Esetleg érdemes lenne az illetékes ombudsmannál bejelenteni ( Lenkovics Barnabás, az állampolgári jogok országgyűlési biztosa). Elviekben neki kötelessége minden olyan ügyet kivizsgálni, ahol egy állampolgárnak a jogai sérültek.
Állampolgár kontra Hivatal
Minden hivatalnak meg van a felettes szerve, amelyhez fordulni lehet ilyen esetben. De előtte az ügyintéző (aki megalázta Önt) felettesét kellene megkeresni és megbeszélni vele az ügyet.
Ellenben az igazság az, hogy itt Magyarországon - legalábbis ami a közigazgatást illeti - nem sok változott a rendszerváltás óta. Az ott dolgozók jó része még mindig azt hiszi, hogy az ügyfelet semmibe veheti és úgy beszél akár mint a szomszédjával a hétvégi telken. Sajnos azt kell mondanom, hogy véleményem szerint még legalább 15 évnek kell eltelni, amíg ezek a semmit tevő léhűtők nyugdíjba vonulnak és helyettük egy világot látott, diplomával rendelkező, szakképzett, udvarias és minimum átlag-európai intelligenciával rendelkező munkatárs veszi át a helyet.
Magyarországon még sajnos nem fogták fel az ott dolgozók, hogy elsősorban nem ők tesznek nekünk (ügyfeleknek) szívességet, hanem ők értünk vannak és mi ezt adópénzünkből finanszírozzuk.
Melyik hivatalban történt?
Tisztelt Olvasók!
Tanácsot szeretnék kérni. Hová lehet fordulni abban az esetben, ha egy embert bármilyen hivatalban a Hivatal vagy a Hivatal egy dolgozója részéről attrocitás ér. Nevezetesen megalázzák, becsületét megtiporják, szavahihetőségét megkérdőjelezik - mindezt olyannyira, hogy az illető sírva hívja fel tőle távol élő fiát - ez vagyok én - és panaszolja el a történteket.
Bevallom, piszkosul dühös vagyok. Be lehet perelni a Hivatalt vagy bármilyen jogorvoslatot, kárpótlást kérni, jó nagy anyagi megrovást kiszabni a dolgozónak, hogy a jövőben ilyesmire kínosan figyeljenek
mind a dolgozók, mind a Hivatal?!
Az egész szituációról persze semmiféle bizonyíték, hangfelvétel, írásbeli anyag nincs - csak édesanyám, aki az ideösszeroppanás szélén áll...
Előre is köszönöm.
Kemenes Zoli

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02