BKV bliccelés büntetés


rapes # 2008.02.05. 17:11

efi99:
Az a bosszantó,hogy volt jegyem,csak elhagytam...azért is mertem oly bátran metrózni..

Hill:
én is így gondolom,sajnos,ki fogják velem fizettetni a perköltséget is..ez az,amit nem szeretnék..:(
de felhívom holnap az ügyvédi irodát,remélem tudnak érdemleges infokkal szolgálni...

köszi!!

efi99 # 2008.02.05. 17:37

rapes
Hát ez is egy válasz...mindenesetre, ha pár ilyen szép hosszan leírtad előtte a fejleményeket, érdekes, hogy pont erre nem tértél ki (sőt:"jegy nélkül utaztam"), na mindegy.
Az is érdekes egy stratégia, ha az embernek van jegye (tehát törvénytisztelő), aztán elhullajtja (?) a jegyautomata meg a kijárat között, akkor ugyanez az ember a füle botját se mozgatja a fizetési felszólításra. De ez is mindegy.
De ne vedd magadra, rosszmájú vagyok.

rapes # 2008.02.05. 18:01

efi:

A hozzászólásom elején ezt írtam: "2006.10.31.-én megbüntettek a metrón,mert jegy nélkül utaztam".Fölösleges taglalnom ezt tovább...
a jegyem pedig természetesen nem direkt "hullajtottam el",és nem is vettem észre...(különben nem metróztam volna)

És reméltem,hátha nem vesznek elő,vagy a kérelmem,amit a fizetési meghagyás ellen írtam,pozítív elbírálásban,illetve lecsökkentésében részesülhetett volna...
De nem..:(

kea4 # 2008.02.05. 18:28

Rapes!

"Erre a levélre válaszoltam,taglaltam hányatatott sorsomat,és kértem a szíves elbírálásukat." Ha ezt ajánlottan adtad fel, akkor legelső nekifutásra kérd a t. Bíróságtól, hogy az ügy kimenetelétől függetlenül perköltségre a BKV-t marasztalják, mert nem szolgáltattál okot a per megindítására, azonnal reagáltál, amire viszont a felperes nem válaszolt, hanem pert indított Ehhez persze joga van, viszont ha válaszol, és ad mondjuk hathavi részletfizetést, akkor - TERMÉSZETESEN - fizettél volna. Nem vagy link, ha az lennél, nem vetted volna át az ajánlott levelet stb. Ez ugyan nem garancia, de legalább egy esély.

Üdvrivalgással:
KEA.

Spectator # 2008.02.05. 22:37

Hello!

Ma este történt a dolog, a Metróban, megbüntetett az ellenőr (hosszú történet, hogy miért de nem az én hibám) a diákomon régi cím van mert még nem kértem újat, az oktatási számom is megváltozott a középiskola névváltása miatt. Dühömben szanaszét téptem a csekket. Most ez a csekk alapból érvénytelen a helytelen adatok miatt, vagy lehetne arra hivatkozni később, hogy nem is tudtam róla, vagy akármi?!

Előre is köszönöm a válaszokat.

Spectator # 2008.02.05. 22:41

még annyit fűznék hozzá az előzőhöz, hogy mennyire gond, hogy én ezt a csekket széttéptem?:$ végül is az ő adatbázisukban benne van, ha nagyon ki kéne fizetni.

egyébként nem szoktam bliccelni, csak most egy vasam sem volt bérletet venni. az előző bérletem meg feb. 2-áig szólt:(

Spectator # 2008.02.05. 23:22

Egy utolsó dolog:)
Pert egyáltalán nem szeretnék, 18 évesen (sajos már nagykorú vagyok) elég rossz lenne.
Ha mondjuk kiküldik a régi címemre a csekket (persze szólok az ott lakónak, hogy ne vegye át, ill ne csináljon vele semmit, akkor ez milyen következménnyel jár? Rámuszítják a Kováts Dr. urat?

