Kedves Hozzáértők!
Két kérdésem lenne BKV ügyben:
1., Párom részére a korábbi iskolája kiadott egy igazolást, amely hivatalosan október 31-ig érvényes. A november havi diákbérletét még megvette október 24-én úgy, hogy a bérletpénztáros azt mondta, az igazolást még a bérlet érvényességi idejéig (november 25) használhatja. Igaz-e ez, vagy nem?
2., A másik kérdés már zűrösebb, mert ugyanezen igazolást a korábbi iskola nem adta ki a diákigazolvány leadáskor (még augusztusban), hanem utólag kellett kikérni, amikor már a BKK ellenőrei megbüntették páromat. Az igazolást csak az Oktatási Hivatal állásfoglalása alapján voltak hajlandóak kiállítani, azt is úgy, hogy az iskola igazgatónője belejavított az érvényességi idejébe, mert a tanulói jogviszony megszűnését követően nem látszódott a rendszerben a tanuló adatai. Ezért olyat nyomtatott ki, amin "az oktatási igazolvány kiállítása folyamatban van" szöveg került aláhúzásra. Viszont ennek az érvényességét a rendszer a kiállítás napjától adta meg, 2013.11.23-ig, amit az igazgatónő - a törvényben megadott - 2013.10.31-re javított ki (aláírás és pecsét mellett).
A BKK pótdíjazási irodája ezt az igazolást nem fogadta el, a pótdíjat be kellett fizetni. Írtam méltányossági kérelmet a BKK-nak, amit elutasítottak.
Most a Budapesti Békéltető Testületnek írok, hogy továbbvigyem az ügyet.
Azzal tisztában vagyok, hogy az iskola mulasztott és az ő hibájából nem volt érvényes igazolásom és amit kiadtak az is problémás, de Önök szerint még így van-e esélyem visszaigényelni a pótdíj összegét?
Köszönettel,
Tamás