél millió forintomba. Úgy érzem nem teljesen és kizárólag az én hibámból. Biztosan lehetne neki csapni némi sajtót, hogy tehet ilyent egy ennyire neves ügyvéd, de én a veszteségemet szeretném minimalizálni és nem bosszút állni. Gőzöm sincs mit tegyek :o(