Hill # 2008.02.05. 23:27

Spectator: A csekk azért van, hogy bárhol be tudd fizetni, kívéve persze a bérlet bemutatása esetén, azt csak az akácfában lehet.A lényeg, ha bemész hozzájuk akkor befizetheted, bemondod a neved, címed és megmondják mennyit kell fizetned.Az oktatási szám és a cím változása jelentéktelen a személyazonosságod felfedése után(név, születési idő).Maximum kicsit később találnak meg, de ha az önkormányzatnál már be van jelentve az aktuális lakcímed, akkor 1-2 hónapon belül várhatod a bkv levelét.

Tundee # 2008.02.06. 09:36

Sziasztok!

Én még mindig várom az ügyvéd úr válaszát az ajánlott levelemre, már több mint 2 hete....
Remélem nem a behívást kapom a bíróságra...naggggyon remélem, hogy legalább válaszra méltatnak..bááárr!

Hill # 2008.02.06. 17:09

Na nekem meg megjött a jegyzőkönyvem amit kikértem:

"Tisztelt ...!
Kérésének megfelelően mellékelten küldöm az esemény(eke)t
igazoló dokumentum(ok) másolatát.
Kérem, hogy a befizetést igazoló csekk másolatát mielöbb jutassa el irodámba faxon vagy postai úton."

És ennyi az üzenet, a többi lap a bűntetésekről készült
igazolás.
Elég érdekes, semmi vegye fel a kapcsolatot velünk ha nem stimmel vmi.Ezenkívűl nagy meglepetésemre, fizetési határidő sincs megadva.Ez volt az első lap.

2. lap összegzi az összes létező büntetésem, ebből az első kettő hivatkozási száma áthúzva, nyílván mert 5 évnél régebbiek és nincs már meg róla az igazolás, mint Tundee esetében.Ennek ellenére a végösszegben ez a két bűntetés is megmutatkozik.
A többi lap pedig a helyszínen kitöltött jelentés, aláírással, adatokkal.

Tundee # 2008.02.07. 06:59

Sziasztok!

Megkaptam "ügyvédünk" levelét.

A "közös együttműködésünk" eredménye azt hozta, hogy ÜGYEMET LEZÁRTÁK!!!!:))))))))))))

Még szerencse, mivel semmi nem volt a kezükben!!:))))

Azért ennek nagyon örülök!!
Sok sikert mindenkinek a továbbiakban, és köszönöm a támogatást, tanácsokat!:)))

Üdv, Tundee

Ivy01 # 2008.02.07. 07:15

Köszönöm a jótanácsokat, ebből levél lesz, ahogy írjátok, mert a telefonos regálásomra már 1 hete még vissza sem hívtak. Lassan kiszaladok az időből! Vagy talán erre utaznak....

Majd jövök a fejleményekkel!
Ivy

Hill # 2008.02.07. 07:43

Naaa!Gratulálok Tundee, amióta itt vagyok te vagy az első aki ilyen pozitív történésről tud beszámolni.Akkor úgy tűnik az a feltételezés, hogy szimplán bepróbálkoznak hátha befizeti a "tudatlan" utas, igazolódni látszik.

Hill # 2008.02.07. 07:59

Kíváncsi lennék, vajon az a pénz hova megy amit azoktól szednek be, akik az 5 év lejárta ellenére beijednek.Mert a bkv-nak már nem lenne köteles odaadni az ügyvédi iroda, mivel már nem jogos a követelés.

dawz # 2008.02.07. 11:38

Sziasztok! Két problémám lenne, amivel kapcsolatban kérném a segítségeteket.

1. Barátnőm kapott egy 20ezres csekket a bkv-tól, mondván nov.3-án megbüntették. A jelölt járaton soha nem is utazott, nem is pesten lakik. Valószínű bediktálták az adatait, mást nem nagyon tudok elképzelni.
Mit tudunk tenni? Hogy lehet bizonyítani, hogy nem ő volt?

2. Én is kaptam egy 20ezres csekket, én is novemberről, azzal a különbséggel, hogy nekem volt randim ellenőrrel. Annyi a gond, hogy a dikákomról kiírta az adataim, de én nagyon siettem elérni a vonatom és egész "normálisnak" tűnt és ELENGEDETT, mert mondtam, hogy nincs nálam annyi pénz, plusz legyen már olyan kedves, hagyjuk a fenébe az egészet, 8 napon belül nem is jövök haza stb stb. Tényleg azt hittem hogy egy normális ellenőr, erre megkaptam a csekkem a héten.
Hangsúlyozom, elengedett mielőtt aláírtam volna bármit is arról hogy megbüntetett. Nyilván ha erősködik kénytelen lettem volna aláírni és valahogy megoldani, hogy be tudjam fizetni vagy fizettetni vkivel 8 napon belül a bírságot. De így pont a legrosszabb megoldás lett.
Tehetek vmit?

köszi

kea4 # 2008.02.08. 09:24

Dawz!

