Eü. egyéni vállalkozó


the big cat # 2003.07.02. 10:15

Azért van itt egy-két dolog.

Ha a megbízási vagy vállalkozási szerződés nem köt ki felmondási időt, akkor a korház nem ragaszkodhat a két hónap felmondáshoz.

Másrészről ha Július 1-től az ilyen foglalkoztatás munakviszonynak (közalkalmazotti jogviszonynak) minősül, akkor arra július 1-től már nem a vállalkozási szerződés kitételei vonatkoznak, tehát az a szerződés megszűnt június 30-án, és most egy munkaszerződés van, amit aa munakviszonyra vonatkozó szabályok szerint lehet csak felmondani. Pluszt a két hónapra asszerint kell fizetni is. Ezt bíróság előtt is ki lehet kényszeríteni.

Mondjuk ez magánvélemény, hiszen a rendelkezések nagyon újak, senki sem tudja, hogyan fogják az átmenetre alkalmazni őket, de a jogérzékem ezt mondatja velem.

Rexor # 2003.07.02. 07:03

Tisztelt Medcare,

Miután nem munkaviszony/közalkalmazotti jogviszony állt fenn a kórház és Ön között, gondolom megbízási szerződés alapján végezte a tevékenységét. Ez pedig hacsak a szerződésben másképp nem rendelkeznek bármikor bármely fél nyilatkozatával megszüntethető.

Medcare # 2003.07.02. 04:48

Érdekelne, hogy jogosan mondtak-e fel 4 egyéni vállalkozó aneszteziológusnak a Markusovszky kórházban jul. 1-étől?

Jogszabályba ütközőnek ítélték a tevékenységünket, de senki meg nem indokolta ill. nem részletezte ezen jogszabályok pontos elérhetőségét, nem nevezte meg azokat.

1999 óta vagyok egyéni vállalkozó orvos, 1,5 éve főállásban űzöm ezt a tevékenységet. Arra, hogy ilyen formában kössek szerződést jelenleg 3 eü. intézménnyel, senki sem tiltotta. Jelenleg a tevékenységemet gondolom kényszervállalkozásnak tekintik, mindemellett ezen törvényi részekre senki sem utalt a felmondásban. Természetesen, 4 aneszteziológus kiesése komoly zavart jelenthet 1 megyei kórházban a nyári szabadságolás alatt, ezért ragaszkodnak a 2 hónap felmondáshoz. Utána szedhetem a sátorfámat jelen formában és lehetek újra közalkalmazott, amit persze nem tehetek meg.

Érdekelne hozzáértő jogászdoktor véleménye ill. más hozzászólása.

szucs_g@freemail.hu


Medcare