Állampolgár kontra Hivatal

évi # 2003.10.10. 12:03

Esetleg érdemes lenne az illetékes ombudsmannál bejelenteni ( Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa). Elviekben neki kötelessége minden olyan ügyet kivizsgálni, ahol egy állampolgárnak a jogai sérültek.

Law1 # 2003.10.09. 13:07

Minden hivatalnak meg van a felettes szerve, amelyhez fordulni lehet ilyen esetben. De előtte az ügyintéző (aki megalázta Önt) felettesét kellene megkeresni és megbeszélni vele az ügyet.

Ellenben az igazság az, hogy itt Magyarországon - legalábbis ami a közigazgatást illeti - nem sok változott a rendszerváltás óta. Az ott dolgozók jó része még mindig azt hiszi, hogy az ügyfelet semmibe veheti és úgy beszél akár mint a szomszédjával a hétvégi telken. Sajnos azt kell mondanom, hogy véleményem szerint még legalább 15 évnek kell eltelni, amíg ezek a semmit tevő léhűtők nyugdíjba vonulnak és helyettük egy világot látott, diplomával rendelkező, szakképzett, udvarias és minimum átlag-európai intelligenciával rendelkező munkatárs veszi át a helyet.

Magyarországon még sajnos nem fogták fel az ott dolgozók, hogy elsősorban nem ők tesznek nekünk (ügyfeleknek) szívességet, hanem ők értünk vannak és mi ezt adópénzünkből finanszírozzuk.

Melyik hivatalban történt?

KemenesZoli # 2003.10.04. 15:01

Tisztelt Olvasók!

Tanácsot szeretnék kérni. Hová lehet fordulni abban az esetben, ha egy embert bármilyen hivatalban a Hivatal vagy a Hivatal egy dolgozója részéről attrocitás ér. Nevezetesen megalázzák, becsületét megtiporják, szavahihetőségét megkérdőjelezik - mindezt olyannyira, hogy az illető sírva hívja fel tőle távol élő fiát - ez vagyok én - és panaszolja el a történteket.

Bevallom, piszkosul dühös vagyok. Be lehet perelni a Hivatalt vagy bármilyen jogorvoslatot, kárpótlást kérni, jó nagy anyagi megrovást kiszabni a dolgozónak, hogy a jövőben ilyesmire kínosan figyeljenek
mind a dolgozók, mind a Hivatal?!

Az egész szituációról persze semmiféle bizonyíték, hangfelvétel, írásbeli anyag nincs - csak édesanyám, aki az ideösszeroppanás szélén áll...

Előre is köszönöm.

Kemenes Zoli