BKV bliccelés büntetés


Emcii # 2014.05.09. 19:10

Megbüntettek április 11-én reggel 7 órakkor, mielőtt kilyukasztottam volna a jegyemet, nem hagyta,hogy lekezeljem, nem értem miért...? 16000 Ft-os csekket kaptam de nem adtam meg a lakcímem, csak a személyimet adtam oda...Elévül-e a büntetés vagy amennyiben ugye nem adtam meg lakcímet csak csekket adott az ellenőr ,kapok e 32000 ezres csekket? nem nagyon értek ehhez, segítséget kérek!!!

Sherlock # 2014.05.09. 20:50

Ne legyél olyan buta, mint amilyet az írásképed mutat, fizesd be, az az olcsóbb.

Bechterew # 2014.06.02. 18:53

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem mire számíthat akit megbüntetnek az ellenőrök, de utána vásárol egy visszamenőleg érvényes bérletet és azt mutatja be. Természetesen nem korrekt dolog ez. A kérdésem hogy milyen szabálysértés/bűncselekmény ez és mire számíthat az elkövető?

Bechterew

nocyka07 # 2014.08.18. 14:40

Sziasztok!
Februárban megbüntettek mert nem volt nálam a bérletem, azt mondták, ha bemutatom akkor nem a 16 ezret kell befizetnem hanem a kétezres csekket. ez így is történt de most kiküldték a 32000-es csekket, viszont nekem nincs meg sem a bérletem már és a csekk befizetését igazoló kis szelvény is elkeveredett. Szóval az lenne a kérdésem, hogy nincs véletlenül valakinek egy 2014-es februári kitöltetlen bérlete?

Sherlock # 2014.08.18. 16:01

Nem mész semmire a februári bérlettel. Az újfajta bérletekkel ellenben mész majd, mert azokat nem lehet visszadátumozni/cserélni - ez vigasztaljon.

nocyka07 # 2014.08.19. 14:06

Sziasztok! tegnap írtam, hogy szükségem lenne egy februári bérletre. Nem februári kellene hanem januári, bocsánat benéztem.

N3gro # 2014.08.25. 11:56

Sziasztok!

Megbüntetett a BKV, mert lejárt a kisgyerekes bérletigazolványom, igaz érvényes bérletszelvényem volt. 2 napot kaptam a szelvény meghosszabbítására, ami már lejárt. Az ellenőr elkérte a személyimet is, ami nem volt nálam, kellett neki az anyja neve és a születési dátum. Namármost én mindkettőnek fals adatot közöltem, viszont a címemet és nevemet a szelvényről írta le. Szerintetek ha nem fizetem be, akkor jogosan büntetnek-e meg, a fals adatok miatt? Mert akár a szelvényt el is hagyhattam volna, és más meg is találhatta volna.

Előre is köszönöm!

capisca # 2014.08.25. 14:27

Szerintetek ha nem fizetem be, akkor jogosan büntetnek-e meg, a fals adatok miatt?

Ha nem fizeted be, akkor igen.

Aláírtad a büntetést? Mert, ha igen, akkor az aláírásodat és a nevedet is tagadnod kellene. (az anyja neve és a születési dátum egyébként azért kell, mert a címedet így tudják meg, ha kikérik a KEKKH-tól lakcímkutatás során)

nocyka07 # 2014.08.26. 20:04

Sziasztok érdeklődöm, hogy nincs valakinek egy tegnapra érvényes bérlete (kölcsön)? Sürgős lenne.

vologya # 2014.08.27. 08:13

hello en kettos allampolgar vagyok nincs magyarorszagi bejelentett lakcimem egbuntettek a lakcimkartyam adataival ami ukrajnaba van a cimem ugyan ugy buntetheto?

Isti555 # 2014.09.15. 07:19

Szaisztok,

Sajna ma a héven megbüntettek a BKV drága ellenőrei. HA esetleg van valakinek a mai napra még érvényes bérlete, kérem írjon az alábbi email címre.

KÖszi!!

istvan.petrovics@gmail.com

Sherlock # 2014.09.15. 08:58

Nekem pl van, nem is büntettek meg.

heroGG # 2014.09.23. 15:30

Hello

Egy kis segítséget szeretnék kérni abban hogy márciusban megbüntettek az ellenőrök nem volt kezelve a jegyem de nem is ez gond hanem az hogy meg kaptam a csekket és azzal bementem azt másnap azt befizetni (tudtam szerezni egy érvényes bérletet ráírtam a diák számom) szóval 2000 Ft-ot fizettem arról kaptam is egy bizonylatot szóval elfogadták. A gond pedig az lenne hogy most 6 hónap után jött egy levél hogy felszólítás pótdíjtartozás megfizetésére ami 30500 Ft lenne és az a bizonylat elkallódott valahol a bérletet meg remélem megtalálom.Az lenne a kérdésem hogy másképp hogy lehetne bizonyítani hogy befizettem?
(mer biztos hogy befizettem még lenne rá 2 tanúm is ha számít valamit meg körülbelüli időt is tudnék mondani hogy mikor voltam befizetni)

Előre is köszönöm

kucsimama # 2014.12.01. 18:12

Sziasztok!

