Köszi, hogy foglalkoztál a dologgal, de a whiszkis rabló csak túlzó példa volt.
Megpróbálok kiagyalni, vagy az életbol egy normális példát venni.
Világesze, akinek problémája akadt a jog útvesztõiben
Köszi, hogy foglalkoztál a dologgal, de a whiszkis rabló csak túlzó példa volt.
Megpróbálok kiagyalni, vagy az életbol egy normális példát venni.
világesze írta - 2003.05.7 22:38
the big cat írta - 2003.05.7 19:41
„hátrányos különbségtétel”
Igen, ez az, amennyit én is tudok.
:)
De például hátrányos különbségtétel-e az, ha mondjuk egy bank eloéletére való hivatkozással nem alkalmazza a viszkis rablót banki alkalmazottként, ugyanakkor egy másik férfit igen?
Az egy dolog, hogy letöltötte a büntetését, az egy másik dolog , hogy utána mennyi időn belül mentesül a büntetett előélethez füzödő hátrányos jogkövetkezmények alól.( néha egyből ha jól emlékszem)
Tehát vcalószínüleg ebben az esetben nem minősül diszkriminációnak mivel a whiskis rabló a szabadulását követően nem fog egyből mentesülni a büntetett előélethez füzödő hátrányos jogkövetkezmények alól. De szerintem nézd meg a BTK. Nem vagyok tisztába az időtartammal...
bausan
Hogy a bánatba ne foglalkoznának vele. Manapság az egész élet a diszkriminációről szól. Egyébként a munkajogban rendes irodalma van a dolognak
attika
Köszi mindenkinek.
Esetleg az értelmezo szótáron felül a jogtárban nem foglalkoznak vele?
Jogi gyakorlatban jelent valamit, vagy csak emlegetni szokták?
Magyar Értelmező Kéziszótár , Akadémiai Kiadó , 1985:
diszkrimináció: hátrányos megkülönböztetés
attika
Javitsatok ki ha tévedek, de a negativ diszkrimináció mint olyan nem létezik mivel a diszkrimináció fogalmában benne van a negativ tartalom. ( 1998-ban amikor a Fidesz megnyerte a választásokat akkor a 168 órában orrba-szájba ezen a kifejezésen rágódtak.)
bausan
the big cat írta - 2003.05.7 19:41
„hátrányos különbségtétel”
Igen, ez az, amennyit én is tudok.
:)
De például hátrányos különbségtétel-e az, ha mondjuk egy bank eloéletére való hivatkozással nem alkalmazza a viszkis rablót banki alkalmazottként, ugyanakkor egy másik férfit igen?
hátrányos különbségtétel
Szép jó reggelt mindenkinek.
Megmondaná valaki, hogy pontosan mi is az a negatív diszkrimináció?
Mert ezt is szokták a dologban többé-kevésbé jártas emberek hozöngeni, de félek, hogy ok nem nagyon vannak tisztában a kifejezés valódi jelentésével.
Köszönöm.

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02