Ami barátnődet illeti, ha tényleg nem járt arrafelé, akkor van esélye megúszni. Egy későbbi eljárásban nyilván ez a körülmény alátámasztható, tanúkkal, lakcím és iskola/munkahely stb. adatokkal miegymás. Az átvételi elismervényen meg nyilván nem az ő aláírása szerepel, ez vagy ránézésre is látszik, vagy egy írásszakértő megállapítja.

Hogy Te mit tudsz csinálni magaddal, az érdekesebb kérdés. Mert ugyan nincs aláírásod, de mi van, ha esetleg az ellenőr emlékszik rád? Mivel tudod, hogy sáros vagy, lehet, hogy nem lesz meg az a belső meggyőződésből fakadó erőd, hogy harcolj (az éppen most nem létező) igazadért. Nem tudom.

Üdvrivalgással:
KEA.

dawz # 2008.02.08. 10:49

Köszi a választ!

A későbbi eljárás az mit jelent? Próbálkozhatunk a bkv-nál, vagy ők csak küldözgetni fogják a csekkeket?
Csak akkor kerülhet sor bizonyításra ha már bíróságra kerül az ügy, vagy felfogják előbb is, hogy nem a barátnőm sara?

Igen az én esetem valószínű úszott már sajnos.

Spectator # 2008.02.08. 16:16

Hello!

Na kis fejlemény az én ügyemben. A csekkszaggatás annyira nem volt jó ötlet mint gondoltam. Bementem a bérletemmel az Akácfa utcába, hogy most akkor kifizetem a 3000forintot és akkor békén hagynak, na hát az van, hogy mondta a faszi, hogy csekk nélkül 12000HUF (O.o')... érdekes. Gondoltam úgyis megyek ma metróval, csak találkozom egy ellenőrrel és legfejlebb "megbüntettetem" magam, kértem egy csekket az ellenőrtől, hogy hátha az tudna segíteni. De ő meg azt mondta, hogy nem kell az! Hétfőn menjek be a Akácfa utcába, és ha megint szívóznak akkor kérjem ki a vezetőt és mondjam el neki a történetem, hogy diák vagyok és azért 12000 forint kicsit nagyon sok nekem. Ráadásul becsülettel elmentem (volna) befizetni. Akkor talán adnak egy biankócsekket, vagy az adatbázisból (ezt is mondta az ellenőr) kikeresik.

Tehát mi a retkes halálnak kell a csekk???

Mi a véleményetek?
Köszi.

(remélem nem hagytam ki semmi fontosat, max majd beszúrom még)

Hill # 2008.02.08. 21:52

Gondolom vmi olyasmi lehet a dologban, hogy a csekknek sorszáma van ami ahhoz van rendelve amit az ellenőr lead.
A tartozás pedig akkor szűnik meg, ha ez a kettő újra találkozik.De ez csak tipp részemről.Viszont kétlem, hogy másképp nem lehet megoldani.Szerintem tedd azt amit az ellenőr mondott.
De szerintem ez még a bíróságon sem állná meg a helyét, tényleg nevetséges, hogy az ember kiad lassan 10ezer forintot bérletre és ezek után még szívóznak vele.És most nem a te esetedről beszélek, hanem azokról, akik valóban otthon hagyják a bérletet.
És ezek az új szabályok is...
2-szer lehet bemutatni bérletet évente, utána teljes összeget kell fizetni,külön jegyfajta éjszakára 350Ft-ért.
Ez azért már túlzás.
Ja és a bérletbemutatás is csak akkor lehetséges, ha nincs semmi tartozásod.Magyarul akinek tartozása van, az kapja be, ha volt bérlete, ha nem, fizessen csak még többet esélye se legyen kimászni az adósságból.

kea4 # 2008.02.09. 20:52

"2-szer lehet bemutatni bérletet évente, utána teljes összeget kell fizetni,külön jegyfajta éjszakára 350Ft-ért. Ez azért már túlzás." Dehogy túlzás. Tudod, hány éjszakai jegyet kell eladni ahhoz, hogy kiteljen belőle a vezér húszmilliós prémiuma?

