De a hitel már nincs a nevünkön,kiváltották a sógoromék.
tartozás behajtás
És amikor befizetésre került, lemondtátok a biztosítást?
Az én hitelszerződésemben benne van a biztosítás, a bank kötötte meg, a törlesztőrészlettel pedig vonja, és addig él, amíg a hitelszerződés.
A külön kötött biztosítást a biztosítási szerződés szabályozza, általában abban az szokott állni, hogy a díjbefizetés hiányában meddig tartja biztosítottnak a biztosító az ügyfelet, küld egy felszólítást, és abban leírja, mennyi a hátralék, és ha x napon belül nem érkezik befizetés, felbontja a szerződést.
Ameddig a biztosító biztosítottnak tekint, addig kérheti a havi díjat, véleményem szerint, ugyanis, ha addig Te meghaltál volna, fizetett volna.
Tisztelt Fórumozó Társaim !
Érdeklődnek ha van 180 ezer forint tartozásom NAV felé egészségügyi járadékból halmozódót fel sajnos mivel nem fizetem a TB mert munka nélküli voltam vagyok.Ezért gondolom majd be perelnek és jön a végrehajtó de mivel munkám és vagyon tárgyam nincs de édesanyámmal élek akkor pl: elvihetik a tv vagy a bútort azért mert az ö lakásába vagyok bejelentve ? A lakás önkormányzati és édesanyám a bérleti tulajdonos én csak be vagyok jelentve vagyis úgymond megtűrt személy vagyok:)ilyenkor mit tud tenni a végre hajtó ha édesanyám azt mondja hogy nem engedi be vagy hogy minden az ő tulajdonába van? Vagy jelentkezek ki a lakásból biztos ami biztos ? Válaszokat előre is KÖSZÖNÖM szépen !
Üdv:Laci
Üdvözlök mindenkit!
Fizetési meghagyás kézbesítését kértem a közjegyzőtől,majd 2 hét elteltével közölték,hogy az adósom ismeretlen helyre költözött.A kérdéseim:
1.mi ilyenkor a következő lépés?
2.hogyan lehet felkutatni az adósomat?
Válaszukat előre is köszönom!
elég bonyolult ügyem van.
egy cég kinevezett ügyvezetőjeként a tulajdonosok felkértek,h a cég egy autóra vegyünk fel hitelt a felére.én a cég ügyvezetőjeként írtam alá a szerződést,magánemberként mint kezes.
ez nem lett sajnos rendezve,amit én már mint a cég vezetője nem értem meg...ráadásul felszámolás alatt van a cég...ráadásul ingóságait és ingatlanjait lefoglalta a NAV,nem ebben az ügyben...a tartozás a bank felé tízmilliókra ugrott!!valószínűleg a kocsi sincs már itthon..a kérdésem az lenne?én mit tehetek mint kezes?semmi nincs a nevemen,minimálbérért dolgozok..nevezzük pontosan,stróman voltam...
Nehogy csalás legyen belőle.
nem az volt, a tulajdonosnak volt elég pénze.miután eljöttem a cégtől, pár hónap múlva már megváltozott..
a cég ingóságai, ingatlanjai (amit a NAV lefoglalt) elvileg fedezik ezt az adósságot,utána jönnék én mint kezes..de mint említettem, semmim sincs.mit tudok tenni?mitől kell tartanom?
köszönöm válaszukat!
jó napot!
NEKEM EGY OLYAN KÉRDÉSEM LENNE VAN EGY BANKI HITELEM AMIT FELMONDTAK ÉS MÁR VÉGREHAJTÓTÓL JÖTT LEVÉL ÉS BESZÉLTEM IS VELE DE SAJNOS AZ ÖSSZEG AMIT HAVONTA KÉRNE NEM TUDOM TELJESÍTENI!!VAN EGY JELZÁLOGOS HÁZUNK 50-50% BAN A FÉRJEMMEL!! DE SEMMI MÁS MERT AMI A HÁZBAN VAN AZ MINDEN AZ ANYÓSOM TULAJDONA!! FÉRJEM NEM DOLGOZIK SEHOL! ÉN GYEST KAPOK ÉS CSALÁDIT!! HA NEM TUDOM KIFIZETNI A TAROZÁST MIT TUDNAK VELEM CSINBÁLNI HOGYAN HAJTSÁK BE?
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZT!!!
„AMI A HÁZBAN VAN AZ MINDEN AZ ANYÓSOM TULAJDONA!!”
Nem biztos, hogy ezt bemondásra elhiszi a végrehajtó.
