03.19- én reggel 8- kor bementünk az ügyvédhez személyesen. A recepciós pultnál tovább nem jutottunk, az ügyvédet ezidáig még nem láttuk. Egy ügyéntézővel beszéltünk, aki közölte, hogy az ügyvédi iroda nem fogadja el a kifogásainkat
- nincs aláírás
- rossz az irányítószám
- rossz a lakcímkártya szám
(minkét helyen a legnagyobb jóindulattal is 1-1 szám nem stimmel, bár az ellenőr macskakaparását nem egyszerű kivenni)
Arra hivatkozott, hogy tudják az adataimat, ez elég. Erre mondtuk,hogy ez az előző napi büntetésből lehet.
De az előző napi büntetést nem kérik ki, mert az nem az ügyhöz tartozik.
Azt mondta a recepciós hölgy, hogy az aláírás hiánya nem jelent semmit, mert azzal csak a csekk átvételét ismerem el, nem azt hogy megbüntettek.
A végeredmény az, hogy az irodának nem hatásköre megállapítani azt, hogy jogos- e a büntetés vagy sem, ezt majd a bíróság eldönti, tehát ott találkozunk.
Arra nagyon erősen felhívták a figyelmem, hogy úgyis én járok rosszul, mert mindent nekem kell kifizetni, így jobban járok, ha befizetem a 9000 Ft- os büntetést.
Ja és korábban a telefon ügyéntéző még azt mondta, hogy a BKV- nak nem kell ajánlottan feladni a felszólításokat, ezt nem is így szokták.