Galeria Savaria - Furcsa "vásárló"


Derrick # 2019.04.06. 07:17

Eszméletlen, hogy egyeseknek van ideje ilyen viccelődésekre. Veszi a fáradtságot és regisztrál az oldalra, megerősíti a regisztrációját, aztán több emberrel levelezget csak szórakozásból. Szerintem ez még viccnek is rossz.
Ha meg csalni akar, úgyse fog neki sikerülni, mert senki nem küld előre semmit. A Galeria Savaria nem az az oldal.
Ha leüti valaki a terméket és nem fizet, akkor 15 napon belül negatív vagy semleges értékelést kell adni és sikertelenként kell megjelölni az eladást.
Ha a pozitív értékelések 80% alá csökkennek, akkor pedig kitiltják az illetőt, legyen vásárló vagy eladó.
Ez nem a jófogás, ahol boldog-boldogtalan hirdethet és vásárolhat.

Vadsuhanc # 2019.04.05. 17:48

Mi a jogi kérdés? Ha előre utal mi a veszély?

drbjozsef # 2019.04.05. 17:38

Csak szorosabbra fűzik a hurkot. Full kamu.

De hát egy próbát megér : amíg nincs a számládon a vételár, addig ki ne add a kezedből a terméket.

Most az lesz, hogy még 4-5 körben leveleztek, megegyeztek mindenben, és utalás előtt vagy eltűnik, vagy valami szörnyű gond fog közbejönni, megbetegszik a gyerek, vagy leég a lakása, és megpróbál majd megfűzni, hogy mégis inkább máshogy legyen...

Derrick # 2019.04.05. 14:47

Előre utalna banki utalással.
Az adminisztrátortól pedig megtudtam, hogy másoknál is érdeklődött. Tehát ha vicc, akkor nem csak ellenem irányul, hanem többeket akar szivatni.

"I will be making use of a shipping company to have this picked up from you and have it delivered to me."

Szóval valamilyen szállítócéget venne igénybe Törökországban és érte jönnének a cuccért Magyarországra... Gyanús ez az egész.
Egyszer eladtam egy tárgyat Romániába (Erdélybe), de akkor én intéztem a futárt.

chava # 2019.04.04. 11:30

Hát fizessen előre a számládra (családtag már régen így kereskedik a nevezett oldalon és sikerrel), csak jó lenne tudni a szállítás költségét is (már, ha tényleg nem kamu).

drbjozsef # 2019.04.04. 09:20

Az április 1 akár véletlen is lehet, de hogy full kamu, az teljesen biztos. Ha unatkozol, etetheted...

oligaliga # 2019.04.04. 08:32

Levelezgess még. Előbb-utóbb kiderül, ha komoly vásárló.

Derrick # 2019.04.04. 07:23

Sziasztok!

Meghirdettem egy értékesebb antik széket a Galeria Savarián és pont április elsején jelentkezett egy furcsa "vásárló". Aznap regisztrált, bolondok napján. Angolul ír, állítólag külföldi, legalábbis ezt akarja elhitetni. Mellékelem a leveleit:

"do you have it available?"

"Hello,
I'm interested in your listing and I would like to buy this item, would you please tell me your asking price before we discuss further."

"Thanks for the response,am from carolina, i will take it for XXXX huf including bank Sub charges since i am interested in the immediate purchase. I just moved to the Turkey, where this is needed and i will be making use of a shipping company to have this picked up from you and have it delivered to me. Further arrangements will be made with you in regards to the pick up once i have paid you."

Kezdettől fogva gyanakvó voltam. Egyrészt az aznapi regisztráció miatt, másrészt pedig azért, hogy ez pont április elsején történt. Szerintetek bolondok napi tréfa? Neaggyisten csalási kísérlet?