Üdvrivalgással:
KEA.

Spectator # 2008.02.11. 17:07

Hali!
Dah, elmentem az Akácfa utcába és elintéztem a büntetést. Vicces volt, azt mondta a nő, hogy az ellenőrők nem tudhatnak semmit a befizetés menetéről és, hogy nem lehet lekérni az adatokat az adatbázisból(itt mondtam neki a jogi fórumot meg, hogy milyen már, hogy a 21.században nem lehet lekérni semmit az adatbázisról, ha már egy Turbo Pascalos van az is jó csak legyen, azt kb 10 perc alatt megírom énis)... hanem vagy megvárjuk amíg valahol, valamilyen fazont és ő majd megnézi, na szerencsénk volt, mert ahogy felhívta azt a részleget, volt ott valaki, és kb 10 perc múlva visszatelefonáltak. De hát ez valami borzasztó... majdnem másfél órát voltam ott... és még csak semmi haszna sincs (max annyi, hogy nem kapok még büntetést).

Spect

konzekvencia: ne tépd szét a csekket

rapes # 2008.02.12. 21:11

Sziasztok!

Az én ügyemben nem sok fejlemény van...tegnap volt a tárgyalásom,és mivel az állandó lakcímem vidéken van,ezért haza kellett utaznom..
Mivel nem volt senki,aki átvigyen abba a városba,ahol a bíróság van,busszal kellett átmennem,ami baleset miatt késett,így a tárgyalásról 20 percet késtem...
Kedves bírónő közölte velem,hogy lezárta a jegyzőkönyvet,és mondta,hogy mondani bármit lehet,de bizonyítsam be,hogy baleset volt(vigyek hullákat??)...Írnom kellet igazolási kérelmet,illetve a nyilatkozatomat is papírra vetettem...Kérdeztem tőle,hogy mi lesz folytatása az ügyemnek,vállat vont...

Szerencsére a Volannál voltak oly kedvesek,és írtak nekem igazolást,amit ajánlva fel is fogok adni(amit vagy elfogad,vagy nem)...

De mi lesz szerintetek ezután??Lesz-e még tárgyalás?

matyi10 # 2008.02.13. 09:21

Nem értem. Minek bliccelnek az emberek ha nem értenek hozzá? Jómagam ’97-óta nem veszek bérletet és eddig kétszer fizettem helyszíni bírságot. Pedig a hetes buszon volt hogy havonta 3x kapott el az ellenőr. Azt el nem tudom képzelni, hogy bíróságra járjak meg ilyenek. Hihetlen uncsi dolog lehet.
:)

salinger # 2008.02.13. 11:29

Üdvözlök MINDEKIT!

Már második alkalommal kapok csekket, miszerint a 73-as buszon jegy nélkül utaztam egymást követő 3 napon.. 2007 júliusában.

  1. A cím amire a csekket küldik, már nem az án címem... 2004 óta nem ott lakom. (eljutattják nekem a leveleket) ezt minden illetékes szervnél bejelentettem és papírjaimban sem ez a cím szerepel.
  2. Tudomásom szerint nem árultam el címemet ellenőröknek és iratot sem adtam át nekik, melyből ez kiderülhetne és ők ezt nem is kérték.. és soha nem írtam alá büntetőcédulát.

Mit tegyek? Tudom, ha listájukba bekerültem, már bűnös vagyok, akármit is mondok (Centrum Kft.) csak hazudozásnak fogják kezelni.

Nevem egyezik címem már nem az volt 2007-ben aláírosom biztos nem bizonyíthat semmit.

Segítségüket köszönöm:

kea4 # 2008.02.16. 22:33

Ha esetleg nem olvastátok volna:

http://www.fogyasztok.hu/…ij_behajtas/?p=1

Üdvrivalgással:
KEA.