Megtakarított pénz elvesztése, visszaszerzése

Rexor # 2003.10.08. 08:17

Sajnos meg kell várnod a csődeljárás, és a büntetőeljárás befejezését, és utána csak reménykedni lehet abban, hogy a pénzedet visszakapod. Az ingatlanszövetkezet nem épp a legjobb befektetési lehetőség, mert nincsen rá állami garancia hogy visszakapod a pénzed.

szabakk # 2003.10.07. 19:25

Üdv mindenkinek!

Amióta van lehetőségem félrerakni pénzt azt lekötöm, de mivel a bankok nagyon kevés kamatot adnak mostanában ezért az eddig megtakarított összeg nagyobb részét beraktam egy ingatlanszövetkezetbe, ott dupla kamatot kapok/kaphattam volna. Ez úgy működik hogy beléptam, ezáltal szövetkezeti tag lettem, innentől kezdve az a pénz amit beadok kölcsönként van nyilvántartva, tehát az ingatlanszövetkezetnek adok kölcsön. Eddig kétszer hosszabbítottam meg a kölcsönt és növeltam az összeget. Most kaptam egy levelet a szövetkezetttől hogy nagyon rosszul mennek a dolgok ezért felmondták a kölcsönszerződést, a régi vezetőség ellen feljelentést tettek hűtlen kezelés miatt. A cég el van adósodva, ami annyit jelent hogy a kamatot a berakott pénz után a felmondásig számolhatjuk, de nem tud kifizetni minket szövetkezeti tagokat. tehát a pénzem csak áll ott kamat nélkül, sőt lehet hogy csődeljárást kell kezdeményezniük.

Fél millió Ft-ról van szó, nekem ez nagyon sok pénz, sokáig kellet gyűjtögetni mire összejött.

Sok a ha, de tájékoztattak arról is hogy talán december közepe táján a berakott összeg felét vissza tudják fizetni, a maradékot, kb80% erejéig pegig talán(ha minden rendben lesz) következő év ősszéig!

Segítséget kérnék, mit lehet ilyenkor tenni?
Kihez lehet fordulni?