segitség kérés


amazon1 # 2020.04.03. 10:01

Tísztelt Cím!
Ez év március 20-án kaptam egy SMS-t,hogy sorsoláson nyertem egy iphone11-et.Nagyon megörültem,mert még sosem nyertem semmit.A további teendőket is sms-ben kaptam.Az utolsó sms-ben kérték a házhozszállítás címét és 25 ft-ot a kiszállítás díjátAkkor ért a meglepetés mikor befizettem a 25 Ft-ot s helyette 25 eurot vontak le a számlámról.Még aznap felvettem velük a kapcsolatot.Kaptam egy e-mailt,hogy rögzitették a jegyet és 24 órán belül válaszolnak.Ami sajnos a mai napig nem tőrtént meg.Lehet másnak nem sok az a pénz,de én kisnyugdíjas vagyok és bizony észreveszem a hiányát.Azt szeretném megkérdezni,hogy ez ügyben hova fordulhatok vagy mit tudok tenni.Mivel ágyhoz kötött beteg vagyok csak elektronikos uton tudok intézkedni.Kérem segítsen a megoldásban.
Köszönettel:amazon

Burn Out # 2020.03.15. 09:42

villingen:

Eljárhat minden jogi területen, nincs szakterületre vonatkozó korlátozás.

villingen # 2020.03.15. 07:18

Üdvözlet.
Szeretném megkérdezni,ha egy ügyvéd szakterületei(társaságjog,büntetőjog)és egyéb szakirányára vonatkozó-igazoló igazolványa érvénytelen akkor az ügyvéd eljárhat-e más szakterületen(pl,polgárjog)-ban,egy érvényes másikigazolvánnyal.Vagy csak az adott szakterületre jogosító igazolvánnyal járhat-e-el?

Rita17 # 2020.02.19. 09:58

Kôszônôm szépen....a segitséget....és hogy ilyen rendesen válaszoltak...igazan nagyon szépen kôszônôm....fôleg a gúnyolódás tetszet...gerbera317...gondolom ôn még nem kerûlt ilyen helyzetbe...remélem a rajtam valo gúnyolódása a nap fénypontja...további szép napot...segitségért jôttem...na minegy ...

gerbera317 # 2020.02.19. 08:09

Mindenképpen ügyvédhez kell fordulnom...?!
Te is megpróbálhatod. Megcímzed: "Munkaügyi hatóság, Hollandia. Tisztelt Munkaügyi Hatóság! Én Rita17 vagyok, és olyan problémám akadt, hogy..." - Így, magyarul. Meglásd, mekkora sikered lesz.

Rita17 # 2020.02.18. 21:41

Elnézést...szóval õsszefoglalva...
Holland cég..
Holland tulajdonos...
Holland zászló alatt hajozó hajó...
Én laikusan gondoltam van egy hivatal ahol foglalkoznak ezzel..szóval be lehet vagy fel lehet jelenteni a céget...Hollandiába...
Mint Magyarországon a munkaûgyi biroság....
Ezert szeretem volna megtudni hogy hogyan tovább....
Mindenképpen ûgyvédhez kell fordulnom...?!

gerbera317 # 2020.02.18. 10:35

mivel hajorol beszélünk
Inkább csak gondoltad. A gondolat még nem minősül tényközlésnek. A hajó felségterülete számít (asszem). Valószínűleg Hollandiában kell munkaügyi pert indítanod.
csak van munkavedelmi szerv ahol foglalkoznak ilyen problémákkal
A munkavédelem egészen mást jelent. Neked ügyvédre van inkább szükséged.

Rita17 # 2020.02.18. 09:45

Holland cég....holland tulajdonos...folyami hajon dolgoztam...mivel hajorol beszélûnk...az orszagok változok voltak...a szerzôdés angol nyelven hivatalosan lett irva...a hónap 7 ig kellet volna kifizetnie...fizetesi papirt már megkaptam az ôsszeg ami rajta szerepel jo...csak az átutalas nem érkezett meg....gondoltam hogy nem magyarorszagon fogom jelenteni...hanem hollandiaban ..csak van munkavedelmi szerv ahol foglalkoznak ilyen problémákkal...

