Háziorvos váltás és táppénz


Majordomus # 2022.12.02. 20:12

Hétfőn még kiirhat visszamenőleg.

Lagopagosz # 2022.12.02. 00:00

Hülyeség hogy nem vehet táppénzre az átvétel napján, lerázó szöveg.

Kormányhivatal, népegészségügyi osztály, írj nekik e-papírt, írd meg hogy nem tudod kihez tartozol, egyik sem vállal, majd ők kijelölnek egyet. De lakcímkártyád legyen rendben, körzethez tartozó. Ja meg 1 hó mire lépnek.

bartoklinda # 2022.11.17. 19:02

Üdvözletem!

Olyan problémába ütköztem, hogy elköltöztünk, de még nem tudtam felvenni a kapcsolatot az új körzeti háziorvosommal és átjelentkezés előtt sikerült pozitív covid tesztet produkálnom, így nyilván nem mehetek be, viszont az előző háziorvosom sem opció, nem csak azért, mert másik városba költöztünk.
Az első probléma az, hogy a város honlapján talál tájékoztató elavult volt, így akit a háziorvosomnak hittem és akihez igazítottam, hogy a héten meglátogatom, elhajtott, hogy nem ő a körzetim, de legalább megmondta kihez tartozik a címem.
A háziorvos, akihez körzetileg tartozom, szintén lerázott a rossz rendszerre hivatkozva, hogy most nem tud átvenni és táppénzre se kiírni, menjek vissza a régi háziorvosomhoz, aki időközben, visszaadta a praxisát, ezért is nem tudtam elérni őt sem, és folyamatos helyettesítés van....a mai napon délután rendelt a doktornő, egy facebook bejegyzésből derült ki (ahogy az is, hogy a doktornő már nem praktizál), hogy a helyettese viszont délelőtt rendelt.
Lényegében itt ülök, cefett rossz állapotban, ellátás nélkül, amit már kezdek megszokni egyébként és táppénzes papírt sem tudok szerezni, hogy legalább a keresetem töredékét megkapjam.

Tényleg van ilyen szabály, miszerint az átvétel napján nem írhat ki táppénzre a háziorvos, és jogosan rázott le? Mert sehol nem találtam erre vonatkozó jogszabályt. Ha nem, mit tudok tenni?

Előre is köszönöm a segítséget!
B.L: