Ingyenes fogászati ellátás

balekné # 2007.07.10. 13:15

T. monalisa1!
Sajnos nem tudom milyen az alpaka tömés, de ha jól gondolom valamilyen „kevésbé jó minőségű” fehér tömés. Ha ez így van, akkor nem kellett volna felajánlania ezt az alternatívát is? A körzetim szerint, vagy amalgámmal tömetem a fogam (az térítés mentes), vagy esztétikai tömést rakatok bele (7 e Ft-ért). Ezt soknak találtam, mert úgy emlékeztem, hogy a maszek fogorvos 4-5 Ft-ért vállal esztétikai tömést, amire több év garanciát ad.
Felhívtam a kolleganőm körzeti orvosát, és elmondtam neki, hogy kismama vagyok, ezért kötelező fogászati kezelésre kell mennem. Megdöbbenve hallgatta, hogy mennyiért vállalná a körzeti orvosom az esztétikai tömést, hiszen az ingyenes lenne. Kérdeztem, hogy van-e valami jogszabály erre vonatkozóan, de nem akart belebonyolódni a dologba. Azt javasolta, hogy nem érdemes vitatkozni a fogorvosommal, mert nem biztos hogy „jól járnék”, úgyhogy bejelentkeztem hozzá, Õ 4 e Ft-ért vállal esztétikai tömést. Ettől függetlenül érdekelne, hogy valójában járna-e nekem ez a fajta ingyenes fogászati kezelés, vagy sem.