Rita17 # 2020.02.18. 09:42

Holland cég....holland tulajdonos...folyami hajon dolgoztam...mivel hajorol beszélûnk...az orszagok változok voltak...a szerzôdés angol nyelven hivatalosan lett irva...a hónap 7 ig kellet volna kifizetnie...fizetesi papirt már megkaptam az ôsszeg ami rajta szerepel jo...csak az átutalas nem érkezett meg....

Jereván # 2020.02.18. 08:20

Holland cégről beszélünk

Nem közölte, hogy ténylegesen hol volt a munkavégzés helye. Magyarországon, vagy Hollandiában? A szerződést milyen nyelven kötötték?
Melyik ország jogának alklalmazása lett kikötve?

Nyilvánvaló, hogyha Hollandiában dolgozott a magyar hatóságok nem rendelkeznek hatáskörrel és illetékeséggel (joghatósággal).

Rita17 # 2020.02.17. 21:16

Segítség...
Január végén lejárt a szerzôdésem...
Nem kaptam meg a januari fizetésem a ruhapénzem a szabadsagpenzem...
Holland cégrôl beszélûnk...
Hol tudom jelenteni...?
Mit tudok tenni hogy megkapjam a pénzem....
Egy elkeseredett ember....

gerbera317 # 2020.02.17. 12:36

Rossz kérdés. Itt nem a kötelezettség diktál, hanem az érdek. Itt az az elv érvényesül, hogy a fennmaradás engedélyeztetését az kezdeményezze, akinek a fennmaradáshoz érdeke fűződik.

ecilammin # 2020.02.17. 09:25

Nem találok olyan lehetőséget,ahol választ kapnék arra a kérdésemre,hogy milyen eljárási kötelezettsége van a honpolgárnak a negyven és harminc évvel ezelőtt,a nem ő általa fúratott kút fennmaradásának az engedélyeztetésére?
Érdekelne a lépések követése.
A választ köszönöm szépen.

Juliska53 # 2020.02.13. 08:38

Tisztelt Fórum!

Segítséget szeretnék kérni baleseti üggyel kapcsolatban. 2019.majus 31.-én baleset ért Kölnbe a kézilabda F4-on. Az opening partin, a játékosok labdákat dobáltak a közönség felé, ahol több ezer ember volt.Ugrálás közben három fiatalember rám eset, ők felugrottak és ugráltak tovább észre sem vették, hogy én mögöttük sérülést szenvedtem. Sajnos a biztonsági szolgálat sem volt a helyzet magaslatán, mert nem segítettek ki a tömegből, pedig nem tudtam lábra állni.A szurkolók vittek ki a kerítés széléhez. Sajnos kiderült, hogy combnyaktörést szenvedtem, amit ott Kölnben azonnal megműtöttek. Most az Nemzetközi Kézilabda Szövetséggel levelezek kártérítési ügyben. Kérik tőlem a számlákat, hogy küldjem el. Mivel csoportosan busszal utaztam, a szállást is csoportosan intézték, így nincs róla számlám. A hazahozatalomat a családom intézta ök jöttek értem autóval, és hoztak haza de erről sincs számlám.8 napon túl gyógyuló sérülésem van és sajnos maradandó.Milyen kártérítést kérhetek.Köszönöm

odzs # 2019.12.07. 16:14

Tisztelt fórum.

Az érdekelne hogy én egy magyar cégnél dolgozom. Kiküldetésben vagyok 3 héten keresztül,és egy hetet dolgozom Magyarországon. Kérdésem az lenne hogy a magyar cég jogosan von e le a külföldi partnere által fizetett bérből ( NÉMETORSZÁGI ADÓT VONNAK TERMÉSZETESEN) Magyar TB-t,ugy hogy a Magyarországi egy heti bér TB tartalma jóval több mint 7700 ft.
A válaszokat előre is köszönöm.