Közös kerítés

Rika # 2025.07.20. 21:02

Üdvözletem! Szeretnék egy kicsit számomra felfoghatatlan kerítés ügyben felvilágosítást kapni. A hátsókert a szomszéddal közös a kerítés. Már amikor megvásároltuk a házat megvolt építve. Majd kb fél év múlva azzal álltak elő, hogy a kerítést Ők építették és az előző tulaj nem fizette ki a felét és fizessük mi meg a fél árat. Természetesen nem fizettem, jeleztem, hogy akkor kellett volna a volt tulajjal rendezni, amikor itt lakott, és látszott , hogy már rég állt a kerítés. A volt tulajt sem tudtam megkérdezni az esetről mert elérhetetlen helyre költözött. Ez 2005-ben történt. A kerítés fém vázakra erősített deszkából épült. Most 2025-ben, se szó se beszéd, fél kerítést lebontotta felhúzott egy trapéz lemez kerítést, de csak a felét. Mivel nekem ott hátul ültetve vannak növények nem szeretném trapéz lemezzel a fennmaradó rész beépíteni. A megmaradt kerítés léc megfelel, főleg azért is , hogy a növények így több fényt kapnak. Kérdésem, hogy köteles vagyok a megmaradt kerítést lebontani és trapézlemezzel újraépíteni, vagy hagyhatom a kerítésléces megoldást??? Tudom kicsit hülyén néz ki így, hogy az egyik fele fa a másik trapéz, de egy szó nélkül így nekiesni, nem jellemzem milyen emberre vall ez a cselekedet. Segítsetek mit tegyek??