Gyermektartás


Gabriella1975 # 2023.03.19. 20:26

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. A volt férjem házát árverezik, de rá van terhelve a gyerektartás. Alá szeretnének velem íratni egy lemondó nyilatkozatot hogy a gyerektartás levegyék a házról mert állítólag addig nem tudják eladni a házat. A gyermekek már nagyok. Annyi kérdésem lenne hogy a gyerekeknek akkor ebből már nem jár semmi? Alá írathatják velem ezt a lemondó nyilatkozatot? Azt mondta a volt férjem hogy hiába van ráterhelve a házra a gyerektartás mert a gyerekek felnőttek. Előre is köszönöm a válaszokat!A gyerekek már 25 és 28 évesek.

drbjozsef # 2023.03.20. 05:37

Gabriella1975,

SOHA, SEMMIT nem vagy köteles aláírni.
Ha a gyerektartás "rá van terhelve" az ingatlanra, akkor folyik egy végrehajtás, az értelemszerűen jogszerűen keletkezett, felteszem még akkor, amikor járt a gyerektartás a gyermekek után. Az, hogy azóta felnőttek, nyilván nem számít (ha nem hagytad, hogy elévüljön).

Ne írj alá semmit nekik.
Mondd meg, hogy ha el akarják adni, akkor egyezzenek meg egy vevővel, az fizessen nekik foglalót és/vagy előleget, és abból szépen fizessék be a végrehajtónak az általa követelt összegeket, és akkor majd tiszta lesz a tulajdoni lap.

Ha ez a "ráterhelés" egy végrehajtási jog, amit végrehajtó jegyeztetett be, akkor nincs miről lemondanod, egy ilyen aláírással te nem is tudod ezt egyszerűen megszüntetni, de hülye is lennél, ha csak a két szép szeméért megtennéd azt.

Oldja meg. Fizesse ki a végrehajtót. Neked ehhez nincs közöd.

Annyi kérdésem lenne hogy a gyerekeknek akkor ebből már nem jár semmi?
Miből? A házból? Ha az a volt férjed háza, akkor miért járna nekik abból bármi is?

Gabriella1975 # 2023.03.20. 06:47

Köszönöm szépen a válaszokat!