Másrészt az ingatlan árverezéséből akár be is folyhat az adósság kiegyenlítésére elegendő összeg.
köszönöm a gyors választ!!
ami a házban van arról papír lett írva 2004 ben amikor ide költöztünk ,hogy az anyósomé!! a házon annyi hitel van jelen pillanatban hogy még a jelzálog sem jön ki belőle ha elárverezik!!
ilyenkor is árvereztetnek?
Sziasztok!
Légy szíves aki tud, segítsen! A következő a történet:
Cégem első, illetve másod fokon is megnyert egy elég régóta húzódó, nagy összegről szóló pert egy volt partnercég ellen. A bírósági ítélet alapján 15 napon belül köteles kifizetni a cég a felém fennálló összes tartozását, kamatokkal együtt. A cég jelenleg nem áll felszámolás alatt.
Viszont nagyon is elképzelhető az, hogy nem fizetnek nekem semmit sem, illetve fogják magukat és minél hamarabb eladnak mindent a cégből egy másik cégükbe. Vagy tegyük fel elindulna a felszámolási eljárás és annak jogerőre emelkedéséig ők minden vagyont kimentenek a cégükből. Így ha fel is lesznek számolva, akkor sem fogok semmit sem tőlük kapni. Ismerve őket, mindenre képesek, hogy kibújjanak a fizetés alól!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon lehetne ezt megakadályozni? Ilyen helyzetben mit tudok tenni annak érdekében, hogy ez ne történhessen meg? Mit tehetek, hogy ők ne tudjanak eladni a cégből semmit sem és én megkapjam a pénzem? Van erre valamilyen jogi lépés, amivel élhetek?
Köszi előre is a segítséget!
Én végrehajtást kérnék a cég ellen. A kérelemben megjelölném az adós bankszámláit is. Az így elindult inkasszós eljárás végét nem várnám meg, hanem a végrehajtónál személyesen megjelenve, megelőlegezném a végrehajtást, egyúttal azonnali helyszíni eljárást kérnék. A többit már a végrehajtó is tudja.
Mindezt, persze, csak akkor, ha nem egy garázsban működő svihák cégecskéről van szó.
A tartozás egészen véletlenül nem "valakivel szemben" áll fenn, nem pedig "felé"?
Ha eladnak bármit is, akkor ott lesz a vételár. vagy te pénz helyett inkább esztergapadot szeretnél?
Világos, hogy ott lesz a vételár. De hol? Az esztergapad meg ott van.
Persze, a kérdező jobban tudja, miféle cégről van szó. A termelőeszköz nem feltétlenül a legjobb zsákmány. Az árukészlet már akár jó is lehet, ha az olyan. Nehéz látatlanban okosnak lenni.
Ne érts félre, jó volt a tanácsod. Csak nem szeretem, amikor egyesek (sokak) azt hiszik, olyan könnyű egy cég vagyonát eltüntetni, és aztán meg is úszni.
Nem azért mondom, de nálunk szép számú büntetőeljárás folyik éppen, amelyeknek a gyanúsítottja, vádlottja a rendszerváltás utáni első évtizedben hirtelen és híresen meggazdagodott vállalkozók valamelyike. Amikor kezdett rosszul menni a bolt 2008 körül, úgy gondolták, inkább az állam (az adón) és partnerek (a ki nem fizetett számlákon) veszítsenek, mint ők. Nem jött be.
Először is köszönöm szépen a válaszokat!
Tisztelt gerbera317!
A nekem tartozó cég nem egy "garázsban működő svihák cégecske", ugyanis leányvállalataik vannak külföldön, stb...A tulajdonosai pedig sajnos afféle "minden hájjal megkent" személyek, ismerve őket mindenre képesek...
A cég tartozása általam elvégzett szolgáltatások ki nem fizetéséből ered.
Végrehajtást nem csak az ítélettől számított 15 nap letelte után kérhetek?
Továbbá ezt a kérdésedet nem igazán értem: "A tartozás egészen véletlenül nem "valakivel szemben" áll fenn, nem pedig "felé"?" Mielőtt reagálnék rá, kérlek írd meg, hogy pontosan mire érted ezt a kérdést. Köszönöm.
Tisztelt Kovács_Béla_Sándor Úr!
"Ha eladnak bármit is, akkor ott lesz a vételár. vagy te pénz helyett inkább esztergapadot szeretnél?"
Természetesen a nekem jogosan járó pénzt szeretném minél hamarabb megkapni, nem pedig esztergapadot...
Az elvégzett szolgáltatást nem esztergapadért cserébe végeztem el, hanem pénzért.
