Diszkriminacio (surgos, legyszi valaki segitsen)


REREREwww # 2021.09.17. 09:03

Jelentkeztem egy munkara. Sms-t kaptam, hogy irjam le a nevem. Lertam, majd visszairtak, hogy csak ferfi dolgozot vesznek fel. Megvan a screenshot az sms-rol es az eredeti SMS is? Megeri feljelenteni? Mi tortenik ilyenkor? Karterites vagy mas? Csak a nevem miatt utasitottak el.

(A kepet csatolnam, de nem engedi ez a forum. Emailben el tudom kuldeni, hogy ezt irtak)

gerbera317 # 2021.09.18. 12:15

Jól értem: névtelenül jelentkeztél egy álláshirdetésre? De aztán, ha a válasz szerint csak férfit vesznek fel, akkor miért állítod, hogy a neved miatt utasítottak vissza?

drbjozsef # 2021.09.18. 12:23

REREREwww,

Kaptál választ a másik otpikban, ahol eredetileg kérdezted. De akkor bővebben : ez nem bűncselekmény, tehát feljelentésnek nincs értelme. Tehetsz bejelentést az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál (ha még van, mintha mostanában birizgálták volna), vagy a kormányhivatal munkaügyi főosztályánál. Majd rászólnak legfeljebb a munkáltatóra, hogy ne csináljon ilyet, mert csúnya diszkrimináció ez (kivéve, ha oka van, annak hogy férfit vesznek fel. Bár gondolom, nem bányásznak jelentkeztél).
Ha úgy érzed kár ért, vagy sérelem, indíthatsz polgári pert. Annak a költsége lényegében több, mint amit esetleg kaphatsz, bár én nem látom, hogy mi alapján nyernél egyáltalán, milyen _közvetlen_ hátrány ért, ami forintosítható.

REREREwww # 2021.09.21. 12:48

Nevtelenul jelentkeztem, felhivtam oket, de nem vettek fel. Irtak SMSt, hogy irjam le a nevem. Leirtam, majd, miutan megtudtak a nevem, utana utasitottak el.