Zavaró klíma csepegés

Törpilla25 # 2018.08.24. 04:36

Igaza van Nanemaa-nak, valóban kárt tesz a falban a csepegő víz, és a közös tulajdonban ért kárt a ház közössége fizeti majd, nyilván nem fog nekik tetszeni.
Hát nem egy jó szakember szerelte a légkondit. Nekünk az erkélyen van a kültéri egység, és a vizet is idevezette a kivitelező, a cső alá behelyezett egy 5 literes műanyag kannát, abba vezette be a kifolyó vizet elvezető csövet. Szerintem - bár nem vagyok szekértő, és nem látom a helyszínt sem - utólag sem lehet olyan komplikált és költséges ezt a módszert megvalósítani.

nanemaaa # 2018.08.08. 12:44

Tehet, mert a lecsöpögő víz áztatja a homlokzati falat, ami kárt okozhat a szerkezetben. A homlokzati fal osztatlan közös tulajdon, így köze van hozzá. Egyébként normális esetben ha nem sufni tuningban kerül oda az a kültéri, a beüzemelő kivitelező eleve levezeti a vizet egy vékony csövön. Én is megkövetelném és nem érezném magam bunkónak ezért.

Oaknose # 2018.08.08. 00:03

Tisztelt fórumozók!

Fél éve vásároltam egy társasházi lakást (legfelső emelet, terasz van) és eljött az a pillanat, hogy bekapcsoljam a légkondit, ami már a vásárlás pillanatában megvolt.

Az egyik közösségi csoportban panaszkodott egy feltehetőleg földszinten lakó szomszéd, hogy a negyedikről csepeg a klímából a víz. Arra utasította a tulajdonost, hogy szüntesse meg követelőző, bunkó hangnemben.

A lakás 2009-ben épült, a teraszomnál van a kültéri egység elhelyezve, ami NEM utcafrontra néz. A kondenzvíz elvezető cső pedig a terasz szélére vezeti a vizet.

A kérdésem a következő lenne:
Tehet-e bármit a problémázó szomszéd jogi úton ellenem? Igazság szerint a stílusa és a kommunikációs fórum megválasztásának helytelensége miatt semmi kedvem tenni a csöpögés ellen.

Köszönöm!