Egy kis segítséget kérek a fiamnak ellopták az összes papírját a bérlettel mindennel együtt ma vissza kaptuk viszont múlt héten csütörtökön megbüntették meddig tudjuk bemutatni az érvényes bérletet?

raptor123 # 2015.01.18. 12:08

Sziasztok!

Lenne egy kis problémám...
Kaptam a lakcímemre egy büntetést egy nálam nem lakó személy nevével. A levelet nem vettem át mondván itt nem lakik ilyen személy.
A kérdésem az lenne,hogy terheli-e a lakcímemet ilyenkor a büntetés? ha igen mit tudok tenni az esetleges behajtás ellen? és a behajtó cég miként tud eljárni az ilyen esetekben? Be vonja-e a rendőrséget vagy nekem kellene?
A választ előre is köszönöm!

raptor

hamukaidx304 # 2015.03.03. 14:05

Tiszteletem!

BKV büntetés a téma, amiben kérek segítséget. Én elkövettem, csak 2008.12.07-én utaztam jegy nélkül a V6-os villamoson. 2009-ben, májusban,édesanyám részletfizetést kért a büntetésre, de ebből nem érkezett törlesztés. Majd 2014. 12.-i állás alapján küldték az értesítőt, hogy 24.000 forint elmaradásom van. Kérdésem, hogy ez az összeg már elévült? Én úgy olvastam több forrásból is, hogy az elévülési idő ez esetben 1 vagy 3 év. Köszönöm a válaszukat és a segítséget.

Attila_1970 # 2015.03.06. 10:12

Tisztelt Jogász Urak/Hölgyek!

Az alábbi ügyben kérem segítségüket:

A BKK tavaly októberben küldött nekem egy levelet, melyben egy állítólagos, közel féléves pótdíjazási eseményre hivatkozva 32.500 Ft-ot követel tőlem. Természetesen a felszólítás kamu, abban az időpontban nem is voltam Budapesten. Ezt meg is írtam a BKK-nak, ők többszöri kérésemre sem voltak hajlandóak elküldeni nekem a hivatalos jegyzőkönyvet, nem közölték sem azt, hogy hol, sem azt, hogy pontosan mikor volt az esemény; egyetlen értelmes dolog volt kiszűrhető a kapott válaszleveleikből, hogy valaki használta az én személyi igazolvány számomat. Ebből, valamint abból, hogy még a nevemet sem pontosan írták le nyilvánvaló, hogy valaki, akinek én korábban megadtam a személyi igazolvány számomat, bemondhatta azt, amikor lefülelték. (Én általában a rövid nevemet használom a hétköznapokban, ugyanakkor a személyi igazolványomban a hosszú nevem szerepel, tehát ha azt látta volna az ellenőr, nyilván a teljes nevemet használta volna a BKK a levelezésnél. Nem ezt tette, tehát nyilván a bemondó csak a rövid nevemet mondta be. Ha szigorúan vesszük, át se kellett volna vennem a leveleket...) Az ellenőr nyilván hibázott, hogy bemondásra kitöltött egy jegyzőkönyvet. Ezek után, miután kétszeri kérésre sem volt hajlandó a BKK jegyzőkönyvet küldeni, kénytelen voltam a Békéltető Testülethez fordulni. A tegnapi tárgyaláson kiderült, hogy nyilván azért nem küldték el a jegyzőkönyvet, mert az elkövető nem írta azt alá. Mindazonáltal a Békéltető Testület elutasította a panaszomat, mondván, hogy nem tudom bizonyítani, hogy nem voltam ott. Ebben önmagában igazuk van, hiszen otthon voltam, amiről legfeljebb feleségem írásbeli tanúvallomását tudom mellékelni. Ugyanakkor meglehetősen furcsának és a jogállami gondolkodással összeegyeztethetlennek tartom, hogy először nem a vádlónak kell bizonyítani, hanem a vádlottnak. Márpedig az én véleményem szerint egy nem aláírt jegyzőkönyv nem tekinthető bizonyítéknak.

Kérdéseim tehát a következőek lennének:

  1. Valóban jól gondolom-e, hogy egy nem aláírt jegyzőkönyv nem tekinthető bizonyítéknak?
  2. Jól gondolom, hogy a személyi adatokról szóló törvényt a BKK megsérti azzal, hogy az én beleegyezésemmel nem rendelkezve kezeli az én egyik személyes adatomat (személyi igazolvány szám)?

És a legfontosabb:
3. Mit javasolnak, mit tegyek, milyen lehetőségeim vannak?