Viszont laikusként nem értem azt, hogy ha egy cég ebben a helyzetben minden vagyonát eladja, akkor a felszámolás során már mi a fenét fognak felszámolni? Illetve ha el is adják a cég vagyonát, akkor az a pénz, amit ők az eladott dolgokért kaptak, az hogyan hajtható be?
Elnézést kérek az értetlenkedésért, de a helyzet számomra elég aggasztó. Az ügyvédem azt mondta, hogy most az ítélet meghozatalától számított 15 napon belül nem tehetek semmit sem az ellen, hogy a nekem tartozó cég ne adja el a vagyontárgyait, ha úgy tetszik ne mentse ki a vagyont a cégből annak érdekében, hogy ne fizessen nekem.
Egy felszámoló cégnél dolgozó személy pedig arról tájékoztatott, hogy ha a felszámolási eljárás megindul (a jogerős bírósági ítélet meghozatala utáni 15 nap elteltével, nem fizetés esetén), utána van 30 vagy 40 nap, amíg a felszámolás jogerőre nem emelkedik és az ilyen cégek ebben a 30-40 napban szokták "kimenteni" a vagyont a cégből...Hát ezek az információk nem villanyoztak fel engem, mondanom sem kell...ráadásul több esetet is hallottam már, ahol hasonló esetben a hitelező végül semmit sem kapott...na én nem szeretnék úgy járni!
Mindezek alapján mennyire van veszélyben a nekem jogerősen megítélt pénz kifizetése???
Megteheti-e a cég a fent leírtakat? Ha megteheti, utána mit tehetek én annak érdekében, hogy minél hamarabb megkapjam a pénzem?
Köszönöm szépen.
Az én hibám, ha nem érted, nem tudok jól fogalmazni.
Tisztelt Fórumtársak! Segítséget és tanácsot szeretnék kérni az ügyemben. Röviden: távmunkában hivatalosan bejelentett alkalmazottként dolgoztam egy cégnek, amely 2011. májusában felmondott, illetve közös megegyezéssel megszüntette a munkaviszonyomat. Elküldte a kilépéskor szükséges iratokat, mindent szakszerűen, egyetlen dolgot nem küldött az elmaradt 4 havi béremet. Miután ez nem érkezett meg, így nem írtam alá a visszaküldendő dokumentumokat, még a felmondást sem, és semmit nem küldtem nekik vissza. 3 havi várakozás után keresetet nyújtottam be a Munkaügyi Bíróságon. Sem az első sem a második tárgyalásra tőlük senki nem jött el, még az ügyvéd sem. A harmadik tárgyalásra már megjelent az ügyvéd, és a Bírónő tanácsára egyezséget kötöttünk, a felére a követelt összegnek, mely azonnal jogerős lett az ítélettel együtt. A tárgyalás végén semmilyen jegyzőkönyvet, vagy írásos ítéletet nem kaptam. Bár a Bírónő 15 napos határidőt mondott az ügyvéd jelenlétében a fizetésre, mivel semmilyen dokumentum nem volt róla, így a volt munkáltatóm nem fizetett. Felhívtam az ügyvédjüket, és tájékoztattam, hogy a pénz nem érkezett meg. A bíróságot is felhívtam, és kérdeztem, hogy miért nem kaptam még meg az ítéletet, amelynek alapján fizetniük kellene. Még le sem volt gépelve. Pár nap múlva megérkezett az ítélet írásos formában. A kérdésem az lenne, hogy mely naptól számít a 15 napos határidő a fizetésre? Amikor ott a tárgyaláson kihirdették az ítéletet, vagy amikor mindenki kézhez veszi a postán érkezett ítéletet. Mivel a pert egyedül csináltam végig ügyvéd nélkül, így sok mindennel nem vagyok tisztában. Amennyiben nem fizet, a kézhezvételtől számított 15 napon belül sem, akkor semmis lesz az egyezség? Mi a teendőm ilyen esetben.
A segítséget és a tanácsokat előre is köszönöm
De jó kis egyezség!
:))
Hát ez ,hogy házhoz jönnek ez megint jó nekik hisz csak kell embereket felvenni erre is.Vagy a valódiságot nézik meg hogy létezik e az illető...
bocsinem ideakartam írni
Üdvözlet mindenkinek.
Segitséget kérnék hozzáértötöl.Kölcsön adtam közjegyzö által egy barátomnak,de sajnos még nem kaptam meg.Határidö lejárt,de csak igéretek vannak.Külföldön dolgozik bejelentetten,de itthoni ingatlanán is jelzálog van bejegyezve.Mit tegyek?Vagy ilyenkor nincs lehetöségem hivatalosan érvényesiteni a tartozást?
Kérhetsz végrehajtást.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02