HOL LEHET BEPERELNI A ROMÁN ÁLLAMOT??


Leiterjakab # 2003.11.09. 20:22

Ha valamely alapvető jogot sértenek meg az állam szervei, akkor nyilvánvalóan a felettes szerv vagy még inkább a bíróságok előtt lehet érvényesíteni az ebből eredő igényeket, ha még a legfelsőbb bírósg is elutasítana, akkor pedig lehet fordulni - hiszen ha jól tudom Románia is aláírta a Római Egyezményt - a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához az Eegyezmény megfelelő cikkeinek megsértése miatt.

Mindezeket persze csak az általános jogi elvek alapján fogalmaztam meg, a konkrét megítéléshez nilván egy román jogászt kellene megkérdezni.


Leiterjakab

Endre # 2003.11.09. 09:22

Elsősorban nem a korrupció ami csípi a szememet hanem az, ahogy az embereket megallázzák ,nem tudom le írni milyen kellemetlen érzésvolt ezeket hallani,olyan emberektől akik magyarnak érzik magukat,de csak hátrányát érzik magyarságuknak.Rettentöen felháborító és vérlázító ez.Beszélgettem erröl egy kinti magyar barátommal,és erre csak annyit mondott,ha még többet is tudnák pl a rendőrség magyarokhoz való viszonyáról,akkor fegyvert fognák és mennék románt lőni.


a jövöheti lotto számok 41,55,63,68,10

the big cat # 2003.11.07. 20:32

Ja és ezekért a felvételekésrt nem kell Romániába menni. Tudok egy közelebbi országot is, amelynek vám és határőrszervei hasonlóan korruptak.

the big cat # 2003.11.07. 20:31

Az államokat magánszemélyek leginkább csak a saját bíróságaik előtt perelhetik.

A nemzetközi bíróságok vagy csak államok közötti jogvitákat inzének, vagy ha magánszemélyek is fordulhatnak hozzájuk, akkor ahhoz elsődlegesen alávetés kell.

a jelen esetben azonban nyilván nem a román államot kell perelni, mivel a bűncselekményt nem az állam követte el, hanem a vámosok. Azokat kell a román katonai ügyészségen feljelenteni.

Sok sikert!

Endre # 2003.11.07. 17:24

Sziasztok!

A minap kétszer is jártam a Nagylaki határnál(Románia),és amit ott tapasztaltam az bizony az emberi méltoság és a szabadság megcsúfolása,
Szóval befelé jövet a várakozás közben több kinti magyarral is szóbaelegyedtem,és mindenki csak panaszkodik,hogy öt átkelési kisérletből 4-szer visszaküldik őket a román vámosok,és ha az útlevélben nincsen benne 1-2 ezres akkor talán jobb ha nem is próbálják meg az átkelést,hogy miért ,mert MAGYAR nemzetiségü román állampolgárok.
Egy nagyon érdekes eset is történt ,amikor már 10. autót is fisszafordítottak,azok szinte elálták az átkelőhelyet és hosszas dudálással fejezték ki a nemtetszésüket.
Persze erre mégtöbb embert vissza zavartak.
Szerintem ez egy DEMORATIKUS ÁLLAM által elkövetett büncselekmény a saját állampolgárukkal szemben.
Nemzetközi bíroságon lenne értelme a Román államot FELJELENTENI???Már-már arra hajlok,hogy rejtettkamerás felvételekkel készitsek ezekről az esetekről
,hagy tudja meg európa milyen is a román állam.


a jövöheti lotto számok 41,55,63,68,10