Gépjármű kötelező - feleősségbiztosítás


the big cat # 2003.11.17. 17:54

Mondom GFB szabadáras, nincs rá szabályozás, hogy ki milyen módon számíthatja ki az emelést vagy az egész díjat. Ha akarják hasraütéssel számítják, bár nyilván hülyék lennének ezt tenni. A számokon meg nyilván kerekítenek.

Te meg válassz egy olcsóbbat ha van.

Otyec # 2003.11.17. 12:35

Az a hiba, hogy az egyes bónuszok más más biztosítási díjat vonzanak, és a legröhejesebb, hogy a biztosítási díj emelése nem arányos: (egy típuson belül) valahol 5-6 %-os, máshol közel 16 %; ez kissé furcsa, mert a díjtétel kereken havi 100 Ft-tal emelkedett, és ezt egy végtelen tizedestört százalékos emelés adja csak ki (kb 15,758483937 valamennyi).

Ez az ármegállapítás hasraütésszerű, vagy van erre valami szabályozás, vagy megint valami parafenomén csinálja az egészet?

Hozzáteszem, hogy az Allianz Hungária 40-es számon hívható ügyfélszolgálatán ehhez annyit értenek, mint hajdú harangöntéshez: ez modemes internetkapcsoalttal azt a minimális információt megkaptam, amit az ügyfélszolgálatos is előadott nekem, viszont a lényeges kérdéseket nem tudta megválaszolni.

Érdekli is ezeket a cégeket az ügyfél, a megelégedettség, a jó üzleti kapcsolat! Hát megvan a véleményem róluk, remélem, egyszer majd elkapja valaki a .....et.

the big cat # 2003.11.12. 15:20

Sehonnan. A GFB szabadáras, annyit kér érte amennyit nem szégyel, de te nem vagy éppen okos, ha annyit fizetsz érte, amennyit nem szégyel kérni.

www.biztositas.hu, itt kiszámolhatod, hogy melyik biztosító adja a legolcsóbb ajánlatot, és aztán akár meg is kötheted otta biztosítást, de magad is felhívhatod a legolcsóbb biztosítót. A GFB-t minden év Nov. 30-ig lehet felmondani, tehát igyekezz.

Az allianz a legtöbb esetben az egyik legdrágább, gyakran a felénél kevesebbért is kaphatsz GFB-t. A biztosítóváltással a bónusod nem veszik el.

Otyec # 2003.11.12. 13:38

Napokban kaptunk egy levelet, hogy az eddigi összeg - éves szinten 7560 Ft - emelkedik, és 8760 Ft lesz az éves díjtétel. A biztosító (Allianz Hungária) ehhez semmi tájékoztatót, táblázatot vagy számítási módot nem mellékelt, se nem utalt jogszabályra, amely pontosan tartalmazza a kiszámítási módot.

Honnan lehet megtudni, hogy mi alapján kerül kiszámításra az összeg, és mi lehet az oka annak, hogy egy 45 éve vezető, 35 évig hivatásos sofőrként dolgozó, balesetet soha nem okozó állampolgár 25 éves Wartburgja díjtételét most 1200 Ft-tal megemelték?